עזרה!!! מצאתי ציפור

or774

New member
עזרה!!! מצאתי ציפור

שלום לכולם, ראיתי עכשיו ציפור שחורה די קטנה קצוצת כנפיים ברחוב... אני משערת שהיא שייכת למישהו (בגלל הכנפיים הקצוצות) מה לעשות? מנקה רחובות רדף אחריה והיא ברחה, אני רוצה לרדת לחפש אותה, יש למישהו טיפים: איך לתפוס אותה? איך לאתר את הבעלים שלה? תודה רבה לכולם

or774

New member
למה לא להתאמץ?

עשיתי עכשיו סיבוב ולא מצאתי... רציתי לקחת אותה הביתה עד שייצמחו לה הכנפיים ואז לשחרר אותה... או כמובן למצוא את בעליה... אני כל כך עצובה

netbird

New member
למה לא להתאמץ

האם את בטוחה שזו ציפור כלוב/מחמד? אם זוהי ציפור בר, עדיף שתישאר בר. אם היא מסוגלת לברוח מאוייבים היא כנראה תסתדר בעצמה.

or774

New member
תשובה

אני לא בטוחה, אבל חשבתי שבגלל שהיא קצוצת כנפיים היא של מישהו... היא הצליחה לברוח מאדם אך אני לא בטוחה שהיא תצליח לברוח מחתולים... היא לא ממש עפה, היא הצליחה לדאות די נמוך ולמרחק קצר... אז אין שום דבר שאני יכולה לעשות כדי למצוא אותה ולעזור לה? נראה לך עדיין שהיא תסתדר לבד? דרך אגב תודה רבה על התגובות המהירות.

netbird

New member
twilight

את יכולה אולי לחכות לדמדומים, אולי אז יהיה לך קל יותר לתפוס אותה, אבל זה אומר שתצטרכי למצוא אותה קודם ולעקוב אחריה עד אז. אם תפרטי יותר על הציפור אוכל לעזור בזיהויה ואז נדע בסבירות גבוהה יותר אם היא בר אם לאו. כנפיים קצוצות מחשיד לציפור כלוב, אבל אפשר עדיין שזו ציפור מוגנת (נלכדה בטבע ישירות או בעקיפין, קרי, נקנתה ממישהו שלכד אותה בטבע).

or774

New member
תיאור הציפור

כמו שכבר כתבתי היא שחורה לגמרי. קטנה (בערך בגודל של הציפורים שרואים כל הזמן בעיר (לא יונה...) אבל קצת יותר שמנה. ונראית קצרה יותר באורך (אולי בגלל הכנפיים הקצוצת) עיניים עגולות ושחורות. לא השמיעה קול בכלל (לא ציוץ ולא כשהיא דאתה) היה נראה שהיא דואה בקו ישר, נמוך.

netbird

New member
דרוש מידע נוסף

האם יש לה כתם צהוב סביב העין? מה צבע המקור? מה צבע הרגליים? תוכלי להעלות תמונה שלה? לתיאור של ציפור שחורה כולה ושמנה מעט מיונה מתאימים: מיינה, עורב כלשהו (קאק, חום עורף). לעומת זאת, כתבת קודם שהיא די קטנה (שחרור?). סופית ואגמיה גדולות מדי לתיאור של גדולה מעט מיונה.

or774

New member
מידע נוסף

כולה הייתה שחורה-גם העיניים וגם המקור. לגביי הרגליים- לא שמתי לב ממש אבל נראה לי שגם שחור. אין לי תמונה... היא לא שמנה מעט מיונה... היא שמנה מעט מהציפורים שרואים כל הזמן ברחוב (לא יונים!) היא יותר קטנה בגודל מיונה. אתה יכול להפנות אותי לאתר עם תמונות של סוגי ציפורים? ושוב תודה.

למעלה