עזרה למתחילה...

סיו111

New member
עזרה למתחילה...

שלום לכולם!
אז ככה....
אני לייצנית בעברי וגננת בחינוך המיוחד.
כרגע מתגוררת בארה"ב וחשבתי לשלב את התחומים שאני כל כך אוהבת: ילדים, הצגות, ימי הולדת ושמחות, לימוד עברית....
תמיד הוקסמתי מתיאטרוני הבובות הבנויים מאלומניום עם בובות על חוטים וברקע הקלטה של תוכן ההצגה מלווה במוזיקה....
אין לי ניסיון בזה מלבד הצגות שעשיתי בלי סוף בגן. יש לי לא מעט בובות ורעיונות.
משום שאני מתמודדת כאן עם שפה שאינה שפת אם שלי חשבתי שהקלטה מוכנה מראש באנגלית תהיה פתרון מושלם.
השאלה היא.....
איך מתחילים??? או קיי אז ללכת למישהו שמתעסק באלומניום שיכול לבנות לי את המבנה, לתופרת שתתפור תפאורה... מה הלאה? איך ממשיכים מכאן?
האם ניתן לקנות בארץ הצגה מוכנה כלומר: בובות, תפאורה, סאונד?
האם זה בעייתי שלא למדתי כלל את התחום?
האם אני סתם מפנטזת לעצמי?

תודה ענקית לכל מי שמתייחס!
סיון!

חגית למה בפרטי

הפורום נועד כדי לקבל תגובות, דעות ורעיונות בגלוי.
את יודעת לכמה אנשים את עוזרת ומועילה כשאת מתייחסת מול כולם?!

פ י ו ל ה

New member
בטוחה שנשיקות של שמש תעזור ובנתיים

אומר ל שאת ממש לא מפנטזת והשמיים הם הגבול בתחום הזה.
עם קצת יצירתיות ותעוזה אפשר להגיע רחוק (וזה אגב המשנה שלי לגבי כל תחום).
ואם יש לך בובות ורעיונות אז את כבר בדרך לשם..

בהצלחה!

אהלן סיון

קודם כל, הרשי לי להתנצל שרק עכשיו מגיב ומברך אותך ב: ברוכה הבאה לפורום שלנו
ועל הצטרפותך למשפחת הבובנאים שלנו

שמח ונרגש שיש לנו אחות גם מארה"ב

שלא מרצון, נאלצתי להיעדר מהפורום בשבועיים האחרונים ולכן רק עכשיו ראיתי את הודעתך!
מאחר והעלית שאלות ובעיקר שאלה מרכזית ומהותית, שיש להתייחס אליה ברצינות ובמלוא כובד הראש, הרשי לי להשיב לך בפירוט מחר ובשעה סבירה יותר...
כרגע משתדל להתייחס לכולם ולכסות פערים שנוצרו.
אבל היה לי חשוב לברך אותך כמקובל אצלנו
אז

נמשיך מחר, סבבה?!

סיו111

New member
תודה!

בעקבות בעיות תקשורת קלות רק עכשיו ראיתי את כל ההודעות שלכם!!! אז קודם כל תודה על התגובות!!! יש לי קצת פחות ממליון שאלות ואני אשתדל לשאול אותן לאט לאט. אולי השאלה הכי גדולה- מאיפה מתחילים???
מוכרחה לציין שאני מאוד יצירתית (ברעיונות שלי ובכתיבה) ופחות יצירתית מעשית בכל מה שנוגע לציורים, פיסול, בניית בובות וכדומה. ממש אשמח לקנות בובות ותפאורה (כפי שעשיתי עד כה) רק עדין לא בטוחה מאיפה להתחיל בכל הנוגע לבניית תיאטרון בובות שלם עם כל ההפקה שמסביב.
אשמח לקבל תגובות, עצות, סיפורים אישיים שלכם, איך התחלתם.
כמו שזה נראה הקהילה היהודית (הענקית) תשמח מאוד לסגנון החדש להם והמיוחד...
תודה!
סיון

בשמחה
וכמבוטח, הנה אני שב אליך!

אומנם לא בשעה מוקדמת יותר מאתמול...אבל העיקר שאני כאן ואיתך.
בתגובתי אני אתייחס למה שכתבת בהודעה הראשונה וגם בזו...
איכשהו נראה לי שההודעה השנייה נכתבה קצת יותר בבהירות, אולי לאחר שחשבת על הדברים קצת!
וזו בדיוק העצה הראשונה שלי אליך...פשוט לשבת ולחשוב!
לשאול את עצמך המון שאלות, לברר ולנסות להבין מה בדיוק את רוצה?, מה החזון האמנותי ולא פחות חשוב, העסקי שלך.
כן, למרות שמדובר באמנות, גם הקמת תאטרון בובות, הצגות ומופעים - הם עסק לכל דבר ועניין!

