עזרה- מקום למפגש בפיינל

עזרה- מקום למפגש בפיינל

שלום לכולם, פורום סימולטורים מתארגן למפגש ביום שלישי ב-15:00. הבעיה היא המיקום. אנחנו מחפשים מקום אסטרטגי לצםיה בפינל 12/המראות 30, וכאן אתם, חובבי התעופה והספוטרים נכנסים לתמונה. איפה יכול להיות מקום טוב? איך מגיעים (כמובן שמפה תתקבל בברכה)? ובאותה נשימה אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למפגש, למי שמעוניין. תודה לעונים, ונקווה לראותכם במפגש.

ארזS

New member
בעייה

מי שיודע - יודע. ומי שלא יודע - מוטב שלא ידע. אני מקווה שאתה מבין את התשובה. וחוץ מזה שלאחרונה המשטרה מרבה בסיורים ובהפרעות לספוטינג ולכן קשים חיי הספוטר הישראלי המצוי...

../images/Emo4.gif

קודם כל תודה על ההתיחסות. השאלה אם יש איזשהו מקום בו זה חוקי להפגש ולערוך ספוטינג לאורך הפינל, ללא בעיות עם משטרה. אפילו מחוץ לשדה עצמו. יש דבר כזה?

ארזS

New member
בעניין חוקיות

לא ידוע לי שקיים באיזה שהוא חוק איסור על חבורת אנשים או נערים להתכנס במקום כל שהוא, אם זה לא לצורך הפגנה, ואז צריך רישיון מהמשטרה. הבעייה היא שכשאתה נמצא במקום כל שהוא שמישהו לא רוצה שתהיה שם [ולא משנה למה הוא לא רוצה] יש לך בעייה. נכון ? ולכן מה שיש פה זה מעין משחק של חתול ועכבר בין הספוטרים לבין המשטרה. דבר אחד אני יכול להבהיר כאן : בדקתי את הנושא, ומבחינה חוקית אין כל איסור להיות שם.

e dor

New member
לגבי עניין החוקיות

ברור שאין בעיה - אבל יותר קל לחברים בנתב"ג להגיע ולגרש צלמים כדי שלא יגידו שהם לא עושים כלום. חוק ? החוק היחיד שתקף שם זה עניין הכנסת הרכב - מעבר לזה הכל שם זה שטויות וכשתשאלו שוטר הוא יגיד לכם שאתם צריכים להאמין לו בנושא.

אפשר לערוך את המפגש בפיינל של

איזה שדה תעופה שאתם בוחרים בסימולטור של מיקרוסופט! אף קב"ט לא יתעלל בכם!

e dor

New member
כשאתה רצית שיגידו לך (אההמ, אני)

לא הייתה לך בעיה לבקש ולי לא הייתה בעיה לענות ...

ארזS

New member
לא בפומבי בפורום בכל מקרה.

יש מבין ? ואם אין מבין אז יש בעייה...

e dor

New member
אז תכתוב שאתה עונה בפרטי וזהו

אני לא מבין מה הדרמה שאתה עושה. חוץ מזה - כתבת (ואחרים) המון פעמים כבר איך להגיע, אז באמת ...

תפנו בכתב לקב"ט שדה התעופה

ותתאמו איתו. לא צפויה שום בעיה. עד 60-70 איש הוא יאשר לכם באחריות

NNN747

New member
שנה שעברה..... {סיפור ארוך...}

נסעתי במיוחד לפיינל לספוטינג מצפון הארץ וגירשו אותי שוטרים כי אמרו שזהו שטח פרטי של נתב"ג 200 ואסור לשהות שם... השנה אני גם מתכוון לבוא רק אנא המליצו לי על מקומות טובים של ספוטינג שלא יגרשו אותי יש לי הזדמנות של פעם בשנה-- כי אני גר רחוק!!

