עזרה לפרויקט גדול מאוד!

mmg4ever

New member
עזרה לפרויקט גדול מאוד!

אני עושה כבר כמה זמן פרויקט גדול שאני מקווה ומאמין שיצא ..אני מקווה שהדבר הזה יעשה זעזוע עמוק בכל התודעה היהודית איפה שלא תיהיה ..ובכלל בכל העולם הדבר הזה יתפח את העיניים ואת הלב של כל אד ואדם ויעשה לנו הרבה חשבון נפש... אני צריך את עזרתכם באמת אני אפנה פה כמה שאלות שכרגע הם השמן שחסר לי במכונה מידע על ניצולי השואה החיים כיום בישראל ( כמה חיים ? גילאים? ) כמה מהם חיים מתחת לקו העוני המספר האמיתי! ? איך ניצולי השואה התקבלו כאשר הגיעו לארץ ? ( מבחינת דיור צרכים בסיסים?) האם ניצולי השואה קיבלו עזרה פסיכולוגית/פסיכאטרית כלשהי ? ( כמה אחוז מהם במוסד לחולי נםש בעקבות כך) לסיכום כמו שראיתם רוב הענין שלי הוא ביחס של ניצולי השואה ברגע שעלו לפה.. איך החברה התייחסה אליהם איך המדינה התייחסה אליהם..כמובן שאני לא ישן! ואני ער למה שקורה מבחינת הכספים לניצולי השואה אבל אני גם רוצה מעבר לזה גם בפן הנפשי! אני אשמח מאוד אם מישהו ממכם יוכל לעזור לי בנושא הראיון- אני רוצה מאוד לראיין ניצולת שואה שעד היום היא קשת יום... ובנוסףועליה מטען נפשי שהיא רוצה להוציא אני אשמח אם לפחות כל אחד יענה על שאלה בתחומו תודה רבה , עומר אני מבטיח לכם שהעזרה שלכם פה יהיה מענה בעוד כמה זמן והוא יהיה גדול אני מבטיח!

../images/Emo59.gifעומר, זאת שאלה רחבה ומורכבת

אני מבינה כי כוונתך טובה, אבל תיקח בחשבון שאתה נכנס לנושא קשה מאד. לגבי נתונים, כדאי שתפנה למרכז הארצי לסטטיסטקה כדי שיתנו לך נתונים רישמיים. לגבי היחס לניצולים כדאי שבמחקר שלך תפריד בין עובדות לבין פרשנות. כבר במלחמת העולם השניה, כשהגיעו לארץ עדויות על הנעשה בזמן השואה, הנהגת היישוב לא פעלה למען יהודי אירופה. אתה יכול להגיד שהם לא יכלו, אתה יכול להגיד שהם לא רצו, אתה יכול לקרוא את מחקריה של פרופ' ג'ודי תידור-באומל-שוורץ על הנהגת היישוב בארץ ששלחה לטענתה את הצנחנים שלא שבו - כעלה תאנה לחוסר המעש שלהם בנדון. הניצולים התקבלו לרוב בבוז ע"י הישוב בארץ, הם כונו "סבונים", ונשלחו במקרים רבים ישר מן האוניה להלחם למען ארץ-ישראל. אתה יכול להגיד שהמצב בארץ היה קשה ולא היו תנאים פיזיים ונפשיים לקבלם, ואתה יכול לנתח את עמדת הצבר המתנשא המקבל את פליטי השואה. עד משפט אייכמן, ניצולי שואה רבים לא הרגישו לגיטימציה לדבר על השואה, לא מדברים על מה שהיה "שם", מצד אחד זה עזר לשיקום ניצולי השואה כחלק מהחברה הישראלית, כבעלי משפחות, עובדים ומתקדמים, ומצד שני גרם להרס נפשי של צבירת מועקה שאין מדברים עליה. עדויות ומחקרים על נושא זה תמצא בוודאי ב"יד ושם" ובספריות העוסקות בפסכולוגיה. מקווה שהפרויקט שלך יניב תוצאות חיוביות מבחינת היחס לניצולי השואה.

mmg4ever

New member
אני רק אוסיף

כמובן משפחות של ניצולי שואה בעל/אישה בן בת נכד אני צריך את האירועים שלכם והתחושות שאתם עברתם בילדות ובהווה כרגע בהשפעת כל מה שמסביב לנושא השואה בכללי!

