עזרה לפירוש מילה בשיר פנס בודד

yaron37

New member
עזרה לפירוש מילה בשיר פנס בודד

בשיר נמצאת המילה - קדרים - מה זה? מי אלו? מה ידוע עליהם? אשמח לכל הסבר. ומילות השיר: היה היה פנס בודד בקצה שכונה והוא האיר את ילדותינו הקטנה והוא האיר את משחקי המחבואים ולאורו היו הקדרים באים. תודה רבה!

or99

New member
לא ידוע...

זה משחק שנקרא "הקטרים/הקדרים באים". כבר היו בנושא שרשורים רבים בתפוז ולא נמצאה תשובה של ממש. בהפסקה הבאה שלי תקבל קישור.

rhbe

New member
לא קדרים כי אם קטרים

שם המשחק: קטרים באים מטרת המשחק: לא להיתפס. מהלך: העמד את כל החניכים פרט לחניך אחד בשורה, ובמרחק 20 מטר העמד חניך. על החניך לצעוק: הקטרים באים! ולרוץ לכיוון החניכים. מי שהוא תופס בדרך הופך להיות "קטר" יחד איתו. אסור, לא לחניכים ולא לתופס, לחזור אחורה. (מתוך חוברת הדרכה של הנוער העובד והלומד)

gitta

New member
מניסיון אישי ../images/Emo13.gif הקדרים באים

הקדרים באים מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. הקדרים באים הוא משחק ילדים אותו משחקים בדרך כלל בבריכה (בקטע מלבני של הבריכה). הקדר נמצא בצד אחד וכל האחרים בצד השני. הקדר מתקדם אל המשתתפים ומנסה לתפוס אותם. הם מצידם מנסים להתחמק ממנו ולהגיע בשחיה לצד השני. אם הקדר תופס מישהו - הוא מצטרף לקדרים. המשחק מסתיים כשהקדרים תפסו את כולם חוץ מאחד. ניתן לשחק את המשחק גם מחוץ למים. רוחבו האופייני של המגרש הוא כשבעה מטרים. מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A7%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9D

GGL

New member
אני זוכרת משהו אחר

רגע רגע... קדר הוא לא מי שמקדר (יוצר, מפסל) כלים? כלי חרס...?

gitta

New member
ייתכן ש...

המקור הוא המילה הלועזית (קאדֶרים") שהשתרשה בעברית, כגון: הקאדרים החדשים של מנהיגות אש"פ וכדומה. ה-ד' מנוקדת בסגול, ניסיתי את המלצתך אור והקלדתי 6 שזה פעמיים שלוש הנקודות של סגול, אבל מכאן נראה לי שיצא צירה
זאת שאלה מאתגרת, נמשיך לחפש...

smeroz

New member
קדרים

מחבר השיר, חיים גורי, גדל בתל אביב והתחנך בביה"ס כדורי. "קדרים" הוא שיבוש לשוני לכינוי של החבר'ה מביה"ס כדורי (כדורים=כדרים=קדרים) אשר היו מצטרפים בערב לשחק עם הילדים בשכונתו של גורי.

למעלה