עזרה ממכירים את קנדה

עזרה ממכירים את קנדה

שלום לכולם,
אני נשוי עם ילדים, התקבלתי ללימודי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת ברוק באונטריו, ואנחנו מאד מתרגשים לקראת המעבר לקנדה ביולי הקרוב. למרות שאנחנו מתכוונים לשכור בקרוב את שירותה של ננסי האגדית להוצאת הויזות, יש לי כמה שאלות - ואשמח לעזרה.
אז יש מכתב קבלה ללימודים.
יש לנו בארץ משפחה ענפה ובית עם משכנתא (שאנחנו מתכוונים להשכיר) שיראה קשר לארץ.
ובמהלך השבועיים הקרובים אני אקבל את הכספים האחרונים (ירושה) שיוכיחו יכולת כלכלית איתנה עבור ויזת הסטודנט.
מכיוון שרוב הכסף יתקבל רק בשבועיים הקרובים, ואני כבר רוצה להוציא את הויזה, אין לי פירוט של 4 חודשים חשבון בנק להוכיח שהכסף יושב בחשבון, ראיתי באתר CIC שיש עוד אופציות שאחת מהן היא להראות חשבון בנק קנדי עם הכסף שם.
האם זה באמת יספיק? אם כן אני רוצה להגיע בתחילת מאי עם אשתי לסיור מקדים שבמהלכו נכיר את האזור, נחפש דירה להשכרה וכמובן נפתח חשבון בנק, חשבנו על סיור של 12 יום.
אני נתקל פה בבעיה: בשביל ויזת סטודנט אני צריך לפתוח חשבון בנק ולהעביר את הכסף לשם (תהליך של כמעט שבוע), בשביל להשכיר דירה אני חייב ויזת סטודנט (הבנתי מננסי שהיא יכולה להוציא בשבוע –אבל אם יקרו דברים לא צפויים?).
זה מתחיל להיות סיור מקדים מאד ארוך.... אנחנו עדיין עובדים בארץ ובנוסף אנחנו ממש לא רוצים להשאיר את הילדים פה בארץ לכל כך הרבה זמן עם המשפחה המורחבת.
אני אשמח לתובנות, הארות והערות של האנשים החכמים בפורום,
תודה מראש.

פתיחת חשבון בנק ללא תושב

ככל הידוע לי יש קושי מסוים למישהו שאינו תושב לפתוח חשבון בנק. בבנק של נובה סקוטיה למשל, מלבד הצגת דרכון, יש להצטייד בהמלצה מלקוח של הבנק ורצוי להופיע באופן אישי עם הממליץ בסניף שבו פותחים את החשבון

באופן כללי, עבור חשבון צ'קים בסיסי העמלות נמוכות באופן משמעותי בהשוואה לבנקים בישראל ואם אתה מעל גיל 60 או שיש בחשבון העובר ושב שלך באופן קבוע מעל סכום מסוים, אזי אין עמלה על החשבון

יעקב טופר, סוכן נדלן בטורונטו
414-666-5402
[email protected]

בטוח??

קודם כל נעים להכיר, טוב להכיר סוכן נדלן - שימושי מאוד

קראתי בהרבה מקומות ואפילו בפוסט ישן שלגבי הבנק זה אפשרי - רק אני רוצה לוודא עם אנשים שיודעים בוודאות - קראתי שכל מה שצריך זה להגיע עם דרכון ולפתוח חשבון צקים.
מעבר לכך, אם כבר סוכן נדלן ענה לי - אז תוכל לתת התיחסות לגבי הדירות ?
אתה עובד/מכיר מישהו שעובד באזור סנט קתרין ?

