עזרה ממבינים בנושא - לימודים באונ'

Labello Girl

New member
עזרה ממבינים בנושא - לימודים באונ'

התנדבתי לצבא בדצמ 07 ועשיתי שנתיים מלאות.
עכשיו כשאני מתחילה לגשש את דרכי ללימודים, נזרקה לאוזניי איזו שמועה שבגלל שהתנדבתי יש מלגות/עזרה כלשהי שאני יכולה לבקש.
האם זה נכון? על מה מדובר?
או שזה בכלל שקר גס?

תודה מראש

noboya

New member
כל אדם שהתגייס

לא משנה אם הוא התנדב או התגייס כרגיל, מקבל מהצבא מלגה שסכומה תלוי בזמן שירותו (ונדמה לי שגם בתפקידו, אבל אל תתפסי אותי במילה).
עד כמה שידוע לי אין מלגה/עזרה מיוחדת למתנדבים לשעבר.

hillator

New member
למתנדבים אין

אבל אני כמעט בטוחה שיש מלגות לסובלים מבעיות מסוימות כמו סכרת או לקות שמיעה וכ'ו.
בברכה ובהצלחה בלימודים

אייני

New member
אולי התכוונת לכך

שיש מלגות שונות שבהן שירות צבאי מוסיף לך נקודות או מלגות שמיועדות ספציפית לחיילים משוחררים (כלומר, אתה חייב להיות חייל משוחרר כדי לקבל את המלגה)... זה יש.

(כלומר, מה שקורה זה שבהרבה מלגות יש הרבה אנשים שנאבקים על אותה מלגה. אז כל מלגה עושה לעצמה שיטה של "ניקוד" כזה שלפיה מחליטה מי מהאנשים יקבל את המלגה. בחלק מהמלגות - שירות צבאי מוסיף נקודות... כלומר אם יבואו 2 אנשים עם נתונים זהים כשאחד עשה צבא והשני לא אז זה שעשה צבא יקבל את המלגה. בנוסף, אם אני לא טועה - יש גם כמה מלגות שמיועדות ספציפית לחיילים משוחררים. כלומר - אם לא היית חיילת בצבא - לא תקבלי כלום).
מה שכן - שיהיה ברור - אני מדבר על מלגות מגורמים *פרטיים*, ועל דברים שיכולים להשתנות מהיום להיום. זה לא משהו קבוע וזה בהחלט לא משהו מהמדינה עצמה שהמדינה מנהלת או משהו שאפשר לדעת מה יקרה. אפילו אם מדובר במלגות שמגיעות מהאוניברסיטאות עצמן, המימון שלהן בד"כ הוא גורם פרטי כלשהו...

ואחרון חביב - במלגות האלה מבחינה רשמית אין חשיבות להאם התגייסת או התנדבת, אבל בגלל שהרבה פעמים מגישים מכתב כדי לקבל את המלגה וכד', אז אני מתאר לעצמי שאם את מספרת במכתב שנאבקת להתנדב לצבא ולא גוייסת חובה זה מרשים יותר ומסייע יותר בקבלת המלגה (אבל לא מעבר לכך, ועדיין יש סיכוי סביר שלא תקבלי אותה כמובן כי זה תלוי בעוד הרבה גורמים).

מעבר לזה - אין כלום. יש לך כמובן את דמי הפיקדון מהצבא שבהם אפשר להשתמש ללימודים/חתונה/פתיחת עסק (או לחכות כמה שנים ואז להשתמש בהם למה שתרצי). זהו...

אני אגב - *מאוד* ממליץ לך לחפש באינטרנט על מלגות. פשוט כנסי לגוגל, תכתבי "מלגות" או "בקשת מלגות" ותעברי על כל האתרים. בנוסף - אם את מעוניינת באוניברסיטאות ספציפיות - לכל אוניברסיטה יש באתר שלה רשימת מלגות שיש לה - ואני מאוד ממליץ להסתכל שם גם. (לפעמים זה לא באתר של האוני אלא באתר של אגודת הסטודנטים שלה, אז צריך לבדוק בהתאם כמובן).

למעלה