עזרה למתחיל...

• פותח הנושא ILE
  • פורסם בתאריך

ILE

New member
עזרה למתחיל...

כמה זמן אני צריך לרשום ביומן החלומות לפני שאני יוכל לנסות לחלום חלום צלול???

Variety

New member
תבוגה

היי ILE, אין זמן חובה שצריך לרשום. תרשום את החלומות שלך עד שאתה זוכר לפחות חלום או 2 ארוכים לילה. אתה צריך להרגיש לבד אם זה מספיק. אם אתה זוכר רק דבר אחד קטנצ´יק מכל חלום, אז אולי כדאי שתמשיך. אחרי שאתה מתחיל עם החלימה צלולה, זה אל אומר שאתה יכול להפסיק לרשום את החלומות. כדאי שתמשיך לרשום כל הזמן. וחוץ מזה, אתה יכול לנסות חלימה צלולה אפילו שאתה עוד מתאמן על זכירת חלומות, אין כאן שום בעיה. פשוט מומלץ שתגיע לרמה שאתה זוכר חלומות בצורה טובה. חלומות פז, Variety-

שריר

New member
אני זוכר 2 חלומות בלילה ולא חלום של

אלא לפחות חצי דף מה אני עושה עכשיו הבדיקות מציאות לא ממש משנות יל כי החלומות שלי ממש ממש מוזרים אני חושב לנסות עם זיכרון אבל מה עוד אפשר לעשות כאילו באיזה שלב אני אדע שהמודעות שלי מספיק גבוה כי ביינתים אני רק כותב ביומן בלי להתקדם

Variety

New member
תנסה שיטות אחרות...

...אני לא חובב של שיטת בדיקות המציאות. אני עושה בדיקות מציאות בחלום כדי לוודא שאני חולם אבל רק בחלומות צלולים ולא עושה את זה כשיטה לחלימה של חלומות צלולים. אני חושב שאתה צריך לשנות שיטה אם היא לא פועלת טוב. חלומות פז, Variety-

שריר

New member
לא היה איכפת לךי לנסות

זיכרון אבל לרוב אם אני מתעורר אני לא חוזר לישון

סבון

New member
איזה שיטות אחרות יש?

איזה שיטות יש לחלימה צלולה חוץ מבדיקות המציאות? עשית את הבדיקות הרבה במשך כמה ימים ואז הפסקתי, ודווקא כשהפסקתי חלמתי חלום צלול, אבל האם יש שיטות אחרות? ומהי שיטת הזיכרון?

כמובן שיש עוד שיטות ...

ניכנסת לאתר שלי ? הקדשתי לכך פרק שלם בשם "טכניקות מתקדמות" , תקרא שם ותראה, אני ממליץ לך בעיקר על שתי השיטות הראשונות - MILD , WILD שתיהן מעולות ולדעתי גם דיי קלות יחסית אם פועלים לפי ההוראות. קישור לאתר שלי נמצא בתחתית דף הפורום אלון

שריר

New member
אני לא אוהב את שניהם דבר ראשון

הזיכרון לא נראה לי שאני אצליח לחזור לישון והשני נראה לי קשה למישהו שעוד לא חלם חלום כמו סבון(מרעיד הספסלים) אבל טכניקת העין השלישית נראת לי דיי טובה עאשר אני מתעורר רק לכ3 דקות

אז לא הבנת כל כך את השיטה .......

קודם כל גם בשיטת "העיין השלישית" אתה צריך לקום למשך שעה ואז לחזור לישון, העניין של ה - 3 דקות מתייחס לזה שכאשר אחרי שעה אתה חוזר שוב לישון אתה צריך להתרכז 3 דקות ב"עיין השלישית" ואז להרדם, קרא שוב את הפרק ואת השיטה בעיון ותראה שאני צודק. לגבי שתי השיטות MILD וה - WILD אז אני לא מסכים איתך, קודם כל שים לב שאתה לא מדבר מתוך נסיון אלא אתה אומר ש"נראה לך" שלא תצליח להרדם שוב ... אז למה במקום "נראה לי" לא תנסה פעם פעמיים ותראה בעצמך ?? לידיעתך שתי השיטות האלו הן השיטות הנפוצות ביותר ליצירת חלומות צלולים והיעילות שלהן הוכחה באין סוף בדיקות ומחקרים של המכון לחקר חלומות צלולים ונסיונם של אנשים בנושא. שתי השיטות האלו הן לא כל כך קשות כמו שנראה בהתחלה, האם התעוררות למשך שעה אחת בלילה וחזרה שוב לישון זה מאמץ כל כך גדול עבור חלום צלול ? השיטות האלו נחשבות יעילות מאד והן מעלות פי עשרות מונים את הסיכוי שלך לחלום צלול, השיטה של להתעורר אחרי 5-6 שעות, להישאר ער למשך שעה ואז שוב לחזור לישון ידועה כשיטה יעילה מאד מאד ליצירת חלום צלול, השעה שבה היית ער מעניקה לך מוח עירני וצלול מאד מבחינה מחשבתית כשאתה שוב חוזר לישון וזה יגרום לחלום הצלול שלך להיות בעל רמת צלילות גבוהה במיוחד, כמו כן תתחיל לחלום מיד כשתתעורר וזה עוד יתרון, ועוד דבר שיעזור לך להבין שאתה חולם, יש עוד יתרונות לשיטות האלו ופרטתי אותם בסוף הפרק ( בכלל עידכנתי עד אתמול את הפרק "טכניקות מתקדמות" ואני מציע לך לקרוא אותו שוב מהתחלה ועד הסוף ). ולידיעתך גם שיטת ה - WILD היא לא כל כך קשה כשפועלים לפי ההוראות ומנסים אותה אחרי 5-6 שעות שינה ושעה שהיית ער בה. ניסיתי אותה לאחרונה כמה פעמים והיא באמת לא כזאת קשה ולדעתי היא אפילו ממש כייפית ( כל הדברים המפחידים, שיתוק השינה, גלים של זרמים חשמליים בכל הגוף ... ). WILD, MILD מומלץ מאד מאד ! אלון

סבון

New member
MILD

האמת היא שהחלום הצלול שהיה לי אתמול היה פחות או יותר כמו ה- MILD, השיטה עם הזיכרון. בדיוק חזרתי מטיול אז הלכתי לישון בערך ב17:00 והתעוררתי ב7:00 בבוקר. באותו זמן זכרתי 2 חלומות והייתי די עירני אז החלטתי לכתוב אותם ביומן חלומות. כתבתי את שניהם וזה לקח די הרבה זמן, אולי שעה, ואז חזרתי לישון. התעוררתי שוב ב10:30 אחרי החלום הצלול. אז כנראה שהשיטה הזאת אכן עובדת! בקשר לשיטה השנייה, לא יודע כי לא ניסיתי אותה ואני ממש לא "חולם מנוסה". והיא נראת לי די מסובכת... אני חושב שאני אשאר עם השיטה של הזיכרון... יש עוד שיטות חוץ מאלו שמפורטות באתר שלך?

סבון

New member
שריר

לדעתי שריר סתם מקנא כי הוא לא חלם חלום צלול והוא כבר שבועיים מנסה! ותקרא טוב את מה שכתוב באתר של אלון כי לא הבנת!!! דרך אגב, אני? מרעיד ספסלים? באמת שריר זה לא לפורום הזה!

MILD או WILD?

אני מעדיף את ה MILD מאשר את ה WILD אם שתיהם עובדים טוב.. אז למה לא? דרך אגב, אין יותר סבון!!! אני לא צריך להתכחש לעבר שלי! אני מרעיד ספסלים גאה!

למעלה