עזרה-מישהו.....

Raz muska

New member
עזרה-מישהו.....

אני עוד פעם עושה עבודה בארץ ישראל אבל הפעם על "עיירות פיתוח בנגב" (אופקים,דימונה,שדרות,ירוחם וכ"ו) ואני צריך לדעת מדוע הפ הוקמו דוקא בנגב ולא במקום אחר?! מי שיעזור לי יקבל משהו שהוא ישמח לקבל(קשור למזג אוויר-וזה לא איזה תמונה,זה ממש משהו שתאהבו)אפילו ישמח מאוד... תודה רבה

ע"מ להפריח את השממה?

לחזק ההתיישבות בנגב ולנצל את משאבי המדבר... וגם להפריח את השממה מה שנקרא, כלומר לנצל את המרחב העצום שם למרחב מחייה... לדעתי,

Raz muska

New member
דניאל

תודה רבה,אבל התשובה מאוד כללית,מה שרשמת לא ניתן לפיתוח. בכל זאת תודה רבה ואם אתה יכול אז תפרט לי בבקשה קצת יותר.

ניחוש.........

היי, אני ממש לא בטוח אני רק מנחש אז תחליט אתה מה הכי נראה לך: 1. הקימו עיירות פיתוח דווקא בנגב כי רצו להגשים את חזונו של בן גוריון 2. היו המון ערבים לא נחמדים במרכז ובצפון הארץ ובדרום כמעט שאין 3. יכול להיות שהעלות של הבנייה בדרום הייתה נמוכה 4. הנגב הוא מאוד גדול ולכן יש שם המון שטחים זולים למכירה (כנראה) 5. יכול להיות שעיירות הפיתוח נועדו לאנשים שאוהבים להשתזף? בכל מקרה זה מה שנראה לי בהצלחה..........

יריב71

New member
יש כמה סיבות- אחת מהם דמוגרפית:

הנגב שנכבש במלחמת העצמאות היה מיושב בעיקר בבדווים והנהגת המדינה חשבה שיש צורך בישובו ביהודים כדי ליצור מה שנקרא "עובדות בשטח" (שיטה דומה "יהוד הגליל" יושמה שם החל משנות ה-70). בתחילה נשלחו עולים מכל הגלויות, אך האירופאים סבלו מאוד מהחום וחלקם נטשו למרכז. עולי ארצות ערב נשלחו לנגב מתוך מחשבה שידעו להתמודד עם האקלים הקשה ויוכלו "להפריח את השממה".

למעלה