עזרה מאנשים שמכירים את המקצוע: הוראת מדעים

ash28

New member
עזרה מאנשים שמכירים את המקצוע: הוראת מדעים

הי כולם! אני מסיימת השנה תואר ראשון בביולוגיה. אני מתלבטת לאן להמשיך מכאן. אני חושבת על הוראת המדעים תואר שני, שאלתי היא, לאן אפשר להגיע עם תואר שכזה? במה אוכל לעסוק? האם האפשרות היחידה היא להיות מורה לביולוגיה? אם כן, למה תואר שני כזה עדיף על השלמת תעודת הוראה? אני בעצם מנסה להבין את משמעות המקצוע הזה... היות ומדובר במחקר אומנם, אך עד כמה זה באמת מחקר ולא יוצאים מורים בסופו של דבר??? אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור...

magal101

New member
הוראת המדעים מכוון למשהו ספציפי

הוראת המדעים וזה לא תעודה כללית- זה הרבה יותר מכובד!!!

ash28

New member
הוראת מדעים

תודה על התגובה, יש אפשרות לפרט קצת יותר על המקצוע בבקשה?

magal101

New member
זה מקצוע שבו לומדים איך

ללמד מדעים. אתה מקבל רקע רחב במדעים ולומד איך להורות אותו בצורה נכונה.

ash28

New member
תודה- magal101

אולם כוונתי לתארים המתקדמים שבמקצוע... ברור לי שתואר ראשון בהוראת המדעים- משמעו להיות מורה. האם משמעות תואר שני ושלישי בתחום היא להיות חוקר או שוב- מורה, בעל תואר גבוה יותר...?

yoni5132

New member
הוראת המדעים

אחותי מסיימת השנה דוקטורט בהוראת המדעים. גם לה יש B.Sc בביולוגיה. מטרת תואר מתקדם בהוראת המדעים הנו לימוד ועריכת מחקר בנושאיי הוראה וחינוך. לדוגמא: איך לגרום לילדים בני עשר לאהוב מדע, או "הקשר בין אפלייה חברתית להישגים בבגרות". חלק מהמחקרים שייכים יותר למדעי החברה מאשר מדעים. לאחר תואר שני ניתן להיות מורים. תואר שלישי מכווין לאקדמיה. אני לא יודע אם התואר מקנה תעודת הוראה.

ash28

New member
הוראת המדעים

תודה רבה על תגובתך! החלק המדאיג בתחום הוא- האם יש פרנסה?

yoni5132

New member
פה התשובה דווקא דיי ברורה.

ברור שדוקטורט בתחום כמו הוראת המדעים מאפשר מספר משרות מחקר באקדמיה (חוקר או עמית מחקר) ועוד אולי מספר משרות בשרות משרד החינוך או משרד ממשלתי כזה. במילים אחרות: ברור שאין פרנסה.

ash28

New member
כפי שחשבתי

חשבתי כך, אבל רציתי לקרוא במפורש... תודה רבה לך! עזרת לי מאוד!

למעלה