עזרה-לימוד עברית לילדים - מה עושים

ekeidar

New member
עזרה-לימוד עברית לילדים - מה עושים

יש לנו שלוש בנות מקסימות אחת בת 6 ושתיים בנותך 13 היינו מאוד רוצים שהן תלמדנה עברית לפחות העולה לכיתה א האם יש איזה שהו אתר בו ניתן לקבל חומר או ללמוד דרכו בהתכתבות עברית ? בתודה מראש

קרן משם

New member
כן!

אפנה אותך לפורום מורים ושם תחפש בקישורים שלהם ...יש המון חומר לכיתה א' ולאולפן מתחילים וכו'....נעזרתי רבות בחומר משם היות והתחלתי ללמד פה עברית...
אם תתקל בקושי במציאת החומר או שתפנה שאלה לפורום או שתפנה אלי במסר ואכוון אותך יותר! קרן

היי קרן משם

תוכלי לתת אולי המלצות יותר ספציפיות לאתרים או ספרים שאת ממליצה עליהם? ודרך אגב - האם את מלמדת גם ילדים קטנים (סביבות גיל חמש?)? באילו עזרים את משתמשת? אני מחפשת דברים לבת שלי שהתחילה להתענין בקריאה וכתיבה של מילים בעברית. יש לה המון גירויים לאנגלית והייתי רוצה להעשיר לה קצת את העברית.

היי קרן משם

תוכלי לתת אולי המלצות יותר ספציפיות לאתרים או ספרים שאת ממליצה עליהם? ודרך אגב - האם את מלמדת גם ילדים קטנים (סביבות גיל חמש?)? באילו עזרים את משתמשת? אני מחפשת דברים לבת שלי שהתחילה להתענין בקריאה וכתיבה של מילים בעברית. יש לה המון גירויים לאנגלית והייתי רוצה להעשיר לה קצת את העברית.

לימוד קריאה../images/Emo63.gif

אני ממליצה בחום על 2 חוברות: 1. "אני רוצה לקרוא". צעדים ראשונים בלימוד הקריאה חלק א,(מילים בתנועות קמץ-פתח) הוצאת "ספר לכל" מחברת: צביה וילנסקי. 2. . "אני רוצה לקרוא". צעדים ראשונים בלימוד הקריאה חלק ב,(מילים בתנועת חיריק) הוצאת "ספר לכל" מחברת: צביה וילנסקי. אני התחלתי עם 2 החוברות הנ"ל. יש חוברות נוספות, אבל לצערי איני זוכרת את שמן. אני קניתי חוברות נוספות שמלמדות את התנועות האחרות, וגם חוברת נפלאה שמכילה אוסף סיפורים קצרים, כל סיפור באורך דף אחד. הסיפורים התחילים מהקל אל הכבד, מילים בפתח-קמץ בהתחלה ואח"כ מילים בתנועות אחרות. מאד מומלץ לרכוש אותיות מגנטיות שאיתן הילד יכול להשתשעש ולהרכיב מילים. קיים גם משחק לוטו הרכבת מילים בשם : אני קורא"- לוטו תחרותי להכרת אותיות ומילים. משחקי "יעד" מתאים לגילאי 5-9 שיהיה בהצלחה!

iditbs

New member
תודה על המידע! האם תוכלי לפרט לגבי

החוברת עם הסיפורים את שמה וכן איפה רכשת אותה?

את כל החוברות רכשתי בישראל

ברמת-גן,ברחוב ביאליק. בחנות "פורת", לצערי, לפני שנסענו לארה"ב, השאלתי את חוברת הסיפורים לאם אחת הילדות בכתה. היא הבטיחה "לשמור" על החוברת, אך שנה אח"כ כשבאתי לארץ וביקשתי את החוברת,כי רצו שאלמד עברית... היא טענה שאינה יודעת היכן היא. חבל שלא התעקשתי שהיא תמצא אותה ואם לא, שתרכוש אחרת במקומה... קשה לי להזכר בשם המחברת או שם החוברת, אבל אולי זו היתה תמר פיש- נחשון? אני בטוחה שהיתה לי חוברת שהיא כתבה, אבל איני בטוחה אם היא גם כתבה את חוברת הסיפורים.

סנדייז

New member
תמר פיש נחשון כתבה....

"מן הגן לכתה א"-ראשית קריאה לגיל הגן ולעולים לכתה א שתי חוברות שכל חוברת עובדת על תנועות שונות-חוברות מומלצות. דרורה

תמר פיש נחשון

אני כתבתי על חוברת סיפורים, לא לימוד תנועות אותיות ומילים.. אבל אם איני טועה, זו אותה מחברת....

AdiBos

New member
בכל מקום שיש רכוז יהודי וישראלי

תוכלו למצוא חנות עם ספרים וחוברות עבודה בעברית

iditbs

New member
הבעיה היא שרוב הספרים בחנויות האלה

מיועדים לתלמידים דוברי אנגלית והצרכים של ילדים דוברי עברית הם שונים כי הם כבר מדברים ומבינים עברית. בכ"א תודה שוב ליוסטון אנסה לחפש לפי "הרמזים" שלך.

לעידית ../images/Emo63.gif

אם יש לך משפחה/חברים בר"ג, שיכולים ללכת לחנות, בודאי יוכלו להעזר בבעל החנות לגבי מציאת החוברת הנ"ל. ל"פורת" יש מבחר גדול של חוברות למידה. (הם גם מוכרים ספרי לימוד לביה"ס). אם הילד.ה שלך כבר בשלב שהם קוראים, אוכל להמליץ לך על חוברות עבודה: "לקרוא ולהבין"-הבנת הנקרא בדרך פעילה. מחברים: ד"ר משה הרפז וחוה צ'רנוב.הוצאת "עמיחי". אני רכשתי ולימדתי לפי חלק א וחלק ב. לילדים שכבר קורים, הייתי מאד מאד ממליצה על חוברות "כובעי הפלא" ועוד סיפורים חלק א, וחלק ב'. אלה סיפורים לילדים לעידוד קריאה, הבעה ופיתוח מיומנות סיכום באמצעות תרשים זרימה. כתבו: חיה דווידזון ורות צפנת. בהוצאת משרד החינוך. הילדות שלי למדו מהחוברות הנ"ל באמצע-סוף כתה א'. בשלב הבא, מאד מומלצות חוברות הלימוד מסדרת "אשכולית" ללימוד דקדוק עברי. (לכל כתה יש סדרה נפרדת. בעיקרון אני לוקחת כל שנה את רשימת הספרים וקונה. לגבי לימוד קריאה, השיטה "יש לי סוד" עם אלפי או"ליטף" שלמדו בנותי לא נראית לי מוצלחת. לשמחתי שתיהן כבר ידעו לקראו לפני כתה א', לפי השיטה הישנה של לימוד אותיות ותנועות ולא לימוד מילה כמכלול. שיהי בהצלחה!

למעלה