עזרה ליום הולדת
!

DOCTOR W H O

Member
מנהל
עזרה ליום הולדת
!

לאחי בסוף החודש אמור להיות יום הולדת והחלום שלו זה עוגת שוקולד דחוסה עם רוטב שוקולד מעליה עם גלידה בצד.
יש למישהו כאן מתכון לעוגה קלה ולא קשה בשבילי?
אשמח על כול עזרה!
 
מתכון לעוגת שוקולד מעולה
ומזל טוב


המיוחד בעוגה זו שהיא אינה מכילה ביצים ומתאימה לטבעוניים שבינינו. זו עוגה פשוטה וקלה להכנה, ולא דורשת ניסיון רב באפיית עוגות (מרשימת המתכונים של אסם). ניתן גם להפחית בכמות הסוכר והשמן.
מצרכים:
בסיס:
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות קמח
6 כפות קקאו
1/2 כפית א. סודה לשתיה
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כף לימון
3/4 כוס שמן

קרם:
1 חב’ אבקת סוכר
2 כפות מים
2 כפות שמן
2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי העוגה ולאפות בחום בינוני (170-180 מעלות, תלוי בתנור) למשך 40 דקות. לחכות שתתקרר מעט. לערבב חומרי הקרם ולמרוח מעל העוגה.
 
מתכון לקרפים מדהימים

קרפים מדהימים במילוי תפוחים וקינמון

מתכון נפלא של לנוטר, מבתי הפטיסרי והקינוחים היוקרתיים בפריז.

המרכיבים ל- 20 קרפים:

250 גרם קמח לבן

5-6 ביצים גדולות (500 גרם)

2 כפות סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

500 מ"ל חלב

75 גרם מרגרינה

קורט מלח

קליפה מחצי לימון

2 כפיות רום

2-3 טיפות תמצית וניל טבעי או שקית סוכר וניל

לטיגון:

30 גרם חמאה.

אופן ההכנה:

מטגנים 75 גרם במחבת עד להזהבתה והפיכתה לחמאה בעלת טעם אגוזי (המכונה בר נואזט בצרפתית), יש לשים לב לא לשרוף את החמאה!

מכינים את הקרפים:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים והשמנת ומערבבים היטב במטרפה.

מטמיעים לאט את החלב, הבר נואזט ואת שאר המרכיבים ומניחים את הבלילה במקרר לרבע שעה.

מחממים כף חמאה במחבת רחבה ונמוכה. שופכים 2 כפות מהנוזל למחבת ומשטחים מיד לעובי דק לכל רוחבה של המחבת על ידי מרית או כף עץ שטוחה.

מטגנים עד שנוצרות בועות קטנות בקרפ והופכים בזהירות, בעזרת המרית. מטגנים עוד 10 שניות.

מניחים על צלחת את הקרפים המוכנים, אותם עורמים אחד על גבי השני, על מנת שישמרו על חומם.

מגישים מיד לצד מעט סוכר, אבקת סוכר או ממרח שוקולד.

הצעה למילוי תפוח קינמון:

1 כוס מרגרינה רכה ללא מלח

3 כוסות תפוחים בשלים חתוכים דק

6 כפות סוכר חום

6 כפות דבש תלתן

11/2 כפיות קינמון טחון

1 כף מיץ לימון טרי

לחמם 3 כפיות מרגרינה במחבת גדולה על אש בינונית. כשהמרגרינה מבעבעת, להוסיף את התפוחים ולטגן כ- 4-6 דקות, עד להתרככותם.

להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב ולהניח לצינון בצד או לחילופין במקרר.
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד "של אמא"

עוגת שוקולד עשירה עם ציפוי גנאש. אפשר להגיש אותה חמה או קרה, טעימה מאד.

מתכון: עוגת שוקולד של אמא

רכיבים:
250 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
¾ כוס חלב
3 כפות קקאו
1 כפית אבקת קפה נמס
200 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים מופרדות
1 כוס קמח תופח

אופן הכנה:

משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס)

ממיסים בסיר את השוקולד עם החלב, החמאה, הקקאו, הקפה ומחצית מכמות הסוכר. מצננים את התערובת ומוסיפים את תמצית הוניל ואת החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר, למניעת התקרשות החלמונים.

מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.
מקפלים את הקמח לתערובת. אח"כ מקפלים את הקצף לתערובת בפעמיים שלוש.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש ממרכז העוגה.

הערות:
אם רוצים גרסה פרווה של העוגה, מחליפים את החלב במיץ תפוזים או יין מתוק מדולל במים, ואת החמאה במרגרינה.

אפשר להכין גנאש שוקולד ולצפות את העוגה מעל- מרתיחים מיכל שמנת מתוקה, מורידים מהאש ומערבבים עם 250 גרם שוקולד מריר עד שהשוקולד נמס ונוצר ציפוי חלק ואחיד.

טעימה ונימוחה גם בלי שום ציפוי.

אני שומרת את העוגה במקרר, ולפעמים שמה פרוסת עוגה במיקרוגל לחצי דקה-דקה כדי לקבל עוגת שוקולד חמה.
 
למעלה