מתכון לקרפים מדהימים
קרפים מדהימים במילוי תפוחים וקינמון
מתכון נפלא של לנוטר, מבתי הפטיסרי והקינוחים היוקרתיים בפריז.
המרכיבים ל- 20 קרפים:
250 גרם קמח לבן
5-6 ביצים גדולות (500 גרם)
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
500 מ"ל חלב
75 גרם מרגרינה
קורט מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפיות רום
2-3 טיפות תמצית וניל טבעי או שקית סוכר וניל
לטיגון:
30 גרם חמאה.
אופן ההכנה:
מטגנים 75 גרם במחבת עד להזהבתה והפיכתה לחמאה בעלת טעם אגוזי (המכונה בר נואזט בצרפתית), יש לשים לב לא לשרוף את החמאה!
מכינים את הקרפים:
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים והשמנת ומערבבים היטב במטרפה.
מטמיעים לאט את החלב, הבר נואזט ואת שאר המרכיבים ומניחים את הבלילה במקרר לרבע שעה.
מחממים כף חמאה במחבת רחבה ונמוכה. שופכים 2 כפות מהנוזל למחבת ומשטחים מיד לעובי דק לכל רוחבה של המחבת על ידי מרית או כף עץ שטוחה.
מטגנים עד שנוצרות בועות קטנות בקרפ והופכים בזהירות, בעזרת המרית. מטגנים עוד 10 שניות.
מניחים על צלחת את הקרפים המוכנים, אותם עורמים אחד על גבי השני, על מנת שישמרו על חומם.
מגישים מיד לצד מעט סוכר, אבקת סוכר או ממרח שוקולד.
הצעה למילוי תפוח קינמון:
1 כוס מרגרינה רכה ללא מלח
3 כוסות תפוחים בשלים חתוכים דק
6 כפות סוכר חום
6 כפות דבש תלתן
11/2 כפיות קינמון טחון
1 כף מיץ לימון טרי
לחמם 3 כפיות מרגרינה במחבת גדולה על אש בינונית. כשהמרגרינה מבעבעת, להוסיף את התפוחים ולטגן כ- 4-6 דקות, עד להתרככותם.
להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב ולהניח לצינון בצד או לחילופין במקרר.