עזרה - סטייק אנטריקוט לשבת

תחיצ

New member
עזרה - סטייק אנטריקוט לשבת

אני מארחת בשבת את אחי שמאד אוהב סטייקים. רציתי להכין לו משהו מתאים במגבלות הבישול בשבת והחימום על הפלטה. למישהו יש רעיון?
 

חנהפ

Active member
מאוד פשוט

הכי חשוב שיהיה לך נתח שווה (לא זה שנמכר קפוא במרכולים, מזה אפשר להקיא..) נתח מיושן כהלכה, לע מעובד וכו' להוציא מהמקרר ולתת לנתח להגיע לטמפרטורת החדר לבזוק מעל פלפל שחור גרוס טרי לחמם מחבת עם מעט שמן עד שכמעט מעשן להניח את הסטיק, כל פעם סטיק אחד (שלא תרד הטמפרטורה) ואחרי 2 דקות להפוך,לטגן עוד כמה דקות ולהוציא מהמחבת. אחרי שגמרת לטגן את כל הסטקים, יש לשפוך מעט סוכר למחבת, לקרמל, להוסיף יין אדום מתוק, ומעט ציר עוף, לצמצם להניח את הסטיקים ברוטב,לטגן משני הצדדים 2 דקות. וזהו. החימום על הפלטה , לא ישירות אלא על תבנית הפוכה.
 
למעלה