עזרה - מישהו יודע אם מחרימים ז'יטונים במכס?

basta77

New member
עזרה - מישהו יודע אם מחרימים ז'יטונים במכס?

אני מתכוון להזמין ערכה של ז'יטונים מארה"ב, ואני פוחד שיחרימו לי אותה במכס, בגלל שזה משחק אסור. מישהו הזמין פעם ז'יטונים ויכול לייעץ?

eyal5005

New member
אין שום סיבה בעולם

כל עוד אתה לא עובר על חוקי המכס (מעל 200$ אם אני לא טועה), לא יעשו לך בעיות

basta77

New member
אוקי, אבל בכל זאת יש עניין שאסור לייבא משחקים

אסורים, כמו מכונות מזל, בלי קשר לסכום הקנייה. רציתי לדעת אם מישהו ניסה להזמין פעם ז'יטונים, כדי שאני לא אזמין ויחרימו לי

eyal5005

New member
אני מבין מה שאתה אומר

אבל השימוש עצמו בז'טונים הוא חוקי לגמרי בארץ. אפשר להשכיר לימי הולדת של ילדים שולחנות משחקים כולל בלק ג'ק שמגיע עם ז'טונים. ההפעלה של הדבר העגול מפלסטיק הזה היא חוקית לחלוטין. מה שאסור זה לנהל קזינו ו/או משחקי הימורים וגם זה אני חושב מותר לעשות באופן ביתי (משחקים ביתיים).כך שכל עוד אתה לא מתכוון לפתוח בלג'יו בבית לא צריכה להיות בעיה

eyal5005

New member
הז'טונים הם רק עזר בהפעלת קזינו

אם במקום ז'טונים היו משתמשים בבננות אז אסור היה להביא בננות ? :p

All In Poker

New member
לא ניתן לקבוע חד משמעית

בתור אחד שמייבא לארץ ציוד לפוקר בכמויות גדולות אני יודע לומר שכל משלוח מעלה איתו את החשש שנציגי המכס יחליטו שלא בא להם שישחקו פוקר בארץ. הם יכולים לעשות זאת, בטח במשלוח של בנאדם בודד שהזמין מזוודה בודדת. בכל מקרה מדובר בסוג של הימור, רק שאין לי את הידע לומר לך מהם הסיכויים שלך
בברכה, יניב, אול-אין http://www.all-in-poker.co.il

eyal5005

New member
אם כבר ההפך

אם אתה רק אדם בודד שמגיע לארץ עם מזוודה אחת זה הרבה פחות מחשיד מאשר אדם שמייבא סטוק שלם של מזוודות מסין...

darkAI

New member
הזמנתי מזוות פוקר מגרמניה

לפני שנים כשכמעט לא היו מזוודות פוקר בארץ[יחסית להיום] והמקומות שכן החזיקו כמה מזוודות קטנות, מכרו במחירים אסטרונומיים. כשבאתי לאסוף את המזוודה, המסמך הראה שזה זי'טונים למשחק של פוקר ונגיד המכס אמר שזה לא חוקי בארץ. אחרי שהתווכחתי איתו קצת, הוא אמר "טוב, בוא נראה מה הגיע לך ואז אחליט". פתחנו את החבילה[הענקית, אם יותר לציין], שהכילה מזוודה כסופה עם 1000 ז'יטונים, 6 קוביות קזינו ו3 חבילות קלפים. ישר הוא אמר שהוא לא מכניס את זה לארץ והוא מעביר את זה למחלקת "סחורות מוחרמות". אם אני רוצה - אני צריך לדבר עם עוד הדין של המכס. הלכתי לבניין האחר, נכנסתי למשרד שלו, הסברתי לו את הסיטואציה ואז הוא פותח את התיק שיושב לו על השולחן ומוציא משם דף. על הדף הייתה תמונה וטקסט של ערכת פוקר קטנה של 200 צ'יפים, אך נורא יוקרתית, שעלה כ-1500 ש"ח. הוא אמר לי שאיזו חברה הזמינה את זה כמתנה עבור המנהל של החברה, אך לא הייתה אפשרות להכניס את זה לארץ כי זה לא חוקי. הם באו, התווכחו והתדיינו אך לבסוף הבינו שאין טעם להתווכח והשאירו את הערכה במכס. אני בכל מקרה לא התייאשתי ובעזרת טיעונים חזקים ויכולת רטורית ששואפת לזו של לינקולן, אחרי לא פחות מ45 דקות של דיונים, הוא אמר שהוא יבדוק את הנושא מול מישהו מרכזי שאחראי על חוקי המכס בארץ. אחרי כשבוע התקשרו ואמרו לי לבוא לאסוף את המזוודה. אני מנחש שמאז, כשכל כך הרבה מקומות מוכרים מזוודות פוקר, החוקים התגמשו קצת ויהיה לך הרבה יותר קל להביא מזוודת פוקר לארץ, אבל עדיין, המלצה שלי - תרים טלפון למכס הקרוב לביתך ותבדוק אם יש אפשרות לייבא מזוודת פוקר לשימוש עצמי[וציין שזה למטרות שעשוע בלבד].

darkAI

New member
ואם לקצר את הטקסט למעלה

אני ממליץ בפרט לקרוא את ההגדרה של "משחק אסור", את סעיף 229(א)+229(2)+229(ב), סעיף "230. נסיבות מיוחדות", ו-233(2).

למעלה