עזרה ממישהו שהבין את עונה 6 לחלוטין.

Davros

New member
עזרה ממישהו שהבין את עונה 6 לחלוטין.

בסוף day of the moon, מלודי פונד הקטנה מתחדשת באמצע סמטה חשוכה.
היא מגיעה חולה וגוססת ומדברת עם הומלס אחד ששואל אותה מה קרה, היא מספרת לו שהיא גוססת, ״אבל אפשר לתקן את זה, וזה אפילו די קל״.
השאלה היא, בתור ילדה בתור 5 (פלוס מינוס) שגדלה ללא הורים/הורים אנושיים לגמרי שלא חזו אף פעם בהתחדשות של אדון זמן, איך היא יודעת שהיא הולכת להתחדש?
איך היא מבינה את זה מעצמה? הרי, זה לא שמישהו סיפר לה שהיא יכולה לעשות את זה.

מוגלי7

New member
Day of the Moon

נכון, ריבר גדלה ללא הורים, אבל היא בהחלט גדלה עם הדממה ומאדם קובריאן לצדה, וריבר בהחלט זוכרת טוב מאוד את התקופה הזאת (פרק 8 - "גידלו אותי כדי להרוג את הדוקטור"), לכן יש סבירות גבוהה מאוד שקובריאן סיפרה לריבר הקטנה על היכולות שלה.

Pינקי

New member
גם יכול להיות שהיא כבר התחדשה לפני כן אז היא

כבר ידעה מה הולך לקרות לה

Davros

New member
יכול להיות, אבל...

זה אפשרי וגם נשמע הגיוני, אבל לי היא נראית די דומה למלודי התינוקת (שראו בgood man goes to war...). אותו בלונד, ואותן פנים קטונות וחמודות כאלה.
ואולי יש עוד דברים שאנחנו לא יודעים על העבר של ריבר...

ailag

New member
אבל זו לא אותה שחקנית

אז באותה מידה יכול להיות שזו לא אותה גרסה של הדמות (באמת כל התאים בגוף שלה שונים)

דווקא לא זה מה שהטריד אותי

דווקא את זה קיבלתי כמובן מאיליו-
זה כמו שגורי אדם כמונו יודעים לצחוק גם אם לא ילמדו אותם
זה כמו שגורה של למה יודעת לירוק בלי שילמדו אותה
ככה גורה של אדון זמן + טראדיס יודעת איך להתחדש

ותוספת הגיגים- מה שכן הפריע לי

הקטע כאילו לא קשור, מה זה לעזעאזל? מה ???
מה עכשיו מראים חצי שנה אחרי ילדה מתחדשת?
רק אחרי כמה פרקים הצלחתי להבין למה הביאו את הקטע הלא קשור-
זה מסביר את הפרק LETS KILL HITLER
לפתע מבינים שהקטע ההוא מסביר את איך היא החברה הטובה...ואיך היא כהת עור...
עוד חלק לפתרון הפאזל שהיא הדמות האהובה על כולנו..ריבר
יש רעיון נוסף?

ailag

New member
אבל למה זה הפריע?

זה מה שיפה.. ראינו ילדה מסתורית וזה הוסיף עוד פן למסתוריות שלה, ואז החידה - שגדלה וגדלה - נפתרה. הקטע היה מאוד קשור כי זה היה פיתוח של הדמות.

ולא הבנתי "רעיון" למה, כלומר מה השאלה.

לא באמת אומרים שזו היא, נכון?

בשלב של הפרק ההוא (תחזרי אחורה לתחושה אז, לא בדיעבד כשאת יודעת)
בסוף הפרק ההוא כשזה הסתיים כך.
אולי פספסתי משהוא ולמישהו יש מחשבה אחרת...

מוגלי7

New member
מגלים באופן מפורש שזו היא

רק בlets kill hitler. תכלס כשחושבים על זה, גם בa good man goes to war אפשר להבין שזו היא בצורה די מפורשת, אבל רק בפרק שאחריו אומרים את זה באופן שלא מותיר ספק.

דורש צפיה חוזרת

ב a good man goes to war הייתי כל כך עסוקה בלהיות נדהמת ממלודי פונד... לא חשבתי על הילדה או ניתחתי אחרי. כל האנרגיה הופנתה לשם...
הכוונה היא למה בכלל מראים לנו שהיא מתחדשת. איך זה קשור- ההתחדשות עצמה לא השתבצה לי

Davros

New member
לכי תביני את מופאט...

סטיבן מופאט מאוד אוהב לתת לנו להסתקרן.
אם תראי את כל הפרקים שהוא כתב, תראי שיש המשכיות. לאו דווקא כזאת שאנחנו מבינים באותו רגע ומחכים לראות מתי הוא ימשיך אותה, אלא גם המשכיות שרק פרק או כמה פרקים אחר כך אנחנו אומרים ״אההההה, עכשיו הבנתי!״. (כמו במקרה הזה, לדעתי)

ailag

New member
-=-=-

זה לא רלוונטי.. אבל מפתחים אותה כדמות נפרדת. הסצנה האחרונה מוסיפה לה עוד משהו מעניין. הם פיתחו שתי דמויות נפרדות ואז הראו שזו אותה דמות. אבל לענייננו - שהוא למה מראים שהיא מתחדשת - זה כדי לפתח את הדמות שלה (שפגשנו בפרק הקודם בחליפת האסטרונאוט ובטלפון לניקסון) בלי שום קשר, בינתיים, לזה שהיא מלודי.

Davros

New member

אבל לאמה יורקת בלי ללמוד כי זה הטבע שלה, היא לא יודעת שהיא הולכת לירוק, היא פשוט עושה את זה.
כנ"ל מלודי, ברגע שהיא תתחדש היא תדע לפעמים הבאות שהיא מסוגלת לזה, אבל היא לא תדע לפני מה היא יכולה לעשות...
דרך אגב, מה כן הטריד אותך? 3:

למעלה