עזרה ממי שיודע

מש1

New member
עזרה ממי שיודע

שלום אני אבא לחיילת שמשרתת כחדשים וחצי. היא חטפה ריתוקים של כשבועים והשרות שלה כזה שהיא צריכה להיות שבוע בבסיס ושבוע בבית אך זה עדיין לא קרה מסיבות שהיא חוטפת תלונה אחר תלונה ומרותקת. הסיבות לתלונות שיער לא אסוף כארבע תלונות והתחצפות כך טוענים נגדה.שבוע לא היתה בבית וחטפה עכשיו משפט בו קיבלה 35 יום ריתוק. היא התפרצה על השופט ומובטח לה כבר בהמשך ל 35 ימי ריתוק משפט נוסף אצל מפקד גבוה יותר בדרגה .היא מרגישה מיואשת לחלוטין . לא נותנים לה גם יום לצאת הביתה לארגן דברים לריתוקים . מה אפשר לעשות? האם כל זה בכלל תקין?
 

מש1

New member
בהמשך אצין כי היתה מרותקת יותר

משבועים רצופים. הענין כי דוקא רוצה להתנדב לקרבי .
 

oshiko

New member
כנראה שהיא צריכה לצאת משם ...

שלום לך. אני שוב אחכה לאנשי המקצוע שיביעו את דעתם בענייני הזכויות והעיניינים המשפטיים. על סמך הודעה קודמת שלך בפורום אני מבין שהיא לכתחילה "נפלה" על מפקדת איומה שיורדת לחייה. עכשיו, כשאתה אומר שקיים הרצון שלה להתנדב לקרבי - אני חושב שאי אפשר למנוע ממנה להתנדב. אם באמת יש לה נתונים מתאימים (פרופיל, קב"א) שתבקש טופס 55 מהגורם המתאים (ת"ש או שלישות). עד כמה שידוע לי חייבים להתייחס לבקשה, גם אם זו פרוצדורה ארוכה. זה לפחות ייתן לה תקווה ויעד כלשהו לשאוף אליו בתוך מערכת היחסים העכורה הזו. לגבי האפשרות לצאת להתארגנות - נחכה לדעתם של אנשי המקצוע.
 

מש1

New member
שלום.

אצין כי קיבלה זימון לגיבוש אך ערב הגיבוש דוקא קיבלה תורנות עד שתים בלילה למחרת נסעה לגיבוש ,וכשהגיעה הוברר כי המפקדת הנל לא מסרה לה צו סיפוח כנדרש. עד שנשלח אליה הצו הנל חצי יום חלף. הוברר גם שלא הביאה בדיקת בריאות ובקיצור פיספסה הגיבוש, חזרה לבסיס בשעות הערב המאוחרות.למחרת ניגשה למירפאה לקבל דוח בדיקה רפואי כנדרש אך הרופא הבחין כי היא התיבשה,
 
ריתוק

מש שלום, ריתוק של 35 ימים הוא במסגרת סמכותו של קצין שיפוט בכיר. במידה ובתך לא כופרת בעצם ביצוע העבירה, מדובר בעונש חוקי (גם אם לא פרופורציונלי). על מנת להקל בעונש ניתן לפנות בדרך של ערר למפקדו של קצין השיפוט (מה שלא נראה כדאי במקרה הזה), אשר מוסמך גם להחמיר בעונש (בפני החיילת), או בבקשת המתקה לאלוף הממונה על היחידה (כדאי מאוד, שכן בקשת המתקה יכולה רק לעזור). אשר לימי הריתוק ה"נוספים" - לא ניתן לצבור ריתוקים. כלומר, ניתן לתת לה לכל היותר 35 ימי ריתוק מן היום בו היא נשפטת בפעם השנייה. כמו כן, עיכוב המשפט השני למעלה מכמה ימים עשוי להיחשב כבלתי סביר וכשימוש לרעה בסמכויות המפקדים. ניתן, יחד עם זאת, להטיל עליה עונש מחבוש (כלא), בחופף לריתוק. תשובה יותר ספציפית אוכל לתת רק אם אכיר את הפרטים טוב יותר. הנך מוזמן לקרוא את המאמר שלי המיועד להורים ולהתערבות הורים (ראה בסקציית המאמרים של הפורום או באתר שלי). כעיקרון, נראה לי שלבתך יש בעיה יסודית להסתדר עם מפקדיה, ולצריך לפתור את הבעיה מן השורש, ולא רק לטפל בעונשים שהיא מקבלת.
 

מש1

New member
שלום. האם רב סרן הוא קצין שיפוט בכי

בכיר כזה שרשאי לתת לה 35 יום ריתוק?
 
סרן - קצין שיפוט בכיר?

