עזרה למתחיל

קובי.ש

New member
עזרה למתחיל

אני שמח שמצאתי את הפורום הזה, בדיוק כזה חיפשתי. סוף סוף אני מתחיל למצוא את הזמן לנסות ולהגשים חלום ישן של שייט, אלא שאני חסר ניסיון ורוצה להתחיל בלימוד וברכישת הניסיון בהדרגה. המטרה הראשונית שלי היא להיות מסוגל לצאת לשייט חופים לבד עם יאכטה קטנה של עד 7 מטר שאינה דורשת רישיון משיט. איך לדעתכם עליי להתחיל ? לאחר שסקרתי את חוקי השייט וסוגי הקורסים השונים הגעתי למסקנה (ראשונית בנתיים) לעשות קורס על מפרשית קטנה או קטמרן, ללמוד קצת ימאות בסיסית, לתרגל מספר שיעורים על יאכטה קטנה ואז לנסות את כוחי בהשטת יאכטה של עד 7 מטר עם או בלי מנוע עזר של עד 6 כ"ס. האם לדעתכם זו דרך טובה ? האם יש לכם הצעות אחרות ? המלצות על בתי ספר? היכן אוכל להתנסות כמתחיל ?

בת ים

New member
שמחים שמצאת אותנוכלנית|

החלום והתגשמותו
ברוך הבא. תראה נושא השייט מאד מגוון ולכל שייט בפוטנציה דרך להשיג לעצמו את החלום. השאלה היא מה אתה בעצם מעוניין להשיג לעצמך. האם ברצונך לקנות לך סירה עד 7 מטר ולשוט להנהתך שייט חופי? או שאולי הכונה היא להתחיל מקטן ולהמשיך לגדול-כלומר מעל 7 מטר? שתי האופציות אפשריות ונכונות, שוב הכל תלוי בגישה של השייט:) לדעתי האישית מאד חשוב, במיוחד למי שממש מתחיל, ללמוד מפרשנות וימאות. בגדול, בתי הספר מלמדים שעורים על ספינות מ7 עד 24 מטר לרשיון 30 כלומר-שייט חופי ובהמשך השלמה לשייט בינלאומי, רשיון 60. (אני מניחה שכבר הכרת את הסיליבוס של משרד הספנות:)) במרכז הארץ יש מספר בתי ספר: אזימוט, שיא גל , דרך הים ועוד. באזור חיפה יש את בריזה (ועקרבנון-יותר בעניינים ממני באזור הצפון:) אני משוכנעת שתקבל עוד תשובות רבות מוסמכות ומגוונות מחברי הפורום שלנו. בהצלחה בתיה

למעלה