עזרה מחברי הפורום

פנטזי1

New member
עזרה מחברי הפורום

כפי שכבר כתבתי כאן וסיפרתי לכם על אבי שחולה במחלה הארורה הזאת אז ככה,בשבוע האחרון חלה החמרה במצבו הוא מאוד מבולבל, טוען שהבית שהוא גר בו (עם בת זוגו שהיא לא אימי)זה לא הבית שלו זהו בית זר לדבריו ולכן הוא לא יכול להתרחץ שם ותמיד הוא מתלבש ומוכן או ללכת או שמא יבוא מישהו הוא מתוכח על כל דבר וכועס ,הוא לא זוכר שהוא אכל ויכול לטעון שלא נותנים אוכל בקיצור המצב מתחיל להיות קשה מאוד על בת זוגו ואני כבר רואה את היום שהוא יצטרך לעזוב את הבית. נשאלת השאלה מי יכול לעזור לי בהמלצה על בתי אבות לתשושי נפש באזור המרכז (-ראשלצ רחובות תל אביב רמת גן) מניסיון אישי,והכי חשוב איך מסבירים לאדם כזה שהוא צריך לעזוב את הבית,יש רגעים שנדמהשהוא בסדר ומבין אבל הבעיה היא שאחרי דקה הוא כבר לא זוכר מה אומרים לו.הוא בכל זאת קשור ותלוי מאוד בבת זוגו ואיך אפשר לנתק אותו?השבוע היא השאירה אותו חצי שעה לבד בבית והוא התקשר אלי בבהלה ואמר שהוא לא יודע איפה היא ,שהיא השאירה אותו ולא באה לקחת אותו(הוא בטוח שהוא לא בבית ).אני אובדת עצות ומיואשת לגמרי אני מצטערת על המגילה הארוכה שכתבתי .

אנימו

New member
עזרה לפנטזי

ראשית אל תרגישי לא טוב על המגילה שכתבת. המצב מוכר ובכלל לא קל ואפשר לאבד את העשתונות. אבל יש פתרונות. יש בתי אבות טובים ולחילופין יש כמובן כאלה שכבר בכניסה בא לך לברוח. צריך לערוך ביקור . בדרך כלל המקומות הפרטיים טובים יותר אלא שהם גם היקרים ביותר בסדר גודל של 10000 ש"ח ועד 17000 ש"ח ויש גם יותר. יש כאלה שלא מסכימים לקבל חולים שזכאים לקוד משרד הבריאות. ברמת גן יש את המרכז למחקר אלצהיימר (ראי בקישורים בפורום). נחשב לטוב.יש גם באיזור כפר סבא , הוד השרון והרצליה. ערכתי בשעתו חיפוש מקיף לבן משפחה חולה.אם את מעוניינת אתן לך כמה שמות במסר.

zvooloon

New member
אנימו, גם אני מעוניינת.

אנחנו עדיין לא שם, אבל המצב נהיה קשה מיום ליום. הייתי רוצה להיערך לשלב הבא, אודה מאוד אם תוכל לשלוח גם לי כמה שמות במסר.

מני בר

New member
פנטזי

השלב שאת מתארת מוכר אין לכם מטפלת לאביך? חברתו סועדת אותו לבד? היא תתמוטט..זה ממש קשה. בקרתי במחלקות לתשושי נפש ובתי הורים מהסוג הזה. המראה לא מלבב. לפני שעוברים לשלב הזה אולי כדאי לבדוק העסקת מטפל ל 24 שעות בשילוב מועדון יום לקשיש? ממה שהבנתי מערימים על קשישים כאלה..בית הבראה או משהו כזה ואז משאירים אותם שם. איך את מתמודדת? את בת יחידה? הוא מזהה אותך? כועס עליכם? אה עוד דבר תרופות הרגעה עוזרות גם לצורך ריכוז

אנימו

New member
שכנוע של החולה

צודק מני בהערמה. אני השתמשתי בנימוק שיש צורך בשיקום דחוף הכולל מעקב צמוד של רופא וטיפול פיזיוטרפי. רופאת המשפחה עזרה רבות בשיחת ההמלצה שלה עם החולה.

פנטזי1

New member
מני שלום

לאבי יש מטפל מביטוח לאומי 15 וחצי שעות שבועיות,הוא הולך איתו לטייל כל יום בבוקר הם ביחד עד 12 בצהריים.שאר היום הוא בבית עם בת זוגו וזה באמת קשה.מזל שהוא עדין מתפקד מתלבש לבד ומתרחץ וכמובן אוכל אך הקושי העיקרי עכשיו הוא הויכוחים איתה על כל דבר והכעסים והבלבול הנורא שזה לא הבית ושלא אומרים לו שום דבר.הוא מקבל תרופת הרגעה אבל נראה שכבר אין לה השפעה כלכך בעוד שבועיים יש לו תור לרופאה אולי צריך לשנות את התרופה נראה.אותי ואת משפחתי הוא מזהה אבל אנשים שהוא לא ראה הרבה זמן הוא לא זוכר הם מוכרים לו אבל הוא לא זוכר מאיפה. רק המחשבה שנצטרך מתישהו להכניס אותו למוסד כזה מעבירה בי צמרמורת אני לא יודעת איך נוכל לעשות את זה ואני גם לא רואה פתרון אחר כי לא נראה לי שבת זוגו תסכים להכניס מטפל ל 24 שעות הביתה לכשיצטרכו.כנראה שזה עוד לא השלב המתאים לשלוח אותו מהבית כי הוא עדין מבין מה קורה ואי אפשר להערים עליו אבל המצב בבית נעשה קשה מיום ליום.

פנטזי שלום...../images/Emo140.gif

לאמי יש מטפלת זרה 24 שעות גם אבי נמצא בבית קשה לו מאד מאד אבל הוא לא מוכן בשום פנים ואופן להכניס את אמי למוסד הוא טוען שבמוסד היא תמות מיד אבל בסוגרים אומר לכם שלפעמים אני שומעת אותו אומר לה "שאלוהים יקח אותך כבר" או שהוא אומר "אני אמות לפניה" המחלה הנוראה הזאת לקחה את אמי היום היא אינה מזהה איש בכסא גלגלים מאכילים אותה מלבישים אותה אמא שלי לא נמצאת שם, רק איזה גוף שקמל וכל לשד עצמותיה אזל. מה שלא הצליח היטלר ימח שמו לעשות לה הצליחה המחלה הנוראה הזו לעשות. ערב טוב.

למעלה