עזרה ממומחי הוויסקי פה

lizush17

New member
עזרה ממומחי הוויסקי פה ../images/Emo13.gif

אז ככה...היה שיעור וויסקי.... ויצאתי ממנו קצת מסטולה... ו..אני לא זוכרת כלום
ואז באותו ערב הלכתי לאותו פאב שאני עושה בו את הקורס... צחקתי עם הברמן... ואז הוא שלף לי שאלה שהוציאה אותי הכי מטומטמת בעולם.... מה ההבדל בין מאלט לבלנדד....?! (מאלט עשוי מלתת ובלנדד מעורבב מכל מיני סוגי וויסקי שונים?) ומהו בדיוק סינגל מאלט... (וויסקי עשוי משעורה מונבטת ממזקקה אחת בלבד?) ומהו בלנדד מאלט..? אם תוכלו לחדד לי את הסוגייה הזאת זה יהיה מעולה... מצטערת על החפירה... אם אני לא אבין את זה 100% אני חושבת שאבקש שיעור חוזר של וויסקי.... תודה

adibiton1

New member
ויסקי סקוטי

אז ככה...ויסקי סינגל מאלט הוא הותיק ביותר עשוי משעורה בלבד... יותר לעומק הוא מזוקק בזיקוק רציף.. הויסקי גריין עשוי מתערובת של שעורה מונבטת ולא ומעוד דגנים כמו חיטה ועוד כמה והגריין מזוקק בזקוק הרציף... לשאלתך... ויסקי בלנדד זה תערבות של שניהם במינונים משתנים.

lizush17

New member
רגע..

אז סינגל מאלט עשוי מ100% לתת... רציף? לא דודי? :/ ומה זה רק מאלט? בלנדד מאלט הבנתי שזה תערובת של סוגי סינגל מאלט

or83

New member
דודי כפול זה מינימום למאלט. הוא כנראה התבלבל

lizush17

New member
כן את זה דווקא..

זכרתי מהשיעור... אז כדי לאמת שבאמת הבנתי... סדר מהכי טוב לפחות... סינגל מאלט בלנדד מאלט ובלנדד רגיל.. Right?

obbb

New member
לא!

אומנם השיעור וויסקי שלי רק מחר... סינגל מאלט - וויסקי משעורה מונבטת ממזקקה אחת - זיקוק דודי. גריין מאלט - וויסקי משעורה מונבטת, שעורה לא מונבטת - ומשאר דגנים אחרים - זיקוק רציף. עכשיו אלו 2 תזקיקים שמהם יש כמה תוצאות: סינגל מאלט - כמו שהסברתי. פשוט מאוד משווקים את התזקיק כמו שהוא בלי לערבב. בלנדד מאלט - שילוב של סינגל מאלט (או כמה) וגריין מאלט - לקבלת משקה יותר קל לשתייה אבל טעמים פחות חזקים וברורים. פיור מאלט (פחות שכיח) - ערבוב של כמה סינגל מאלטים (ללא גריין מאלט). סגרנו את הנושא?

lizush17

New member
כן...

יפה לך המידע עוד לפני השיעור... :) תודה...באמת עזרת לי..

obbb

New member
גילוי נאות

חוץ מהעובדה שהשעורה מונבטת, והגריין הוא זיקוק רציף, את הכל ידעתי לבד. בשביל 2 העובדות האלה ובשביל לא להטעות - הצצתי בספר :)

lizush17

New member
אחרי בירור יותר מעמיק... אתה טועה

בלנדד מאלט(נקרא גם פיור מאלט) זה שילוב של כמה סוגי וויסקי סינגל מאלט בלבד, ללא גריין בכלל.. זה משהו שנכנס לשוק לא מזמן... ויסקי בלנדד הוא זה שמשלב סוג של סינגל מאלט וסוג של גריין...למשל ג'וני כחול הסינגל מאלט שלו זה גלנפידיך.. לסיכום! 4 סוגי וויסקי: א. וויסקי סינגל מאלט שהוא עשוי מ-100% לתת וממזקקה אחת. ב. וויסקי גריין שהוא בכלל לא נפוץ והוא עשוי מכמה דגנים שונים. ג. וויסקי בלנדד שהוא פשוט ערבוב של סינגל מאלט מסוים וגריין. ד. בלנדד מאלט(פיור וויסקי) ערבוב של כמה סוגי סינגל מאלט ללא גריין בכלל. אם מישהו רוצה לתקן אותי, שוט, אני מקווה שיש רק דברים נכונים :)

temptation411

New member
כפרה..

