עזרה לעריקים

ftsyog

New member
עזרה לעריקים

אהלן, קוראים לי יוגב, השבוע דפקתי נפקדות מהצבא כי כבר לא יכולתי להמשיך לסבול יותר. רציתי לדעת אם אתם מכירים איזה פורום / קבוצת תמיכה שאני יכול לקבל איזה שהיא תמיכה לתקופה הקרובה.

Mיקי_

New member
לא ידוע לי על דבר כזה

ועצתי היא לך, עשה כל דבר במסגרת החוק, אם אתה רוצה להשתחרר מהצבא (מסיבותייך שלך ולווא דווקא פציפיזם) עשה זו במסגרת המקובלת של וועדת שיחרור. נפקדות ועריקות לא יועילו לך יותר מידי, ואולי אף יזיקו.

ftsyog

New member
גם אני...

הייתי מעדיף לצאת מהצבא בצורה חוקית. אולם, בתקופה האחרונה נכנסתי לדיכאון בתוצאה מהמצב שעליו נקלעתי בשירותי והרגשתי שעם לא הייתי בורח הייתי מתחרפן

אimר

New member
שיזם

אתה מוזמן לפנות לרשת הליווי של פרופיל חדש, בפורום או בטופס יצירת הקשר באתר

נכנסת לדיכאון??...../images/Emo26.gif

ראית קב"ן? אם כן - הוא לא עזר לך?... אם לא - למה לא?... אם הצבא לא איפשר לך לראות קב"ן- אפשר לטפל בזה... אם לא ביקשת - למה לא?... לרוב הבעיות יש פתרון...

אimר

New member
תלוי איזה פתרון

קבנים לא עוזרים במובן של לטפל, הטיפול שלהם הוא רק ברמה של לשנות את מצבך בצבא, נניח לשכנע אותך לנסות להמשיך או לתת לך גימלים או להוריד פרופיל או פטור וזהו פחות או יותר. נדיר מאוד מאוד אם בכלל שקבן יטפל בך. חלק גדול מהם בכלל עובדים סוציאלים, לא שחייבים להיות פסיכולוג כדי לטפל, אבל זה מבהיר מה המעמד והתפקיד של קבן מבחינת הצבא, לא לרפא, רק להחליט אם אתה יכול להמשיך או לא.

ממש לא נכון!!../images/Emo26.gif

אתה מצייר את הקב"ן כאיזה פקיד בירוקרט. הקב"ן בראש ובראשונה מטפל - אם הוא אינו מסוגל לטפל בעצמו, הוא נותן הפנייה לפסיכיאטר אחר או פסיכולוג שיטפל (בדיוק כמו בקופת-חולים למשל). אם אתה פונה לקב"ן בבקשה לטיפול ולא מקבל אותו (או שלא נותנים לך לראות קב"ן כלל) - יש למי לפנות. יש מפקד, יש מפקד למפקד, יש את נציב קבילות חיילים... לא חסר... השאלה שלי אם אותו חייל שנתקף דיכאון - אכן מצידו עשה את מה שאפשר. אם כן, אני אוכל לקשר אותו עם מי שצריך אצל נציב קבילות חיילים - חבל שילך בדרך של מעבר על החוק, במקום בדרך מסודרת.

אimר

New member
תזכיר לי

אתה כבר פותר את הבעיה בשמונה רמות שונות בלי שאתה יודע מה קרה ואיפה הבעיה, אולי תשאל מה הבעיה במקום לפתור בעיות בניחוש? ככה אני מכיר ומבין את התפקיד של הקבן. אני אשמח לשמוע על מקרים שבהם קבן עזר למישהו ביותר מאשר לדבר איתו חמש דקות ולהגיד לו שיהיה בסדר או שעזר לו בתנאי השירות (למשל מעבר קרוב לבית). לא שזאת לא עזרה, אבל זאת עזרה מסוג מסוים ולא מהסוג שהרבה אנשים חושבים שהקבן נותן בתור פסיכולוג כביכול.

שוב תוקפנות??../images/Emo26.gif

אני לא פותר את הבעיה - ואם היית קורא את ההודעה שהגבת אליה, היית רואה שעשיתי בדיוק את מה שאמרת: שאלתי את יוגב מה הבעיה, ואיך הוא ניסה לטפל בה. אתה התפרצת (בכיף...
) ונתת לי הרצאה מה זה קב"ן ולמה הוא לא יכול לעזור - אז גם קיבלת תשובה ממני. אני אשמח מאוד אם הבחור היקר יענה לשאלות שלי בהודעה הקודמת, ויפרט לכולנו מה הייתה הבעיה שלו עם הצבא, ואיזה צעדים (חוקיים) הוא ניסה לעשות כדי לפתור אותה... אני בטוח שככה יהיה לנו יותר קל לעזור לו.

אimר

New member
מה שתגיד

אתה מוזמן לחפש ויכוחים במקומות שהם לא נמצאים.

תקרא שוב את השרשור...../images/Emo26.gif

ותגיד לי מי מחפש כאן ויכוחים ומי מחרחר ריבים... בא בן-אדם, מספר כאן על בעיה שיש לו. אני שואל אותו שאלות שיוכלו לעזור לי (ולכולנו) להבין מה בדיוק הבעיה ואיך נוכל לעזור לו בפתרונות לה. ואתה מתחיל להשתלח בי, בצבא, בחיל-הרפואה... בכל מי שהוא לא אתה. באמת - אני שואל את יוגב אם הוא ניסה לפנות לקב"ן - ומה שיש לך להגיד לי זה: "איפה היית ומה עשית? כבר מזמן לא הטרדת אותי." ואח"כ יש לך טענות נגדי שאני מחפש ויכוחים?? חוצפה.

אimר

New member
כאמור, מה שתגיד

אתה צודק, גם כשטענתי שאתה מחפש ויכוחים במקום שהם לא נמצאים עשיתי זאת כדי להתחיל ויכוח. ההערה על מזמן לא הטרדת אותי היתה אמורה להיות ברוח טובה, רמז לויכוחים קודמים שלנו. אוקיי, אני מתחיל להבין עם מי יש לי עסק, מבטיח לך שיותר לא תקרא ממני מילה.

אתה מבין על מה דיברתי?...../images/Emo26.gif

הוא לא ממש רצה עזרה... לא ממש עניינו אותו פתרונות... כל מה שהוא רצה זה מישהו שיעזור לו - גם להמשיך לעבור על החוק וגם לצאת מזה בזול... (ואני בטוח שהיה מי שעזר לו) חבל...

למעלה