עזרה למתחילה

עזרה למתחילה

היי לכולן
אני רוצה להתחיל בתהליך להריון מתרומת זרע ואני לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו...
אודה לכן מאוד אם תוכלו להנחות אותי בשלבים הראשוניים להתחלת התהליך האם קודם בוחרים בנק? הולכים לרופא נשים/פריון? בדיקות למיניהן?
איך אני מתחילה?
תודה רבה

shi1707

New member
איך זה היה אצלי

אני רושמת רק לפי הניסיון שלי:
1. תקבעי תור לרופא פיריון שיפנה אותך לכל הבדיקות הרלוונטיות (הם בדרך כלל יודעים מה צריך אבל ליתר בטחון תסתכלי באינטרנט יש רשימות של כל הבדיקות שלא יפספס דבר)
2. תור לאחות ייעוץ גנטי לשם בדיקות גנטיות (כמה שיותר מוקדם לי לקח חודשיים וחצי לקבל תוצאות) את יכולה לעשות דרך הקופה או
3. תור לבנק הזרע (ציבורי, פרטי) -
לאחר שיש לך את כל הנתונים ביד תוכלי להחליט מה את רוצה: זרע מקומי, ייבוא מחו"ל. ברגע שיש לך את כל הבדיקות (כולל הגנטיות) את יכולה להתחיל בתהליך מול בנק הזרע.
אני הלכתי לבית חולים ציבורי ובחרתי בתורם מחו"ל, הבאתי להם את הבדיקות שהיו עד לאותו רגע והשלמתי את היתר בהמשך.
4. חוזרת לרופא הפריון שלך ומתחילה מעקב ביוץ (כמובן לאחר שבחרת תורם)
5. הזרעה
זה לא מסובך מידי, את מוזמנת לפנות אליי בפרטי וענה לך על כל השאלות בשמחה!
אני אחרי הזרעה ראשונה והיום גיליתי שנקלטתי
)))
שיהיה בהצלחה!

nhrc3

New member
תוספות

הי,
כמה תוספות לתשובה מעלי -
1. כירורג שד - צריך גם בדיקה של כירורג שד. רופא נשים/פריון יתן לך הפניה
2. רשימת בדיקות - לא תמיד רשימת הבדיקות של קופ"ח תואמת במאה אחוז לרשימה הנדרשת ע"י בנק הזרע. מציעה לך לדבר עם בנק הזרע, לקבל מהם את רשימת הבדיקות ולהשוות. אני הלכתי עם שתי הרשימות לרופאת משפחה שלי (נורא קשה להשוות לבד) שבדקה ונתנה לי הפניה ל 2 בדיקות שחסרו לי. פשוט אם כבר התחלת חבל לעכב את התהליך על שטויות
3. בדיקות גנטיות - מצטרפת להמלצה למעלה. אלו התוצאות שלוקחות הכי הרבה זמן וכדאי לעשות אותן כמה שיותר מוקדם. אם את ממש לחוצה בזמן אפשר גם לקפוץ למעבדה לקחת אותן כבר אחרי חודש בערך אבל זה די טירטור
4. תקבעי תור בבנק הזרע. אם עוד לא התחלת כלום ובהנחה שאין לך בעיות מיוחדות הבדיקות לוקחות חודשיים-שלושה. תקבעי כבר עכשיו תור בבנק הזרע. שיהיה לך תאריך יעד ביומן, מקסימום לבטל אפשר תמיד.
5. עצה אחרונה למתקדמות :) - תבחרי תורם. לא יודעת אם את רוצה תורם מהארץ או מחו"ל אבל כשאת באה לבנק אם את רוצה תורם מהארץ תבחרי תורם. להחליף תמיד אפשר אבל להגיע שוב כדי לבחור זה עוד זמן. אם את רוצה תורם מחו"ל את יכולה לבחור מראש ולסיים את כל התהליך כבר כשאת מגיעה לפתוח תיק. יחסוך לך הגעה נוספת לבנק וזמן. אגב גם אם את שוקלת תורם מחו"ל הייתי בוחרת גם תורם "גיבוי" מהארץ. אם בסוף תחליטי שאת רוצה ישראלי כבר יהיה לך תורם מוכן (מתנצלת מראש על הגישה הטכנית) ולא תצטרכי לבוא שוב אלא רק להודיע טלפונית שאם מגיעה להזרעה. היות וזה תורם מהארץ את לא צריכה לרכוש מנות מראש כך שאפילו אין לזה עלות

מוזמנת להעלות שאלות נוספות. נשבעת שבסוף הפן הטכני הרבה פחות מורכב ממה שזה נשמע.

בהצלחה!

תודה רבה!! שאלה בנוגע למה שכתבת

תודה רבה על המידע!
לגבי הבדיקות הנדרשות...
האם זה משנה מאיזה בנק אני לוקחת רשימת בדיקות? הבדיקות זהות בכולם?
כשאת אומרת רשימת בדיקות של קופת החולים, את מתכוונת לבדיקות שאקבל מרופא הפוריות?
ואז עם שתי רשימות אלה ללכת לרופא המשפחה?

nhrc3

New member
תשובה

האמת שאני פחות בקיאה בהבדלים בין הבנקים. אני גרה קרוב מאוד לאיכילוב והנוחות בתהליך היתה מספיק חשובה לי כדי לא ל"נדוד לשדות זרים". עניינית אני גם מאוד מרוצה מאיכילוב אז לא היתה סיבה. הרשימה של איכילוב זמינה באתר שלהם כך שהיא גם נגישה.

אני הלכתי לרופאת משפחה עם רשימת הבדיקות שרופאת הנשים שלי הוציאה ועם הרשימה מאיכילוב פשוט כי היתה הכי זמינה לי (תורים לרופאת נשים שלי יש רק 3 חודשים קדימה). חשבתי שאוכל לעשות את ההשוואה לבד אבל זה די מורכב, היא עשתה את זה בשמחה ולקח לה בדיוק דקה.

רi תם

New member
קומונת בדרך לאמהות יחידנית

יש קישור אליה בהודעות הנבחרות,בצד שמאל של הפורום הזה.
שם יסייעו לך בכל עניין של "בדרך".
מזל טוב על הבחירה,בהצלחה בדרך ושבוע נ פ ל א.

אמבי

New member
את יכולה להכנס ב"הודעות נבחרות" משמאל למסך ל"איך מתחילים"

למעלה