לכן אמרתי לפנות לקבט

כל השטחים האלה שאתם מסתובבים שם ועד מרחק של 70 מטר מהגדר הם שטחים של נמל התעופה בן -גוריון.מה שמעבר לזה זה אמנם לא השטח שלהם ,אבל האבטחה ההיקפית של השדה מאד רגישה לתנועות של אנשים וכלי רכב בכל האיזורים האלה והם גם מקבלים התרעה אלקטרונית על התקרבות כזאת. לא צריך לפרט כאן את הסיבות לכך- כל בר דעת יבין לבד. אולם- אם מתאמים מראש וסוגרים את כל הפרטים -לא תהיה מניעה חוקית שלא לאשר לכם להתכנס שם. תסבירו שאתם מגיעים ברכב. כך וכך אנשים, כולם חובבי תעופה החברים בפורום תפוז. תרשמו תיאור כללי של הגילאים והעיסוקים ויתכן שאף תדרשו להציג רשימה שמית מלאה. תסבירו שאתם רק עומדים במקום ומסתכלים. אל תזכירו נושא של צילום- כי זאת נקודה רגישה שעלולה להפיל את כל הנושא.

הבהרות ל"אפור השער",מי שהבין ,יפסח.

מזה בדיוק קב"ט השדה???מפקד תורן?ראש גף אבטחה?רמ"ח יל"ה? ראש אגף סורקים?מנח"ט אבטחה??? למה אסור לצלם??מה לא חוקי בצילום מטוסים אזרחיים?? מה אתה מפחיד את האנשים עם הגדר???היא אמנם חשמלית,אך לא מחשמלת. מזהה נגיעות,חיתוכים.ומעבר,אך בן אדם העומד במרחק 70 מטר ממנה???שטויות! ולעניין:מי שרוצה להגיע לגוף המאבטח את השדה,לצורך השגת אישור הסתובבות בשטח שמחוץ לשדה,מתחת לפיינל זה הטלפון:9756111 03 לבקש את מפקד תורן.

NNN747

New member
הסיפור שלי אחר... מה קורה כאשר רק..

אני ואבי הולכים ביחד שזה כולה שני אנשים אין בכלל מה לפנות לקב"ט!!

Debugger

New member
אולי מספיק...

הוכחת כבר שמילים כמו חול ואין מה לאכול, ומעבר לזה זו לא צורה לדבר. אנא, עדן לשונך...

דביל מושלם

חבל שאתה מתפרץ איפה שאנשים מנסים להסביר. אם אתה כל כך רוצה לשעת אז הקבט זה מנח"ט אבטחה. רק הוא מוסמך לאשר ביקורים חריגים. לא הפחדתי אף אחד עם גדר חשמלית. זה אתה ברוב טפזותך רשמת. כתבתי שלא יתקרבו לגדר כי זה יוצר התרעה במוקד האבטחה. אמרתי שלא יבקשו רשות לצלם כי אנשי האבטחה בנתבג מאד רגישים לנושא ואינם מתירים לצלם את המסלולים ועליהם. זה שלא עושים כלום למי שמצלם- זה סיפור אחר. אבל לא לבקש מראש אישור לצלם כי לא יסכימו.

תודה על המחמאה,הפוסל במומו פוסל...

הבה נרחיב את את דעת האנשים,עד כמה אתה לא יודע. מנח"ט בטחון,אינו אחראי על השטח שמחוץ לגדרות שדה התעופה. אין צורך באישור,לעמוד ולצלם מטוסים נוחתים באזור הפיינל.מי שמגרש את הספוטרים זוהי המשטרה,והיא אכן היחידה שאחראית על שטח זה.באיזור פיינל 30 אין צורך לנקוט בשום פעולה קל ונח לצלם שם ואין זו עברה על החוק. בפיינל 12 זה בעייתי יותר,אך טלפון למפקד תורן בזמן אמיתי יכול להקל על הצילום.

גם אהבל

איך בדיוק המשטרה מגיעה לשם? היא מקבלת בקשה מחט' אבטחה. למאבטחי נתבג אין סמכויות מחוץ לשטח השדה ולכן הם מזמינים משטרה. אזור פיינל 30 נמצא על כביש ציבורי ושם אתה לא יכול לעצור בגלל המשטרה ובלי שום קשר לנמל התעופה.

למעלה