עזרה - מארחת בשבת בערב

JewelStone88

New member
עזרה - מארחת בשבת בערב

נהיה 5 אנשים מבוגרים... האורחים מתוכננים ל7 בערב שזאת קצת שעה של ארוחה.
חשבתי על גבינות טובות ויין, איזה קיש וסלט ירוק. האם זה מתאים לשבת סביב שולחן עם תפריט כזה? מצד שני רוצה משהו נינוח ופחות פורמלי, אם יש הצעות אחרות אני אשמח.

מחפשת המלצות על מקומות שווים לקנות בהם גבינות מצויינות וקיש טוב, רצוי באיזור ירושלים כי נהיה שם בשישי הקרוב. או כמובן כל כיוון אירוח אחר שתרצו להמליץ.

תודה

החתולית

New member
גבינות זה באשר בשוק מחנה יהודה

יקר, אבל שווה כל אגורה, ואלי באשר תמיד שמח להמליץ ולהתאים גבינות לצרכים של הלקוחות, ליין שאת מגישה וכו'.
&nbsp
בדקי טלפונית אם בטרטוריה חבה (ברחוב יפו, ממש סמוך לשוק) מוכרים קישים הביתה. אני יודעת שבעבר מכרו.

amirline

New member
עוד כמה רעיונות למשהו קליל

סשימי סלמון - תקני נתח של 200 גרם סלמון, תחתכי אותו לחתיכות בגודל קוספת גפרורים ובעובי מינימלי, מעל תטפטפי שמן שומשום , בצל ירוק קצוץ, שברי פיסטוק, מעט לימון סחוט ומלח גס\סויה.
&nbsp
סביצ'ה סלמון - סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות, אבוקדו חתןך לקוביות קטנות, שמן זית, לימון סחוט, בצל ירוק, פלפל חריף קצוץ ותכיני ליד ברוסקטות ריקות (לחמניה חתוכה לפרוסות , מעט שמן זית מעל ולשים בתנור לכמה דקות עד שנהייה קשה)
&nbsp
יש גם כמה רעיונות לברוסקטות:
&nbsp
קממבר ואננס
סלט עגבניות עם בזיליקום וחומץ בלסמי
חציל קלוי ופרמז'ן (להכניס לתנור ל-2 דקות אחרי שמפזרים את הפרמז'ן)
&nbsp
מקווה שעזרתי

Maldini Girl

New member
האמת, שהגבינות הכי טובות שאני מכירה באזור ירושלים

זה של שי זלצר. זו נסיעה של בערך 20-25 דק' לכיוון מבשרת. אבל בעייני מאד מאד שווה הגעה.
הזדמנתי לשם לראשונה לפני כחודשיים. מעבר לכך שהמקום עצמו חמוד, כל גבינה שטעמתי הייתה נהדרת. והאמת שאני עדיין מפנטזת על היוגורט עיזים שלהם, שהיה כ"כ טעים שרציתי פשוט לשתות אותו מהבקבוק במקום מים
&nbsp
מה עוד באזור ירושלים
אתם יכולים לקפוץ לקדוש, לבדוק אם יש להם מאפים מעניינים
רוגלעכים ממרציפן
לחמים מטלר, או בגאטים מראסל (לשניהם יש סניפים בשוק. אני מעדיפה את הבגאטים של ראסל על של טלר שלאחרונה פחות מוצלחים בעייני)
סלמון מעושן- אני קניתי פעם אצל צדקיהו (משהו לא ממותג, אלא היה לו שם לפי משקל, זה היה זול יותר מאשר הממותגים) והוא היה מאד מוצלח בעייני.

למעלה