עזרה לחברה

שגיגאיה

New member
עזרה לחברה

שלום! יש לי מכרה שביקשה ממני עזרה..ואני פונה אליכם. יש לה בן, בן 5 וחצי אמור לעלות לכיתה א' בשנה הבאה..הבן עם המון המון קשיים והיה באבחונים שונים..שלא הראו יותר מידי ולאחר ששוחחנו היא החליטה לגשת לאבחון פרטי מקיף הילד היה 3 מפגשים עם הפסיכולוגית והיו עוד 2 מפגשים עם ההורים..והאבחון הראה שלילד מכלול בעיות\ הפרעת קשב וריכוז, קשיים מוטורים קשיים בחציית קו האמצע, לקות למידה לקוי שפה,והתפתחות רגשית, הנמוכה בשנתיים מגילו..הומלץ להפנתו לנורולוד ולריפוי בעיסוק ולהוראה מתקנת.. והדרכת הורים והאמא לא כל כך יודעת לאן לפנות..כדי לטפל בו הכי מהר והיכולת הכלכלית שלהם לא משהו.. אני חשבתי שאולי כדאי שתפנה לפסיכולוגית הגן שתעזור לה בהכוונה ואולי לפנות למתי"א..ואפילו העלתי את הרעיון שאולי כדאי שיהיה במסגרת חינוכית קטנה שבו יוכל לקבל את כל הטיפולים בזמן השהות בגן..מה אתם מציעים לה? יש לה מוטיבציה.. ודרך אגב היא מפתח תקוה אם אתם יודעים איך העיניינים פועלים שם. תודה

Diana M

New member
אני חושבת שנתת לאם הצעות

טובות. על פי המידע שאת מעלה כאן נראה כאילו ומדובר בילד עם קשיים רב תחומיים. לא ברור האם המשכל תקין, זה משמעותי מאוד. מה מציעה הפסיכולוגית שאיבחנה את הילד? אני מניחה שיש לה דעה לגבי מסגרת מיוחדת. ניתן לפנות למתי"א עם האיבחון ולקבש סיוע. ניתן לפנות גם לקופ"ח ולבקש טיפול פרא רפואי על פי המלצות האבחון. הילד עדיין צעיר וניתן לעשות הרבה על מנת לקדמו, כולל השארות של עוד שנה בגן , בתנאי שהתייה תוכנית עבודה מגובשת ולא כהמתנה לכך שיגדל בעוד שנה. דיאנה

למעלה