7575

New member
תראה

עד כמה שידוע לי הניצולים שהגיעו לאחר המלחמה היו אנשים ככל האנשים,עבדו, גידלו דור למופת והלוואי שההורים של היום יהיו כמו אותם ניצולים,בבקשה אל תכניס פסיכאטריה ומוסדות לחולי נפש. עם השנים הגדרת "ניצול שואה" התרחבה והתרחבה כך שהמספרים היום בין כה וכה לא משקפים את המציאות.

estee from ynet

New member
Your Project ../images/Emo222.gif

If your objective is to shock the Jewish World – it will not succeed!!! The Jewish World does not care about the contempt for the lives of Israel's Holocaust survivors. Take it from someone who has become an expert on the subject, and who, as a result, has been forced to change her target audience…

mmg4ever

New member
-

they ( jews all over the world think that the " promse land " is triding her people in gentley and respect! becouse our country telling them the " pink picture of our life and this is wrong! iam looking for one thing... just to show them the T-R-U-T-H!

estee from ynet

New member
../images/Emo124.gif The Truth

They do not want to hear the truth – I have been telling them the truth for a very long time. As a result, they have decided that I shouldn’t even be allowed to have contact with and to tell it even to members of my family. I have spent my entire life fighting a contemptible Jewish Banana Republic for my parents’ right to live. However, even my total dedication and self-sacrifice wasn’t powerful enough to save my parents from the outrageous contempt for helpless Jewish lives. Had my parents known what a Jewish State and Israeli Jews would subject them to - they would have never tried to survive the Holocaust. Had they known what would be done to me – they would have never brought me into this world… I will never get to visit the graves of my beloved parents, have access to my home, to my possessions, or to my life, and I must be the only Jew on this planet who does not know if members of her immediate family are dead or alive. But, no one has the power to prevent me from telling my story to the rest of the world… Unlike Prof. Norman Finkelstein, I can’t be detained or intimidated by members of the Israeli security service - I have paid my dues and I have earned the right to expose the truth. And those who do not believe me - are welcome to ask Prof. Aaron Barak…

יש הפשרות לתרגום בעברית

לצערי אינני שולט בשפה האנגלית יש משהוא מאוד קרוב במה שאני חושב בכבוד רב סבא אריה

PAS DE PROBLEMES

אולי תכתבי צרפתית או ספרדית ????????? שיהיה לך שבת שלום סבא אריה

תותח9

New member
מה מהות הפרוייקט?

האם מדובר בעבודת מחקר (דוקטורט וכו') ? כדאי להתחיל בספריות - יד ושם, אוניברסיטאות, לוחמי הגטאות וכו'. יש מבחר רב של עבודות כמו גם ספרי זכרונות ועדויות בכל אופן, מדובר בהיקף עבודה עצום

iwit

New member
קצת סדר בתור התחלה...

לענות על שאלותיך איני יכולה, ואיני יודעת באיזה מסגרת ובאיזה מתכונת אתה עושה את הפרויקט הזה, אך אתה צריך לעשות עוד קצת סדר לפני שתתחיל. כדאי שתגדיר לך קודם מה בדיוק אתה רוצה לבדוק, ולא להסיק מסקנות עוד לפני שהתחלת אחרת אין טעם למחקר. קח את שאלתך הרביעית, לצורך העניין - אי אפשר להניח הנחה בסיסית שניצולים אושפזו במוסדות לחולי נפש כי המדינה לא דאגה להם לטיפול; זה לא רציני. (וזה גם לא כל כך רלוונטי, למעשה, במדינה בהקמה, בשנים שלאחר מלחה"ע השנייה, לדבר על טיפול נפשי מסודר לשורדי המלחמה). דבר שני - כדאי מאוד לעשות הפרדה בין ניצולי שואה שהגיעו לארץ בתקופות שונות; הם לא התקבלו באותה צורה. אם אתה רוצה להקיף את כל העליות, את כל הניצולים ואת כל הכשלים שהיו וישנם [לדעתך]- ייקח לך שלושים שנה. אז כדאי במקום זה להתמקד קצת...

למעלה