אז מה את צריכה לשאול את עצמך?
מעבר ל2 הנושאים שכבר הזכרתי, מומלץ לחשוב (בין השאר) האם אני רוצה להקים תאטרון בובות עם רפרטואר שיתרחב עם הזמן או שאני מתכוונת להפקה אחת
ואח"כ אלוהים יודע...לבד? או עם שותף\ה או בובנאי - מפעיל שיעבוד אצלך בשכר?, מה ומי קהל היעד שלי? האם בסביבה הקרובה שלי או במרחק סביר ישנם לקוחות שיכולים להיות מעוניינים במה שאני מציגה או מקומות שבהם ניתן להופיע?, האם אני עושה את זה רק בשביל הנפש ויכולה להרשות לעצמי שלא להרוויח?
כמה כסף אני מכונה ויכולה להשקיע בהפקה עצמה ואם את הולכת על עסק, אז גם בקידומו ופרסומו על כך המשתמע מכך.
האם אני פונה רק לקהילה היהודית ויוצרת הצגות רק בעברית? או שאולי גם וגם?
האם אני מספיק טובה וגם יכולה ורוצה להתעסק בשייוק התיאטרון\ההצגה או לחילופין יש מי שיכול לעשות את זה עבורי, כי מה לעשות יקרה, שיווק הוא חלק בלתי נפרד וחשוב בעולמם של הבובנאים ושאר היוצרים, אם אין מאחוריהם מפיק מסודר.

כתבת שמריונטות הן סוג הבובות שתמיד הקסימו אותך.
מריונטות הן גם סוג הבובות שכבשו אותי לראשונה וסחפו אותי לעולם של תיאטרון הבובות
א - ב - ל
מעולם לא העזתי לעשות איתן הצגות בעצמי!
לפחות לדעתי מריונטות הן הבובות המסובכות והמורכבות יותר להפעלה ואם לא יודעים להפעיל אותן טוב ונכון,
התוצאה נראית כאילו מישהו מקפיץ ומרקיד כל הזמן את הבובות ולא מפעיל ומאניש אותן.
למרות שאני מאוד מאמין ביכולות לעשות כל מיני דברים גם בלי ללמוד או לקבל הסמכה ממוסד כזה או אחר,
דעתי בעניין הפעלת מריונטות היא שונה, אתה חייב לקבל הדרכה כלשהי גם אם במקרה ניחנת בחוש הפעלה משובח.
אז האם מריונטות הן הבחירה הנכונה לפחות לעת עתה?
מאחר ואת נמצאת בארה"ב תמיד תוכלי למצוא בובנאים שעובדים עם מריונטות ולקחת מהם מס' שיעורים פרטיים!
ואולי עם בובות כפפה או בובות מקל פשוטות יהיה לך קל יותר להתחיל ואז לא תצטרכי להשתמש בהקלטה, לפחות בהופעות לקהילה היהודית,
גם עם בובות אלה ניתן להשתמש בהקלטה לגרסה באנגלית!
למרות שאהיה כן איתך ואגיד שאני ממש לא מתחבר להצגות מוקלטות

בתיאטרון מריונטות זה באמת מקובל וגם די נדרש בשל הצורך בריכוז בהפעלה ובכל החוטים.

ורק אז הגענו לדבר האמיתי והחשוב מכל, איזו הצגה מעניינת אותי לעסוק בה , למה דווקא היא ומהי נקודת המבט שלי על הסיפור - עלילה לצורך הכתיבה והוויזואליות.
טוב שאת יודעת במה את טובה יותר ובמה קצת פחות.
גם אני משאיר את הכנת הבובות והתפאורה למוכשרים ומתרכז בכתיבה, בימוי, הפקה ומשחק
וכן את יכולה להזמין בובות, תפאורה, בובות ואביזרים ע"פ רצונך, מהארץ ובטח שבארה"ב
לא יודע באיזה אזור את גרה, אבל בארה"ב מתגורר בובנאי בשם אלכס מרגולד שחיי בעבר בארץ ועזב

הוא מעצב ובונה בובות מדהייייממממוווות מכל הסוגים ומבין דבר או שתיים בבובנאות!!!

אז אם לא חפרתי מספיק גם ככה

אמרתי לך אתמול שהעלית שאלות ונושאים שמחייבים תשובות בכובד ראש וכך עשיתי,
אני מוסיף לך קישור להודעה שהועלתה ע"י גולשת ממש לא מזמן.
היא שאלה שאלות שגם הן נוגעות למצב שלך ואני ממליץ לך לקרוא את התגובות השונות בשרשור.

מקווה שעזרתי במעט, גם אם לפחות כרגע, נראה שסיבכתי את העניינים.
בכל שאלה ועניין - אנחנו פה אז לא להתבייש אה?!

למעלה