תודה מראש

בנקים ונדלן

כדי להיות בטוח שלח דואל לכמה בנקים (מצא את הכתובות באתרי הבנקים תחת הכותרת Contact Us)

לגבי נדלן, עד לפני כשנה מחירי הבתים עלו מאד. בעקבות צעדים שנקטה ממשלת הפרובינציה ובגלל עוד סיבות, נבלמה העליה במחירי הבתים, אבל אז החלה עליה במחירי הדירות והשכירות

עלות הדיור בסנט קתרין נמוכה משמעותית מזו שבטורונטו או באיזור יורק. לצערי, אינני מכיר באופן אישי סוכן/ת שעובד/ת שם

בהצלחה,
יעקב טופר, סוכן נדלן בטורונטו
414-666-5402
[email protected]

michaelbl

New member
אל תבנה על זה יותר מדי

סנט קתרין זאת עיר קטנה, אפרורית ויחסית מרוחקת מטורונטו כך שלא תמצא שם יותר מדי ישראלים. נדמה לי שהיה כאן או בפורום הסמוך מישהו שפעם כתב הוא הולך ללמוד שם (מצד שני אולי זה היית אתה), אבל מעבר לזה קשה לי להאמין שיש מישהו משם שכותב כאן.
לפחות כשאנחנו עברנו, באתי לכאן לשבועיים חודש לפני המעבר, פתחתי חשבון בנק, עשיתי רשיון נהיגה ושכרתי בית. זה לחוץ ומלחיץ וצריך להיות מנוהל כמו מבצע צבאי, אבל זה אפשרי

אוקי אז לגבי מה שכתבת

קודם כל תודה רבה על המענה,
זה לא אני שכתבתי בעבר, זה טרי, אבל אני בהחלט יכול להעזר בניסיון שלך בעבר,
אני לסיור המקדים אגיע עם ויזת תייר ולכן השאלות הבאות
1. לפתיחת חשבון הבנק אני צריך עוד משהו פרט לדרכון ?
2. רישיון נהיגה אני מבין שאין אפשרות להמרה אבל אני צריך לעשות תאוריה וטסט מלא אבל אם אני מביא איזה מסמך מהארץ זה נחשב לותק ואני מקבל G2 מלא ? מה המסמך אותו אני צריך להביא ?
3. שכירת דירה - אוכל לבצע עם דרכון בלי ויזת הסטודנט או שזה יאלץ להמתין לויזה, ובנוסף יש דרישות סף כלשהן שאני צריך להתכונן אליהן לצורך שכירות הדירה ?

תודה מראש על העזרה!

לגבי 2: לא.

אין לך אפשרות לקבל G2 בלי טסט. אתה יכול לעשות תיאוריה ולקבל G1. עם אישור ותק נהיגה מהארץ תוכל לגשת לטסט שאחריו מקבלים G2 בלי להמתין שנה. אני לא מכיר את הפרוצדורה הנוכחית לקבלת האישור בארץ- בזמנו זה היה יותר פשוט. חשוב לזכור: עם G1 אסור לך לנהוג ללא מלווה.

ואת השאלות האלו כדאי לשאול בפורום עוברים לקנדה

michaelbl

New member
כמה הערות

1. למיטב זכרוני (8 שנים, ואני לא נהיה צעיר יותר) דרכון מספיק. לכרטיס אשראי אתה צריך SIN.
2. מה שקיפי אמר. אתה עדיין צריך לעשות מבחן תאוריה וטסט, הותק רק חוסך לך שנה המתנה לטסט.
3. השכרת דירה תלויה בבעל הבית ומה יספק אותו. אם תשלם שנה מראש לא נראה לי שלבעל הבית יהיה איכפת אם יש לך ויזה או שאתה פושע נמלט עם זהות בדויה.

dlad1

New member
גרים באזור

אכן לפני שנה היתה משהיא שהתקבלה ללימודים בברוק תואר שני במסלול מנהל עסקים (אניטה26) לא יודעת אם היא בקנדה כי היא הפסיקה לכתוב בפורום ננסי עזרה לה עם ויזת הלימודים.
לפי מיטב ידעתי אנחנו הישראלים היחדים באזור.
בשביל לפתוח חשבון בנק צריך שתי תעודות מזהות לפחות אחת עם תמונה.
לגבי רשיון נהיגה כנ"ל שתי תעודות מזהות ומכתב באנגלית או עם תרגום ממשרד הרשוי בישראל שמאשר ותק נהיגה. אפשר לעבור מבחן G1 כל יום (ב-ו) במשרד הרשוי בסנט קטרינס. אחרי שעוברים את המבחן אפשר לקבוע טסט בדרך כלל צריך להמתין בסביבות חודש. עם אישור ותק אפשר לגשת ישר לG.
לגבי מחירי שכירות צריך יותר פרטים.
נשמח לעזור עם עוד פרטים בפרטי

למעלה