מש שלום, סרן הוא קצין שיפוט בכיר אם הוא נמצא ב"תקן רב סרן". כלומר, ישנם סרנים הממלאים תפקיד של רס"ן ומקבלים משכורת של רס"ן (למשל, סמג"דים, מ"פים ביחידות מסוימות, רמ"דים, מג"פים בח"א וכו'). אלה משמשים כקציני שיפוט בכירים. אם תרצי לבדוק אם לאותו סרן יש תקן או לא, תוכלי לפנות למשרדנו, וננסה לבדוק לך.
 

oshiko

New member
האם נכון מה שכתוב בקישור ...

באתר של זכויות חיילים מטעם אכ"א: "שלילת חופשה של חיילת תיעשה באישור קצין בדרגת סא"ל, לפחות"
 

רוני61

New member
מסכימה עם הסייפא של דבריך

ניכר כי לנערה קשיים בהסתגלות, היא עדיין לא הבינה זה לא בית- ספר שאפשר לפתוח פה על המורה ואבא ואמא יסדרו לי אחר כך את העניינים. בצבא צריך לעבור תהליך הסתגלות למסגרת שהיא שונה לחלוטין, מערכת ההיררכיה בה היא שונה, יש לתפקד בתוך מערכת נוקשה של חוקים וכללים ועליה להתאים את עצמה. צר לי עם הדברים נשמעים שיפוטיים אך אם אתם ההורים(הכוונה לכותב ההודעה המקורית) תלכו עם הראש של הנערה לא תעזרו לה אלא רק תעמיקו את הבעיה.
 

immale

New member
שלום

הייתי מציעה לך כאבא דואג להסביר לבת שלך את העובדות הבסיסיות של השירות הצבאי והן - מילוי פקודות. נראה לי כי יש כאן שילוב בין ילדה "מרדנית" קצת ומפקדת נוקשה ומכאן כנראה הקיצוניות של ריבוי התלונות והעונשים הכבדים. קודם כל, מכיון שהיא עכשיו על הכוונת, כדאי שלא תגזים ואם מקפידים אצלה בבסיס על שיער אסוף שתקפיד לאסוף. להתפרץ במשפט זה גם משהו שמאוד לא כדאי לעשות... אני מבינה שיש לכם קשר טלפוני איתה- נסה להסביר לה שכדאי לה כרגע להרגע ובמקביל תבדוק את ההיבט המשפטי של המצב. בקשר לקרבי - זכותה להתנדב - אם שקיבלה זימון למיון אז נתוניה מתאימים - אבל אני חייבת להדגיש שבמסלול קרבי אין סובלנות לבעיות משמעת ועל כל שטות חוטפים עונשים למיניהם והמסגרת של יחידה קרבית היא גם יותר נוקשה ומובנית - כך שכדאי שתביא זאת בחשבון.
 

סמדר בנ

New member
מצטרפת

לכותבות האחרונות - נראה שלילדה יש בעיית גישה - 4 תלונות על שיער אסוף??... אלא אם לא הבנתי משהו בסיפור, היא זקוקה לא רק לתמיכה אלא גם לניעור, חבל להתחיל ככה את השירות הצבאי
 

מש1

New member
בכל הכבוד אציין בפניכן

כי פניתי לקצין קבילות לבירור ואמרו לי כי על םניו בהחלט הנושא ראוי לקבילה ובדיקה. וגם שם לקחו בחשבון את ההתנהגות שלה אך גם ולא רק ,בדקו גם את ההתנהלות של המפקדת הבירור לא הסתים מאחר וברוב טפשותי הסרתי את הקובלנה ,על פי בקשת בתי. עכשיו ואני מקוה שלא באיחור רב אחזור לקובלנה שבטלתי.
 

סמדר בנ

New member
כנראה...

שיש כאן שילוב של שני הדברים ואם נציב קבילות אמר שיש עילא אז כנראה שהוא יודע (האם הורה יכול לקבול או שזה רק החייל?) בכל מקרה, שיהיה לכם בהצלחה, ונשמח לשמוע כשהענינים ייפתרו.
 

מש1

New member
אז בינתים הבת קיבלה בנוסף ,כלא.

14 יום בכלא. אז האם היא יכולה לבוא הביתה ליום לקחת דברים להתארגן? והאם 35 יום הם לאחר ה 14 יום כלא?
 
עונש הכלא חופף את תקופת הריתוק.

כעקרון, אם היא קיבלה את העונש בזמן הריתוק, הרי שהיום בו שפטו אותה הוא היום הראשון שלה בכלא (והוא כמובן על חשבון ימי הריתוק). לאחר שתסיים לרצות את העונש בכלא, יישארו לה 20 ימים לערך לסיים את הריתוק. האם העונש מגיע לה? עפ"י מה שתארת - כן. הבנתי מדבריך שבתך עדיין בטירונות. אם הייתה עושה את אותן עבירות במהלך השירות - הייתה מקבלת עונשים הרבה פחות חמורים.
 

מש1

New member
שלילי היא אחרי הטירונות ביחידתה

זו שנקבע כי תשרת בה.
 
למעלה