דבר ראשון בלנדד מאלט זה ערבוב של מאלטים ללא גרין...זה לא משהו חדש זה קיים כבר המון זמן. בלנדד משלב כמה סוגים של סינגל מאלטים וגרין ויסקי הסינגל של הגוני הכחול זה הרויאל לוכנאגר..ולא הגלנפידיך. ויסקי גרין הוא ויסקי מאוד נפוץ..רק לא בארץ. הוא נחשב זול כי הוא בדרך כלל בזיקוק רציף ולא בדודי בבלנדד יכולים להיות גם מאות סוגים של סינגל מאלטים ולא אחד

temptation411

New member
ורק לחדד..

פעם לא יצרו סינגל מאלטים כדי לשווק אותם בתור סינגל מאלטים. פעם היו סינגל מאלטים אך ורק כדי לערבב אותם לבלנדים או לבלנדד מאלט.

תומר ס

New member
אני שמח שמישהו עשה סדר

אני לא אוהב להגיב בויכוחים כאלה אבל זה התחיל לשגע אותי שכולם סטרו את כולם ואני שמח שמי שנתן את המילה האחרונה אמר דברים נכונים. ולכל מי שכותב פה.... שימו לב שאתם בטוחים במאה אחוז לפני שאתם רושמים משהו שקראתם במקום אחר כי זה פשוט יכול לא להיות נכון. ולבסוף אם יש פה מישהו שמבין לעומק יש לי שאלה: בתהליך ההלתתה העמילן הופך לרב סוכר כדי שבתהליך התסיסה ויגיב לשמרים ויהפוך לאלכוהול (?). עכשיו בגריין עד כמה שהבנתי אין הלתתה, אז איך זה עובד? איך מגיעים מעמילן לאלכוהול בלי הלתתה?

S1ndrome1

New member
חד סוכר

עמילן הוא רב סוכר ובהלתתה הוא הופך לחד סוכר. ממה שידוע לי בגריין זה לא שאין הלתתה, אין הנבטה בחלק מהשעורה, מה גם שיש תערובת של כל מיני דגנים ולא רק שעורה.

תומר ס

New member
?

קיבלתי את העיניין על העמילן. אבל אתה מתכוון שחלק מלותת וחלק לא? אז מה נותן החלק הלא מלותת? טעם? הוא הרי לא יכול להוות חלק בתסיסה...

תומר ס

New member
מצוין - עם אנגלית אני טוב

תרגמתי את העיקר בשביל כולם התהליך הכימי שמתרחש בעת ייצור משקאות הגריין דוה באופן כללי לזה שקורה בתהליך ייצור משקאות המאלט. אם זאת, חומרי הגלם והציוד שונה. העיסה שממנה מייצרים גריין וויסקי מורכבת מדגנים לא מלותתים (בדר"כ חיטה או תירס) יחד עם כמות קטנה של מאלט ירוק (מאלט שהונבט אבל לא יובש). בד"כ מוסיפים 16% מאלט, שהכרחי כדי להפוך את שאר העמילן לסוכר כדי שהשמרים יוכלו להפוך אותו לאלכוהול. עכשיו אני מבין שגריין וויסקי עשוי מחיטה ותירס בד"כ. מאלט וויסקי עשוי מ: - רק שעורה - בעיקר שעורה - בדר"כ רק שעורה - בדר"כ בעיקר שעורה אני מבקש תשובה סגורה וודאית בבקשה...

temptation411

New member
תראה..

אני לא בטוח ב100 אחוז במה שאני אומר. אבל הגרין עצמו מורכב מתערובת של דגנים שיכול להיות שמנביטים אותם השאלה היא אם יש דרך אחרת להפוך את העמילן לסוכר כדי שיגיב לשמרים.צריך לברר נשלח מייל לאיזה מזקקה שעוסקת בנושא תשובות בקרוב

obbb

New member
הממםם..

כן התבלבלו לי המושגים... שאמרתי בלנדד מאלט הכוונה שלי בפועל הייתה לוויסקי בלנדד. וכתבת פיור וויסקי על הבלנדד מאלט והכוונה היא לפיור מאלט. וכמו שצביקה אמר, הסינגל מאלט שמהווה את ה"לב" של הבלו לייבל - הוא רויאל לוכאנגר... אבל בגדול הבנת את הנושא...

temptation411

New member
אז ככה..

מאלט זה שעורה מונבטת. סינגל מאלט זה ויסקי שיוצר אך ורק משעורה מונבטת ויוצר במזקקה אחת בלנדד מאלט-עירבוב של סינגל מאלטים ויסקי בלנדד- עירבוב של מס סינגל מאלטים עם ויסקי דגנים (grain whisky) שנחשב זול יותר

למעלה