עזרה למשפחה השוקלת מעבר לכוכב יאיר

Sonomage

New member
עזרה למשפחה השוקלת מעבר לכוכב יאיר

שלום לחברי הפורום, אנחנו משפחה עם שני ילדים בגיל הגן השוקלים לעבור לכוכב יאיר אחרי שבזמן האחרון ביקרנו ביישוב בפעם ראשונה. עד אז חשבנו לעבור לגוש תל-מונד אבל היופי המרהיב (והמחיר הזול יותר...) עושים את שלהם. רציתי לשאול האם יש למי מכם מידע על מרכז הקניות שאמורים לבנות בצמוד לתחנת הדלק שבכניסה - האם זה יהיה קניון סגור? גודלו ? ופרטים נוספים. כמו כן האם ידוע על שינויים כלשהם שאמורים לעבור על היישוב וסביבתו (פרט לתכנון בניית 230 יח' דיור) ? אני מבקש לשמוע גם את נקודות התורפה של היישוב ולא רק את הדברים המקסימים שבו. אשמח, כמובן, גם לעזרה בפרטים על בתים למכירה (רצוי קרוב למרכז) ו/או פרטים על מתווך מוצלח. (לשלוח לי בפרטי). רוב תודות

alonaski

New member
המממ... מאיפה להתחיל?... ../images/Emo4.gif

1. לגבי תחנת הדלק: ככל שאני יודעת - יהיו שם כמה חנויות בודדות. השטח המוכשר שם גרע לעניין הוא 4 דונם, אז משהו גדול מאוד כנראה לא יהיה שם. אבל מסקרן אותי לדעת למה הפרטים האלה חשובים לכם בהחלטה לבחור בישוב שלנו למגורים? (=אם יהיה קניון סגור או פתוח?...
) 2. שינויים בישוב: ישנן תוכניות מגרה
לחבר את הישוב צור-יצחק עם הישוב שלנו, בבוא היום ולצור מועצה אחת... 3. נקודות תורפה?...
מממ... תן לי לשאול אותך הפוך: מה נחשבות עבורך נקודות תורפה לישוב?.... 4. מכירה בית אחד למכירה, משהו כמו 7 חדרים, דו-מפלסי... אבל בצור יגאל. מתאים? בעצם... מה הכוונה קרוב למרכז? למרכז המסחרי?... בכוכב יאיר?... אגב - הישוב שלנו מרושת בשבילי אופנים בטוחים וניתן להתנייד בו ממקום למקום על השבילים האלה כולל החיבור בין צור יגאל לכוכב יאיר. נקודות תורפה שאני יכולה לחשוב על הבתים בכוכב יאיר: הרבה מהם בנויים על גבי שלוחות טבעיות כלומר על גבי מדרון טבעי. ככה שהחיבור שלהם עם הרחוב הוא דרך גרם מדרגות ארוך יותר או פחות... תבדקו אם זה מתאים לכם! (למשל - לחזור מהספורמרקט עם סלי הקניות... או לצאת עם תינוק ועגלה לרכב... וכד').

RakefetA

New member
אלונה, לגבי קרוב למרכז- למה זה כן חשוב

כשיש ילדים גדולים (נניח 8+) הם כבר יכולים ללכת לבי"ס, חוגים וחברים לבד. אבל אם גרים במרחק של יותר מק"מ אחד מהמרכז, זה מתחיל להיות קשה . הבן שלי רוכב כל יום לביה"ס וחזרה, (1.5 ק"מ כל כוון) ואחה"צ כבר יותר קשה לו שוב לרכב את המרחק הזה לחוג, או לחבר (ואם החבר גר בצור יגאל אז בכלל בעייתי) לכן הורים רבים מוצאים אתעצמם מסיעים כל היום לחוגים ולחברים וזה קצת חבל. אם גרים קרוב למרכז זה הרבה יותר פשוט.

UndeaDragon

New member
ממש לא מסכים ולא מבין את זה...

ברור שאם מישהו הוא שכן שלך אז אתה מגיע בשניה ואם הוא גר באילנות ואתה גר בדן אז ייקח לך שעה להגיע אליו, זה שהמרחק בין הבתים בשני הצדדים של הישובים גדול (תאמת זה קטן אבל אנחנו ישוב של מפונקים) לא קשור לזה שאתה צריך שהסופר יהיה לידך, ואם כבר אז עדיף לילדים בני 5-10 לא לגור ליד המרכז ככה שהם לא יהיו כול היום ליד מכוניות נוסעות וליד כביש ראשי. אני גר בכרמל בצור יגאל ואני חושב שבתור נער שגר פה מאז שהישוב קם והעברתי פה את כול הילדות שלי כמעט, ממש לא הייתי רוצה להצטרך להילחם עם ההורים שלי על ללכת לחבר באופניים או משהו בגלל שאני גר ליד כביש ראשי, וטוב שלא הייתי צריך. היום אני תלמיד י"ב באורט שפירא ולפני שעברתי לישוב בגיל 5 מכפר סבא אני יכול להגיד שאחרי שגרתי כאן בכשה מקום מדהים אני לא חושב שאני אי-פעם יוכל לעבור לעיר אלא רק לישוב או מושב אחר שקט ונוח מבחינת גישה לעיר קרובה וגדולה (כפ"ס,רעננה וגם הרצליה ות"א לא רחוקות). ובנוגע לזה שההורים מסיעים כול היום את הילדים, זה רק באשמתכם...אתם מגדלים את הילדים שלכם ליותר מידי פינוק. לא זכור לי כמעט אף פעם שביקשתי מההורים שלי לקחת אותי, תמיד רציתי ללכת באופניים עם החברים, וזה שאתם מציעים לקחת אותם לכול מקום מפנק אותם וגורם להם להיות עצלנים, והכי חשוב- לוקח מהם חוויה ענקיייתתת מהילדות שהיא כמובן לרכב על אופניים עם חברים. אחים שלי בני 11 עוד מעט, ואחות בת 9, והם לא זזים 2 מטר מהבית בלי שנבוא לקחת אותם שלא נדבר על זה שיש לשניהם אופניים שישושבות כבר שנתיים במחסן והם נגעו בהם אולי פעמיים. מילא למרכז בכוכב יאיר או משהו, אבל כשהם הם מתקשרים מחבר שגר 2 רחובות ליד זה כבר ממש אבסורד ואני מאשים רק את ההורים שלי בזה שהם יצאו מפונקים מידי ואם ילדות מגעילה. אהה ואם יש לכם גם ילדים בגיל שלי עם רישיון ואתם מכריחים אותם לקחת את האחים הקטנים שלהם לכול ומכול מקום, תפסיקו!!

