עזרה לניצולים ועוד שאלה בלי קשר

Pete Best

New member
עזרה לניצולים ועוד שאלה בלי קשר

שלום, אני אשמח לדעת איפה אפשר למצוא צילומים בצבע מתקופת השואה.. ועוד שאלה.. אני בצופים ברחובות, עולה לכיתה י'. אנחנו רוצים לעזור כמה שנוכל לניצולי שואה שצריכים עזרה. הבעיה שאנחנו לא יודעים איך והיכן. אלעד.

שלום אלעד

נראה לי שבתקופת השואה עדיין לא הייתה טכנולוגיה של צילומים בצבע. לפעמים צלמים היו מאלתרים צבע בצורה ידנית בתמונות שחור לבן..

צודק בני

שלום לך אלעד ,גם נכדי הנכור שמו אלעד גם אני גולש באינטרנט וזה נכון מה אומר בני 99,9 של התמונות הם בשרור לבן אבל אפשר למצוא גם תמונות של ציירים שיצרו תמונות הם אני לא טוע פרסמתי מספר תמונות של ציירים שציירו על השואה אבקש מבני לעזור לך לחפס בפורום קבל הטוב שבעולם אוס סבא אריה

deebeebee

New member
אתה יכול לפנות ל---

עמך מחלקת הרווחה של הרשות המקומית- המחלקה שעוסקת בקשיש.

masorti

New member
ממש לא נכון...

בתקופת מלחמת העולם השנייה היה כבר פילם צבעוני. סרט הקולנוע הראשון בצבע היה "חלף עם הרוח", והוא יצא ב-1939. הבעיה היא שפילם צבעוני היה אז יקר מאוד, ולכן נעשה בו שימוש בעיקר ע"י מוסדות רשמיים ולא ע"י אנשים פרטיים. לענייננו המשמעות היא ש"צילומי שואה" בצבע הם בעיקר צילומים שביצעו הנאצים למטרות תיעוד או תעמולה. ראה לדוגמא את הסרט "הצלם" שתיעד 400 תמונות צבע שצולמו בגטו לודז' ע"י ולטר ג'נווין.

Pete Best

New member
מעניין, תודה..

מאיזו שנה הצילום הספציפי הזה? והאמת שהתכוונתי לסרטים בצבע, ולא דווקא תמונות.

masorti

New member
מרשים. אבל הערה קטנה...

יש לי תחושה שחלקים מהסרטון צולמו מחוץ לגטו (אולי לפני הקמתו), והסרטון הורכב מפאזל של תמונות שצולמו באתרים שונים. שים לב למשל לסצינות של החשמלית העוברת ברחוב. בהגדרה, חשמליות לא עברו בתוך גטו אלא לכל היותר חצו אותו (ובשעת מעברן נסגר הרחוב ליהודים). כנ"ל לסצינות בה נראים חיילים גרמנים במדים מסתובבים בגטו. זה יתכן עקרונית, אבל נדיר. בעקרון היהודים ניהלו את הגטו כאוטונומיה ע"י משטרה יהודית, והגרמנים נכנסו לגטו רק כשהיה מבחינתם צורך בכך. (אם כי אני מכיר יותר את גטו לודז' ופחות את גטו ורשה) תמוה בעיני גם הצילום של חנות יהודית מסומנת ע"י מגן דוד גדול בחלון. בשביל מה לסמן חנות כ"יהודית" אם היא נמצאת בתוך גטו סגור שמוגדר יהודי? סימון כזה הוא הגיוני רק כשמדובר בחנות באיזור "ארי" (כלומר פולני).

Pete Best

New member
גם אני חושב שיש כמה דברים לא ברורים שם,

ויכול להיות שזה שילוב.. אבל יש גם הרבה תמונות שברור שהם מתוך הגטו עצמו.

למעלה