עזרה למתחיל

gamal99

New member
עזרה למתחיל

ערב טוב ברצוני להתחיל ללמוד יידיש אך איני יודע כיצד,ומהיכן עלי להשיג חומרי לימוד. אם מישהו יודע ויכול ליעץ תודה

gamal99

New member
תודה...אבל

תודה..אבל אני מחפש יותר קורסים בחינם או לפחות ספרים כדי שהכל יסתכם בלא יותר מ150 ש"ח

TAMNUNA1

New member
gama199 אם תמצא קורס ../images/Emo110.gif

ועוד ב- 150 ש"ח מקסימום כל ההוצאות תודיע לי.......ארשם גם. לא יודעת איך אומרים ביידיש אבל חבל"ז.

zimes

New member
איזה בסיס יש לך?

איפה אתה גר? האם אתה סטודנט? - בירושלים, בר אילן, ובטכניון (ואני משערת שבעוד אוניברסיטאות) ניתנים קורסים ביידיש, לרוב המורים לא אכפת שיישב איזה טרמפיסט, אבל אל תצפה שיבדקו לך שעורי בית! - אתה יכול לצאת לגינה הציבורית הקרובה ולנסות לפתוח בשיחה עם מי מהיושבים. רובם דוברי יידיש. סביר גם שישמחו לאיש שיחה חדש. שים לב - זו תהיה יידיש של רוסים
(זו לא לגמרי בדיחה: יש הבדלים קלים בהיגוי בין התפוצות דוברות היידיש) - אתה יכול להצטרף לחצר של איזה רב.
- עשה חיפוש בפורום על "טעםטעם" או "טעם טעם" זה עתון ביידיש קלה, ללומדים. אתה כן צריך איזשהו בסיס כדי להיות מסוגל לקרוא בו. חסדון: הוא יוצר בצרפת, אז תרגום מילים קשות הוא לצרפתית. - מצא 10 אנשים כמוך, ויהיו שעורים שבועיים בפורום (ככה הבטיח המנהל הנכבד כשהוא לא ידע כמה זמן ומאמץ גוזל ניהול פורום, אני הייתי שואלת אותו אם הבטחתו בתוקף לפני שאני אוספת עוד אנשים). תכלס - 150 ש"ח זה קצת פחות ממחיר של ספר לימוד + מילון. אולי עדיף שתרחיב (קצת) את התקציב? תזכור שאם אתה לחוץ בזמן, עדיף להשקיע כמה שקלים על מורה טוב, ולא לבזבז זמן בתעיה. תכלס 2: ממליצים פה על ווינריך בתור ספר לימוד בסיסי, ויש במאמרים מאמר מפורט על מילונים. תכלס 3: ביידיש, תכלס, כותבים "תכלית", וזו גם משמעות המילה.

הבטחתי אך לא הבטחתי לקיים ../images/Emo8.gif

הניהול באמת סוחט אנרגיה... וזמן. טײַערע צימעס, וואָס מאַכסטו?

gamal99

New member
מה אני עושה עם זה??

קודם כל אני נער עם הרבה מוטיבציה ללמוד יידיש ואל תשאלו למה...אין לי אפשרות להגיע לכל מיני קורסים במקומות רחוקים(אני גר באריאל) לכן דיי בניתי על קורסים און-ליין או ספר לימוד במחיר סביר אני גם תלמיד בתיכון ולכן אין באפשרותי לשבת ולדבר עם עשרות הזקנים שישבים על הספסלים בכל חור...ובקשר למורה פרטי זה לא בא בחשבון אני מאוד קצר במזומנים דיי הייתי רוצה ללמוד את השפה....

עוצי

New member
תקנה את הספר של אוריאל

וויינרייך יידיש לאוניברסיטה. הוא עולה באתר של אקדמון 74 ש"ח.

למעלה