RakefetA

New member
../images/Emo6.gif כמו שכתבתי הבן שלי כן נוסע באופניים

אני חושבת שהמרחקים בכוכב יאיר קצת יותר גדולים, ויש עליות יותר גדולות. אולי בגיל 11+ כבר יותר קל לעשות את המרחק מדן (למשל) לצור יגאל באופניים, אבל העליה בשדרות הארץ לכוון צ"י לא קלה. אם הוא נוסע בבוקר לבי"ס בכוכ יאיר זו ירידה קלילה, אבל הדרך חזרה עם ילקוט כבד יותר מעייפת. ואז אם יש אחה"צ חוג במרכז שוב... אם גרים במרכז כ"י יש שביל אופניים מתחת לכביש (אתה בטח יודע) ואין שום בעיה של מכוניות נוסעות. אנחנו באמת לא מפנקים והולכים הרבה ברגל,ובאופניים, אבל האחים שלך... זה סיפור אחר

UndeaDragon

New member
כן אחים שלי זה משהו קטסטרופלי...

אני שיש לי רישיון כבר שנה עוד מעט, מעדיף לנסוע על אופנים כשנעים בחוץ למקומות כמו בריכה ולמתנ"ס, אין יותר כיף מזה.

alonaski

New member
גם אם העליה בשדרות הארץ היא קשה לו לרכיבה

הוא יכול ללכת אותה ברגל עם האופנים ולתלות עליהם את הילקוט שהאופנים יסחבו אותו. ממילא, אם לא היה עם אופנים - היה צועד ברגל את העליה הזאת, לא? ושוב, אני חוזרת לעמדתי - בפעמים הראשונות העליה תהיה לו קשה אבל אט אט הכושר ישתפר ומה שהיה קשה ומפרך קודם - יהפוך לקלי קלות!
וזאת אני אומרת מנסיון!!

alonaski

New member
אה כן, ותגידי לו עוד משהו בשמי:

אם זקנה כמוני, אמא לתינוקת בת שנה ו 3 חודשים ששוקלת בסביבות 10 ק"ג, מצליחה לעלות ברכיבה את דרך הביטחון בצ"י זו שצמודה לאיל ומסתיימת בשיאה בצופים וכל זאת כשהתינוקת מורכבת איתה על האופנים מאחורה... - אז אין שום סיבה שהוא יתעייף מלרכב בקצב איטי על הילוך קל את העליה מביה"ס.
אולי הוא צריך איזה שיעור או שניים ב - רכיבה נכונה והחיים יהפכו לו הרבה יותר פשוטים

alonaski

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד לגישה הנכונה!! ../images/Emo127.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo24.gif

גם אני חושבת שהורים שכל הזמן מקפיצים את הילדים שלהם ברכב בתוך הישוב - זה פינוק-יתר! אני העברתי את ילדותי ומרבית שנותי ברמת אביב ובחלק מהזמן הסתובבתי בה על אופנים... אבל מעולם לא העזתי להציע להורים שלי שיקחו אותי או יאספו אותי ממקום למקום! בגיל 14 בערך הייתי חובבת כדורסל - רכבתי על אופני לספורטק, בשעות אחה"צ - משחקת (כדורסל) שעה-שעתיים וחוזרת ברכיבה הביתה! וגם - רכבתי מרחקים גדולים יותר לתוך העיר כשהייתי צריכה... ברור שבני נוער יכולים לרכוב על אופנים בביטחה גמורה כאן ולהגיע תוך מקסימום רבע שעה לכל מקום!
אולי בהתחלה, ברכיבות הראשונות זה קצת קשה, אבל עם ההתמדה והוותק יגיע גם הכושר וזה ילך ויעשה יותר קל! יש לך רק טעות קטנה שאני חייבת לתקן: האופנים לא יושבות במחסן... אופנים זה זכר רבים! = יושבים! עומדים, שוכבים, זזים, מתגלגלים, נעים, יפים, מגניבים, חדשים, ישנים, יקרים, שווים, סבבאים... וכד'!

goki

New member
קצת חבל שהמרכז המסחרי הוא השיקול

יש הרבה דברים יפים אחרים בישוב......

למעלה