עזרה| מנסה לבנות מפה באמצעות צילומי מסך וחיבור בתוכנת גרפיק

nirb17

New member
עזרה| מנסה לבנות מפה באמצעות צילומי מסך וחיבור בתוכנת גרפיק

שלום,
יש לי רעיון לחבר מפה גדולה שאחר כך תודפס של העיר בית שמש שיהיו בה כל מיני נקודות עניין.
אז צילמתי את המסך בעזרת התוכנה Cropper, אבל אני לא מצליח לחבר את הצילומים בפוטשופ בצורה טובה.
למישהו/י יש מושג איך אפשר לעשות את זה?
זה להדפסה אז מהידע המועט שיש לי זה צריך להיות לפחות 300 dpi ופורמט צבע CMYK.

https://imageshack.com/user/Nir0

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור.
חפרתי,
לילה טוב.

Schnitzell

New member
זה לא מעשי בצורה שאתה מבצע את זה.

גם אם תצליח לחבר את כל צילומי המסך, ההדפסה תהיה מפוקסלת מאוד, או קטנה מאוד - תלוי מה תבחר. אתה לא יכול להוציא מהמסך שלך תמונה ב-300DPI בגלל שהוא מציג תמונות ברזולוציה נמוכה בהרבה - בסביבות 100DPI. גם לא ציינת מה הגודל הפיזי בס"מ שאתה רוצה להדפיס. יכול להיות שאם תדפיס במימדים גדולים יותר אז התמונה תהיה עוד יותר מפוקסלת ומטושטשת.
&nbsp
הצורה להדפיס מפות היא להשיג את המידע בצורה ווקטורית, כלומר בפורמט שלא תלוי ברזולוציה ופיקסלים, ושאפשר להגדיל אותו בלי הגבלה ולא לאבד איכות. את המידע הזה עורכים בתוכנה ווקטורית כמו Illustrator. לצערי, אין לי מושג איך משיגים את מפת העיר בית שמש בפורמט ווקטורי.

nirb17

New member
מכיר אולי מישהו/י שעשה דבר כזה? (הכנת מפה ווקטורית)

דוביק11

New member
אני יכול להציע לך את מה שאני עשיתי בזמנו

היי
הייתי צריך לנפק מפה מסויימת המכילה שטח קרקעי גדול מהעיר בית שמש לצורך הכנת תחרות ניווט ברכב ורגלית .
חשבתי לבצע בעצמי בשיטה שאתה רוצה לעשות והתנתקתי מהרעיון הזה מהר מאד.
פניתי למחלקת הקרטוגרפיה במרכז למיפוי ישראל למר ברוך פרצמן - מנהל המחלקה (לצערי אינני זוכר את הטלפון שלו) רחוב לינקולן פינת יהודה הלוי בתל אביב.
קיבלתי שרות מצויין והם גם הדפיסו עבורי על גבי המפה את הנתונים שרציתי להעלות.
השרות כאמור מצויין, יש להם בית דפוס שהדפסת מפות זו ההתמחות שלו וגם שם קיבלתי שרות מעולה ממנהל הדפוס אילן .
המחיר היה בהחלט סביר מאד ולא רוקן את כיסי.

דוביק11

nirb17

New member
צץ לי רעיון

חשבתי שאפשר לשים את המפה בBACKGROUND ב ILLUSTRATOR ולעבור עליה. ולרעיון הזה אם קיים איזה פלאג-ין או תוספת לאילוסטרטור שפשוט מעתיקה את הציור/תמונה שיש לך והופכת אותו לויקטור עם צבעים ברורים זה יכול להיות פיצוץ
יש לך מושג אם יש משהו כזה?

Schnitzell

New member
אין בעיה לשחזר את המפה, זה פשוט ייקח המון המון זמן.

באילוסטרייטור יש פונקציה שנקראת Trace שמנסה להפוך תמונה לאובייקטים ווקטוריים, אבל אל תצפה בשום אופן לקסם - תהיה לך הרבה מאוד עבודה אחר כך בשיפוץ התוצאה. גם אין הבטחה שהתוצאה של ה-Trace תהיה שימושית.

מיכאל ג

New member
מפה גרפית או צילומי לוויין?

אם מדובר במפה גרפית, יש אתר ממנו ניתן להוריד מפה באיכות גבוהה לשימוש חופשי:eek:penstreetmap.org. הבעיה היא שההורדה היא לא בקובץ PDF או כל קובץ וקטורי סטנדרטי לצורך הדפסה אלא במשהו שנקרא OSM - קובץ למידע גאוגרפי.
יש תוכנה גאוגרפית בשם Qgis שאיתה תוכל להוריד מפות ולהוציא PDF להדפסה אבל מדובר בתוכנה מקצוענית לאנשים שמכירים ישומים גאוגרפיים.

אם אתה חייב דווקא את המפות של גוגל, יתכן שניתן להשתמש בתוכנה שמחברת צילומי מסך - זה קיים! אולי זה יעזור לך:
http://www.smspower.org/maxim/Software/ScreenshotAutostitcher
(ואני מודה שהייתי צריך משהו כזה בעצמי לא פעם, וחבל שלא חיפשתי בעצמי קודם)

לגבי 300 DPI, זה אומר שהכתב (והרוחב של הכבישים וכולי) יצא ממש ממש קטן.

מיכאל ג

New member
אוקיי שכח מה שאמרתי, יש פתרון

1. כנס ל- www.openstreetmap.org
  2. כתוב "בית שמש" (או bet shemesh) בחלון החיפוש ובחר בתוצאה הראשונה.
  3. התמקד על האזור שאתה רוצה
  4. בצד ימין של החלון יש אייקונים, לחץ על share (ריבוע עם חץ יוצא ממנו)
  5. בחר פורמט PDF
  6. סמןן set custom dimensions וגרור את הריבוע מסביב לאזור המתאים
  7. לחץ download ותקבל קובץ מוכן להדפסה באיזה גודל שבא לך.
אם אתה רוצה יותר פירוט במפה, כלומר - כאילו עשית זום אין וצילמת אזור יותר גדול, שנה את קנה המידה. שחק עם זה עד שתגיע לאיזון הנכון.
בהצלחה!

nirb17

New member
ואו, נראה אחלה פיתרון, אני אעשה ואגיד איך יצא - תודה רבה!

למעלה