עזרה מכל מי שמבין בשיווק

saarbenyoav

New member
עזרה מכל מי שמבין בשיווק

שלום. אני מחפש לעשות שינוי קריירה. עבדתי שנתיים כקופירייטר במשרד פרסום מהגדולים בארץ ועכשיו אני מחפש כיוון יותר שפוי מבחינת שעות ועם שכר יותר מתגמל. האם לדעתך ניתן לעשות שינוי לאזור של שיווק ומרקום ללא צורך בלימודים נוספים? כמובן, שיש לי ידע רב בשיווק, אסטרטגיה ופרסום לאחר שעבדתי על קמפיינים של החברות הגדולות במשק. ואם כן, לאיזה תפקיד אני מתאים (מרקום\תקשורת שיווקית, מנהל מותג, עוזר שיווק)?החלק המעניין אותי יותר הוא אסטרטגיה. איזה תפקיד מבינהם בעל השכר המתגמל ביותר? איזה בעל השעות השפויות ביותר? ושאלה נוספת, האם באמת ישנן שעות שפויות יותר בתחומים אלו (בסביבות ה-8 עד 17)? כלומר, מתי לרוב מתחילים לעבוד ומתי מסיימים בד"כ? האם זה תלוי גודל המשרד? הענף (חברות כמו אסם ותנובה או חברות דיגיטל והיי טק או נדל"ן וכו')?
תודה רבה. כל עזרה תתקבל בברכה.

הי סער, אתה מוזמן לעיין בשאלות דומות בפורום..

כעיקרון לדעתי הרקע והניסיון שלך, הידע שצברת, המוטיבצייה שאתה משדר, בהחלט נותנים לך כלים וסיכוי טוב להשתבץ באחד התפקידים שציינת.
לדעתי לך עם ההרגשה שלך, האינוטואיציה, תבדוק עם חברים/ות וקולגות מה דעתם על הכיוון החדש שלך, תעשה "סקר שוק" לגבי שכר בתחום שלך, כדי לקבל אומדן.
לגבי תנאי עבודה, זה באמת תלוי באיזה משרד מדובר, איזה חברה, תפקיד, טיימינג, ואני בהחלט חושב ששאיפתך לעבוד בתנאים "נורמלים" , בהחלט לגיטימית.
לגבי מרקום ו/או תפקידים ספציפים כמו מנהל מותג, סביר להניח שתצטרך לעבור הכשרה בנושא הספציפי, ינני יודע מה למדת , ויתכן שמקומות עבודה מסויימים כמו חברות גדולות, ידרשו ניסיון קודם כ "מנהל מותג" , כנ"ל לגבי מרקום., אבל אתה צעיר, ובהחלט יכול להשלים את הפער החסר לך בידע וניסיון.
שיהיה לך בהצלחה

saarbenyoav

New member
תודה מוטי

אני אשמח לשאול עוד שאלות אם זה בסדר.

1. איזה תפקידים ישנם בשיווק? קלאסי? דיגיטל?

2. האם יש הבדלים בין שיווק בהייטק\ דיגיטל לבין שיווק רגיל?
ובין ענפים אחרים? אופי העבודה לחוץ יותר? בשכר? בשעות העבודה? באפשרויות הקידום?

3. מה המשמעות של גודל הארגון? בשכר? בשעות? באפשרויות הקידום? במגוון התפקידים?

4. ככל שאתה מתקדם כך אתה עובד יותר שעות? האם יש נחלה בתפקידים גדולים יותר? או בארגונים קטנים יותר?

5. איזה תפקיד מתאים לי? אני אוהב שטח, אסטרטגיה וניתוח תובנות צרכן.

6. אילו תפקידים הם תפקידים ראשוניים? האם אני עומד בדרישות?

7. מה מחפשים באיש שיווק טוב?

רוני דק

New member
אכן זה אפשרי

אם יש לך ידע רב בשיווק - כתוב את קורות החיים שלך עם דגש על כך (אתה יכול להוסיף חלק של "במסגרת התפקיד:..... ממש מתחת לתפקיד שלך כקופירייטר ולציין שעשית גם שיווק + להוסיף את זה בכישורים נוספים + במכתב מקדים שמצרפים לקו"ח).

מנהל מותג וכן שיווק ומרקום זה בדיוק שילוב של ראש שיווקי וידע בכתיבה שיווקית ויצירתית אז אני מאמינה שהכל תלוי באיך שתציג את הכישורים שלך בקו"ח ובראיון. אני מכירה אישית קולגות שלי שעשו את המעבר הזה. השעות בדר"כ שפויות יותר :) השכר... זה נתון למיקוח שלך ולגודל החברה שאליה תתקבל. (לפעמים חברות מבקשות במיוחד אנשים עם פחות ניסיון כדי לשלם שכר נמוך בהתאם).

תתחיל לשלוח קו"ח!! אל תשכח שראיון הוא דו צדדי ואתה צריך גם להתעניין וליהנות לעבוד אצלהם בדיוק כמו שהם מעוניינים בך (אחרת תהיה מתוסכל).

בהצלחה.

saarbenyoav

New member
תודה רוני

אני אשמח לשאול עוד שאלות אם זה בסדר.

1. איזה תפקידים ישנם בשיווק? קלאסי? דיגיטל?

2. האם יש הבדלים בין שיווק בהייטק\ דיגיטל לבין שיווק רגיל?
ובין ענפים אחרים? אופי העבודה לחוץ יותר? בשכר? בשעות העבודה? באפשרויות הקידום?

3. מה המשמעות של גודל הארגון? בשכר? בשעות? באפשרויות הקידום? במגוון התפקידים?

4. ככל שאתה מתקדם כך אתה עובד יותר שעות? האם יש נחלה בתפקידים גדולים יותר? או בארגונים קטנים יותר?

5. איזה תפקיד מתאים לי? אני אוהב שטח, אסטרטגיה וניתוח תובנות צרכן.

6. אילו תפקידים הם תפקידים ראשוניים? האם אני עומד בדרישות?

7. מה מחפשים באיש שיווק טוב?

סער נסה לפנות לגינגי מנכ"ל ADMAN ותגיד...

שמוטי מנהל הפורום המליץ לפנות אליו. עד היום הוא לא התקשר לצעוק עלי....
אדם נחמד.

למעלה