עזרה למדריך טירון...

lidor203

New member
עזרה למדריך טירון...

אני לא בטוח אם השאלה שלי מתאימה לפורום כי אני לא יודע אם זה פורום מדריכים או חניכים אבל בכל מקרה... התחלתי להדריך בקייטנה שבה אני צריך להפעיל 11 ילדים יש שלושה סוגי הפעלות: א)פעילות קליטה= פעילות בוקר(30-60 דקות) פעילות ממריצה ב)פעילות מרכזית= פעילות אמצע היום(60-120 דקות) פעילות ממריצה ג)פעילות סוף= פעילות צהריים(30-60 דקות) פעילות מרגיעה עכשיו הבעיה שלי היא שאני לא יודע איזה מן הפעלות אפשר לעשות בכל אחת מן הפעילויות חשבתי בכיוון של יצירה בבוקר משהו מהיר, משחק כדור באמצע היוםה בצהריים... אשמח לרעיונות והסברים למשחקים המתאימים לשעות האלה... לידור!

לידור יקר

פעילות ממריצה פשוטו כמשמעו
אתה יכול לעשות להם התעמלות בוקר. אתה יכול להוציא אותם לשטח פתוח ולשחק איתם משחקים שהם רצים ומוציאים הרבה אנרגיה. מה שבטוח לא יצירה על הבוקר. את היצירה הייתי משאירה לצהריים לפעילות המרגיעה
עוד עילות מרגיעה שאתה יכול לעשות זה פעילויות של דימיון מודרך. לגבי הפעילות המרכזית- זה הכל תלוי בנושא של אותו היום שאשמח לעזור לך כשאדע את הנושאים של הימים. מצרפת לך כאן חוברת של משחקים שתעזר בה. בהצלחה

lidor203

New member
תודה רבה רבה על החוברת...מאוד מאוד שימושית

ואם אני כבר בקטע של שאלות.. יש לכם רעיונות לפעילויות יצירה שאני יעשה לילידם בסוף היום כמו שמאיה הציעה? אם כן אשמח לשמוע לידור!

פעילות יצירה בנושא חופשי

צבעי ידיים על שולחן עטוף ניילון כל ילד מקבל כף מצבע והוא מורח אותו עם 2 הידיים אח"כ מצייר עם האצבע ואז שמים על הציור דף ומרימים. כך נוצרת תבלית על הציור ונותנים לזה להתייבש ויש לנו אחלה עבודה
הכנת שלט לחדר צובעים בצבעי גועש קרטון ביצוע מחולק לפי גודל וצורה. ומחכים שיתיבש. ונותנים לכל ילד לקשט אח"כ עם נצנצים ותושים לכתוב כמובן את שמם והנה לכם שלט לחדר
גבס מכינים להם יציקות מגבס והם צובעים עם גועש.
הכנת בנדנה קבוצתית קונים בד זול שניתן לצייר עליו בגועש (הכי טוב בד ערבי) גוזרים את הבד לפי מספר הקבוצה בגודל של בנדנה וכל ילד צריך להכין לעצמו בנדנה עם סמל הקבוצה והשם שלו. נותנים לזה להתייבש ולטיולים יוצאים רק עם הבנדנות האישיות זהו בינתיים מבטחה להביא עוד בהמשך. בהצלחה

lidor203

New member
רק כמה הערות קטנות...

אני מדריך מסיימי ד' אז הפעילות צריכה להיות יותר לגיל שלהם ויש לי גם בנים וגם בנות שהם בדיוק ההפכים זה מזהאז אני צריך כאילו יצירה שתתאים לכולם

למעלה