עזרה למתחיל...

• פותח הנושא d195
  • פורסם בתאריך

d195

New member
עזרה למתחיל...

יש לי שנה רשיון לרכב והחלטתי לעשות ל 50 סמ"ק. צריך לדעת כמה שיעורים צריך לעשות, כמה כסף ואיזה כדאי לקנות (עד 2000 ש"ח). המון תודה...

yuvalfra

New member
אני לא בטוח בקשר לרשיון אבל...

ב-2000 ש"ח אתה לא תקנה משהו טוב (אני מניח שאתה מתכנן לקנות יד שניה). אולי פג'ו באקסי שנת 95...שזה סך הכל גרוטאה שהמקסימום שתעשה זה תזיז אותך ממקום למקום (ראיתי אותו בפעולה). אם תחליט ללכת יותר לקראת ה 4000-5000 ש"ח אז אפשר לקנות משהו סביר. פיאג'ו טייפון שנת 98, סאן יאנג פיור שנת 2001 או פג'ו ויוה סיטי שנת 2000 למשל...אם אתה מתכוון להשתמש בקטנוע לרכיבה עירונית מתונה (למרחקים קצרים) ואתה לא גבוה (נגיד עד 1.75) אז הפיור הוא אופציה טובה...הוא פשוט טס, מאיץ מצוין והוא די נוח (אבל בשבילי קצת צפוף ומרווח הגחון הוא קטן כי אני 1.75-1.80)...הטייפון מומלץ כמובן בגלל האמינות שכולם משבחים אותו עליה, אני עדיין לא יודע איך הוא מנסיון אישי אבל אני מתכוון לקנות אחד כשאני אסיים להוציא את הרשיון שלי.

ומה לא טוב בקטנוע שיקח אותו מנקודה

א לנקודה ב? ובבקשה ממך,אל תמליץ לאף אחד על כלום עוד לפני שיש לך רשיון,זה ממש לא לעניין ולא ממש לא מקצועי.

מבחינת רשיון לדעתי אין הבדל בינך

לבין מישהו שרק מתחיל ללמוד על 50 סמ"ק.נדמה לי שרק מוותק של 3 שנים אתה מקבל פטור ממבחן בכביש ונבחן רק במגרש,מתיאוריה נוספת אתה אמור להיות פטור ואני לא יודע כמה שיעורים מינימום אתה חייב לעבור(נדמה לי ש8 אבל תתפוס אותי במילה). בקשר לתקציב ולאופנוע לקניה.בוא ותגדיר לנו כמה דברים: 1.האם התקציב שהצבת הוא כולל מיגון,ציוד נוסף וביטוח?קסדה,כפפות,מעיל,מנעול אינם דברים זולים...וזה הכי בסיסי שיש לדעתי...ובטח שלא הביטוח. 2.בהנחה שאתה משאיר לך עוד כסף לדברים שמסביב והתקציב הוא 2000 תגדיר לנו בבקשה מה אופי הנסיעה שלך,כלומר לאיזה מרחקים הקטנוע ישמש אותך והאם כלולים כבישים בין עירוניים בדרך או שהקטנוע הוא לניוד עירוני בלבד? 3.גובה/משקל(שלא יתברר שאתה 1.95 ונמליץ לך על ג'וג למשל...). כל הפרטים האלו יעזרו לייעץ לך בקנית הקטנוע הראשון שלך...בהצלחה...

yuvalfra

New member
אדון רב הפורום...

אני ציינתי בקשר לטייפון שאין לי נסיון אישי. בקשר לפיור ציינתי שהוא מאיץ טוב והוא נוח, האם אני צריך להיות בעל רשיון כדי לדעת שהוא מאיץ טוב והוא נוח? לא אמרתי שום דבר בקשר לאמינות שלו.

אתה צריך לרכב לפחות על עוד כמה

קטנועים לסיבוב של יותר מרבע שעה במגרש(או סיבוב על קטנוע של חבר..) בשביל להשוות את הפיור למשהו אחר ואז אולי תוכל להגיד שהוא מאיץ טוב והוא נוח.

d195

New member
תודה, אז הנה...

הקטנוע ישמש לעיר. מוכן לשים עד 5000 סה"כ, לא ממש גבוה.איך אני יודע אם עדיף 50 או 125 סמק? תודה לרבי ולכולם

למעלה