עזרה לחובבן

Black Joker

New member
עזרה לחובבן

שלום לכולכם, שמחתי לגלות שקיים כזה פורום! יש לי כמה שאלות קטנות שלחלקכם ישמעו מגוחכות, אבל בכל זאת, אני חובבן... אני לא מעוניין לרכוש אקווריום ענק כי דגים זה לא התחביב שלי (ויסלחו לי אנשי הפורום
). אני מעוניין לרכוש צנצנת קטנה לשני דגי זהב קטנים וחמודים. האם הם יחיו המון זמן בצנצנת בלבד? האם אפשר להכניס לצנצנת פילטר קטן או שרק אקווריומים מסוגלים להכיל פילטרים? האם מותר להחזיק דגים בחדר בו יושנים(פשוט אין מקום אחר
)? אשמח גם אם תגידו לי כמה עולה אקווריום שצריך להכיל רק שני דגים (והאם קיים בכלל אחד כזה?
). תודה לכל מי שיעזור!

vasp

New member
בטח שאפשר , דגי זהב הם דגי צנצנות

תעשה טובה לעצמך , אם לא בא לך להשקיע , אל תקנה , אם בכל זאת בא לך דגי זהב , קנה לפחות אקווריום קטן , שהדגים יוכלו לשחות קצת ובטח שמומלץ לשים שם פילטר , הדג מאוד מלכלך . אם בא לך להתעלל פחות קנה גופים במקום דגי זהב .

Black Joker

New member
למה לבוא בכזו גישה

כאילו אני בן-אדם מניאק שרוצה להתעלל בבעלי חיים? אתה מכיר אותי בכלל? עזוב...לא רוצה לריב איתך. אשמח לעזרה מאנשים יותר נחמדים.

עוזאבי

New member
דגי זהב צריכים 40 ליטר לדג אחד....

אם תשים אותם בצינצנת תגיד תודה אם יהיה לך שם 5 ליטר.... הדג יוכל לחיות, מנסיון אפילו דג זהב בודד חי לי באקווריום פיצפון שנה....אבל הדג זהב יסבול מאוד... זה כמו לשים אותך בחדר 2 מטר על 2 מטר ושם אתה תצטרך לחיות, אם יש לך אפשרות לשים פילטר אז כדי מאוד כי דגי זהב מאוד מלכלכים ואם גם משאבת אויר ( מחוץ לצינצנת +צינור+אבן אויר ( בתוך הצנצנת ) אז יותר טוב..... יש גם אפשרות לשים שם גופים

Black Joker

New member
אז תענו לי על 2 שאלות קטנות,בבקשה:

1. מה סביבות המחירים של אקוורים קטן שצריך להכיל רק שני דגים? (גודל...?) 2. האם זה בריא לשים את האקווריום בחדר השינה?

duel

New member
תשובות

אקווריום זכוכית בלבד, 30 ס"מ בסביבות כ-35 שח. אקווריום 30 ס"מ עם פלסטיקה - כ-80 שח. מע' פילטרציה הכוללת משאבה+פילטר ביולוגי קטן+צנרת כ-40 שח. אין בעיה למקם את האקווריום בחדר שינה. בברכה, דודי

אולי תשקול לקנות דג קרב...

וא גם לא צורך המון מקום הוא יחסית נקי לעומת הדג ז00הב והוא גם ממש יפה...

Black Joker

New member
מכיוון שיש לי עבר

של דגים...אני יודע מה זה דג קרב. גידלתי שני דגי קרב וממש ריחמתי עליהם, תריך הרי לבודד אותם מהשאר והם כל הזמן "עומדים" במקום עד שהם מתים... אם המחירים של האקווריומים אכן נכונים אז אני ארכוש לעצמי אחד כזה. תודה רבה לכולם, אני באמת מעריך את זה!

Veiltail

New member
אולי תפסיקו לתקוף אותו!!!

רוצה אקווריום צנצנת-זכותך!אבל יותר זול אקווריום קטן אני כבר מודיעה לך,צנצנת מצ'וקמקת שהיא אפילו לא 2 ליטר זה איזה 70 ש"ח,(אם היא חזקה,אם לא היא תתנפץ תוך מס'ימים/שבועות)ואקווריום קטן של 6 ליטר(לשפ שינוי יש קצת מקום גם)עולה(עם חצץ,פילטר,משאבת אוויר ואוכל)בסביבות ה-150 ש"ח. שקול שוב. ותפסיקו לתקוף אנשים בצורה כזאת! אתם יכולים להסביר אתם יודעים...בצנצנת-גם נורא קשה לגדל. אני אומרת לך מנסיון,היו לי 2 שליירים(שהם יותר מלכלכים מדגי זהב)בקופסא,קטנה של 2 ליטר,בזמן שהאקווריום שלי דלף,והם חיו 3 שבועות. החלפתי להם חצי מהמים כל 3 ימים. אם אתה רוצה-פילטר מאוד רצוי.אני ממליצה בחום על פילטר.זה לא תחזוקה קשה.ובטח ובטח שלא ל-2 דגי זהב קטנים. אני מציה גם לקנות חילזון כדי לנקות יותר ת'אקווריום. בהצלחה!

Black Joker

New member
זה בסדר

סתם שתדעי...2 דגי זהב + צנצנת עולים בחנות שקורבה אלי 20 ש"ח במבצע, בגלל זה שאלתי. הסירי דאגה מליבך, אני אקנה אקווריום. (אף אחד לא תקף אותי, חוץ מהראשון).

wiz

New member
אף אחד לא התקיף,

ונמסרה כאן אינפורמציה עניינית ומאוד מדוייקת, שבתקווה תציל כמה דגים.

Veiltail

New member
האמת זיו,גם אני בהתחלה חשבתי לקנות

צנצנת,אבל רק בגל שדוד שלי(המומחה)אמר לי,ואתם אמרתם לי לקנות אקווריום קניתי,אני לא אוהבת את הרעיון לדגים בצנצנת,אבל אם הוא ביקש עזרה,אפשר לומר לו שזה לא ממש כדאי צנצנת,אבל לענות לו בלי לתקוף...לא בטוח שהוא בכלל ידע שלא טוב לדגים צנצנת...

Black Joker

New member
חבר'ה!

קניתי אקווריום 40 ס"מ (לא קטנטן) והשקעתי 250 ש"ח עם כל הדברים הנלווים, קניתי אפילו טירה.

Veiltail

New member
בול כמוני!

גם לי יש אקווריום 40 ס"מ,פנורמי,ודגים,וחילזון,וטירה,וקשת,וחצץ מזכוכיות וגולות מדהימות!וצדפות זכוכית! אני חייבת לצלם את האקווריום פעם ולהראות לכם!

למעלה