עזרה לעבודה בנושא קינוחים צרפתיים

עזרה לעבודה בנושא קינוחים צרפתיים

שלום אני לומדת בתדמור ומכינה עבודה בנושא קינוחים צרפתיים שקרואים על אנשים אמיתיים וזה ממש לא קל כי באינטרנט חוץ ממתכונים לא מצאתי כלום על היסטוריה של המנות (אז בבקשה לא להפנות אותי אלא אם זה משהו על בטוח) אני לומדת כל יום עד 15:00 כך שלספרייה הקולינרית בבית הטקסטיל לא זמינה לי א. המון קינוחים "צורפתו" כלומר הקינוח יכול היה להגיע מכל מקום בנוסח מסויים ובצרפת שינו אותו (ואני לא מחפשת כאלו) כך שכבר לא ברור מה מקורי ב. הקינוחים שעומדים בקריטריונים הם אלו שהומצאו ע"י צרפתיים או הומצאו במטבח בצרפת, בנוסף: 1) על שם מי קרוי הקינוח 2) שמו של ממציא המנה 3) באיזה מסגרת (אם במטבח של בית מלון, מסעדה וכ, גם כאן צריך שמות) 4) באיזו שנה גם שרשימה בבליוגרפית היא בעלת חשיבות אז אם יש ספרים שאתם מכירים ובכלל כל עזרה עד יום שלישי בערב תועיל בתודה מראש
 

judi1

New member
נסי לשלוח מיייל אישי לגנואז..

..הוא היה כאן בעבר..אבל לצערי נטש אותנו..
היו לו המון סיפורים כאלה ..תוכלי אולי לדפדף ולחפש הודעות שלו ... ..אני מניחה שיענה לך.. בהצלחה.
 

liti

New member
קרפ סוזט

"הומצא" בטעות במונטה קארלו. קראי על זה כאן. מקווה שיעזור, ובשביל הסקרנות, יהיה מעניין לשמוע אילו מנות נוספות שעונות לקריטריונים הצלחת למצוא ופירוט. בהצלחה!
 

asafyigal

New member
אני מניח שאת הדוגמאות הטריויאליות

כמו טארט טאטן כבר כיסית. אם תוכלי להגיד מה יש לך וכמה את צריכה אני מאמין שאפשר יהיה לעזור. בכל מקרה בדף הקישורים של הפורום הזה קיימים קישורים לאתרים בנושא ההיסטוריה של המזון ויכול להיות שזה כיוון טוב להתחיל ממנו (זה בטוח כיוון מצויין אם את יודעת את שם המנה) אסף.
 

zuziko

New member
יש גם משהו שוקולדי של "פייר הרמה"

למרות שהוא צעיר (40+)ויש לו מקום בפריז.
 
POIRE BELLE HELLEN

מנת קינוח של אגסים (יש לך בוודאי את המתכון) נקרא על שם אחותו של הדוכס מאורליאן, הלנה מלכת רומניה (באמצע המאה ה-19) ויש האומרים על שם "הלנה היפה" מתקופה אחרת לגמרי (טרויה/אתונה) המנה הומצאה על ידי אסקופייה (Escoffier)
 
EMMA CALVE

קינוח גלידה, הנקרא על שמה של אמה קאלב, זמרתאופרה (אמצע המאה ה-19) מנה שהומצאה (כנראה) על ידי אסקופייה.
 
למעלה