עזרה-מעקה בטיחות בבניין משותף

עזרה-מעקה בטיחות בבניין משותף

שלום לכולם, אני מקווה שאני כותבת בפורום המתאים. יש לי בעיה - אני גרה בבניין משותף חדש יחסית. לאחרונה שיפצנו שביל לחדר זבל וועד הבית התקין שם מעקה בטיחות (כי השביל גבוה מהכביש ואפשר ליפול - גובה מטר מעל המדרכה הרגילה) בכל מקרה - גובה המעקה נראה לי בסדר אבל הוא לא מעוגל - כלומר - הכל מרובע, יש פינות חדות כולל המסגרת. הכל מורכב ממוטות מרובעים כאשר הפינות פונות כלפי חוץ. שאלתי היא - האם יש תו תקן בנושא זה? האם מותר להתקין מעקה מסוג כזה? תודה מראש, תמי

fireman

New member
עד כמה שזכור לי אין התייחסות

לדברים הללו בתקן. בכל מקרה מדובר בתקן ישראלי 1142

mol3

New member
דווקא יש התייחסות ברורה מאד

תקן ישראלי 1142, סעיף 6.2.1, בסעיף זה יש ציור חתך למעקה, עם התייחסות לבית האחיזה כאשר הוא מעוגל מקצה העליון. בנוסף לכך, יש התייחסות בסעיף זה במפורש לצורתו של בית האחיזה ולהלן הציטוט. "...מבנה המסעד, לרבות בית האחיזה (אם ישנו), יאפשר גריפה רציפה לכל אורכו......קצות המסעד וקצוות חופשיים של בית האחיזה יהיו מכופפים, או שיהיו עשויים כך שלא יהיו בהם קצוות בולטים של אזניים.... החתך והצורה של בית האחיזה או של אזן המשמש כבית אחיזה יהיו נוחים לאחיזה בטוחה של יד ולא יהיו בהם פינות חדות, שקעים ובליטות, העלולים לגרום לקושי או לפציעה בעת האחיזה...." לגבי גובה המעקה... סעיף 7.2.2 ... " ... גובה המעקה לאורך משטחי ביניים של מדרגות או כבשים... יהיה 105 ס"מ לפחות..." לסיכום: 1. גובה נדרש 105 ס"מ. 2. צורת המעקה כפי שתוארה בשאלה איננה עומדת בתקן ויש לשנות את בית האחיזה כדי שיתאים לתקן.

fireman

New member
זה מה שקורה כשאין את התקן

המלא מולך ונסמכים רק על הזכרון.... אני צריך להתחיל להפנים את העובדה שאני נהיה סנילי כבר בגיל 24 תודה על התיקון

למעלה