עזרה לזקנים ביפן?

mishel s

New member
עזרה לזקנים ביפן?

ברכבות וכו, ברור שאף אחד לא קם לאף אחד. מי שישב ישב וזהו, זקן יכול לעמוד מולך שברירי וצעיר שיושב לא יקום. ככה זה לפחות פה בטוקיו, ותמיד הסבירו לי את זה בקטע של הזקנים בעצמם לא רוצים שתקום, כי למה שתקום להם? הם מסוגלים להכל כמו כולם ועובדים עד הסוף המר.
אז היום קצת הופתעתי שראיתי בסופר את הקופאית כרגיל עושה חשבון לאיזה מבוגרת כפופה עם מקל הליכה וכשסיימה, העבירה את הסלסלה עם הכבודה לשולחן הצדדי היכן שאנשים מכניסים הכל לשקיות. זה ממש יציאה מהקופה והליכה של ארבעה חמישה צעדים.
באותו רגע הנחתי שזה כעזרה למבוגרת הכפופה.
אבל עכשיו בעצם עלה לי הסבר אחר...
אולי זה רק עניין של מהירות? שהיו אנשים אחריה בקופה ואם היא לא תעזור לה אז יהיה עיכוב?
יש מצב.
אבל באותו רגע הייתי בטוח שזה רק עזרה.
אבל אם המבוגרת יכולה להסחב עם השקיות עד הבית, למה שלא תוכל להסחב עם הסלסלה ארבע צעדים?

אין לי מושג מה קרה שם היום :)

jonbaum

New member
גם לי זכור שלא קמים ברכבת

ואשתי בילתה חדשיים ביפן כשהיתה בהריון די מתקדם (חודשים 5-6), כלומר כבר עם בטן די בולטת, ואפילו פעם אחת לא קמו בשבילה. רק פעם אחת, היא נסעה ברכבת עמוסה לעייפה, והצליחה להשתחל בין האנשים עד ל-priority seats שכמובן היו מלאים. אז היא ממש דחפה את הבטן לתוך הפרצוף של מישהו שישב שם ואז הוא נאלץ לקום בשבילה.
לעומת זאת, בביקור שלי בטוקיו לפני שבועיים נדמה לי שפעמיים ראיתי שמישהו קם ברכבת בשביל אדם זקן.

johnny d

New member
לי זכור שלא מתיישבים :)

במקומות לזקנים ונשים בהיריון, הייתי ברכבות מלאות שהכסאות האלו היו ריקים.
אם זקן נכנס לקרון רגיל, הוא לא מצפה שמישהו יקום עבורו.
באוטובוסים זה יותר קריטי נראה לי.

ortolan

New member
תלוי במצב

בקוי המטרו במרכז טוקיו הנסיעות קצרות ואכן לא נוטים לקום בהם ו/או לא להשתמש במושבים המיוחדים. בקוים ארוכים כמו chuo בהחלט משאירים אותם ריקים, חוץ מאשר כשכל מיני זרים חצופים מתיישבים בהם.

לא נסעתי באוטובוסים בעיר, אבל באזורים הכפריים הנוהל המקובל הוא לקום לזקנים (כלומר לכל הנוסעים) - הם מסרבים פעמיים או שלוש ואז מתיישבים.

וכמובן שיש את אלו:

http://userdisk.webry.biglobe.ne.jp/001/224/31/N000/000/000/125305239128916103515.jpg

וגם את הגירסאות ההיתוליות:

http://www.qetic.jp/blog/pbr/files/2011/06/tumblr_ln11sqHYN31qz4etgo1_400.jpg

herouth

New member
איך, איך הם לא עשו את השני

עם המילה "שומן" בצורת גושי שומן חייכניים? זה כל כך לא יפני...

חחח

למעלה