עזרה עבור חברה

gilgalad

New member
עזרה עבור חברה

היי,

כתבתי פה כבר בעבר על חברה שלי, בת 43, בן זוגה 37, יש להם ילד אחד ללא טיפולים, עוד מעט בן 4, והם מנסים כבר שנה, ללא הצלחה. הם היו ברפואה ציבורית בבי"ח ושם אמרו להם שאין להם כל כך סיכוי מהנתונים שלהם ושישקלו תרומת ביצית.
חברתי בדכאון מכל העניין הזה. כלפי חוץ לא רואים אך בן זוגה חלק איתי שמצבה קשה מאוד. אני מחפשת איך לעזור לה. האם יש כאן נשים בסיטואציה דומה? עם ילד, בגיל 43 שהמליצו להם תרומת ביצית? בין היתר היא חוששת שלא תאהב את הילד. ואני מניחה שזה רק אחד מהפחדים שלה.
הם בודקים את האפשרות של ללכת לטיפול פסיכולוגי, עד כמה שידוע לי כרגע אין משהו בכיוון הזה.
עם כל האמפטיה שאני יכולה להציע, אני לא במצבה ואני לא באמת יכולה להבין ועל כן אני לא יכולה לתת לה עצה שתהיה אמינה בעיניה. אשמח לקבל מכן תובנות לגבי איך, אם בכלל, אפשר לתמוך ולעזור בתקופה הקשה הזאת.

תודה מראש,
G.

יש רופאים מומחים לגיל הזה

השם הכי נפוץ פה בפורום הוא ד"ר איתי בר חווה.

gilgalad

New member
אנסה להפנות אותם אליו

אני לא בטוחה שהם א. רוצים וב. יכולים להרשות לעצמם כלכלית.

בכל מקרה, תודה!

נתנאלה2

New member
חברתך הגיעה לגיל בו האפשרויות

והסיכויים מצומצמים ומוגדרים מראש,
הסיכויים להרות מהביציות שלה, וללדת ילד חי ממש קטנים,
מסתכמים באחוזים בודדים,
הסיכויים מתרומת ביצית הרבה יותר גבוהים, כ25-30% לערך.
כמובן שבשתי האופציות, אין 100%.

השאלה הנשאלת, עד כמה היא רוצה את הילד, עד כמה תהא מוכנה להלחם ולוותר בכדי להביאו,
מי שרוצה ילד, בכל מאודה, צריכה להבין, בגיל כזה כמובן, שהסיכויים מבציותיה שלה, קלושים,
היות ולוקח זמן לעקל את העניין, ולקבלו, נפשית, היא יכולה לנסות ולעשות מספר טיפולים,
מוגדר מראש, או לפי התגובה,
אם היא רוצה בכל מאודה, ההבנה וההכרה וההשלמה, יגיעו תוך כדי התהליך
האמיני לי.

לך אין את הכלים לעזור לה, לדעתי גם לפסיכולוג יחסרו כמה,
המקום הכי נכון מבחינתה, להכנס לפורום, תרומת ביצית,
להתחיל לקרוא, לדבר עם נשים שמתלבטות, שהתלבטו, שהחליטו
וכמובן בנתיים, להתחיל בטיפולים, חבל על כל דקה שחולפת.

gilgalad

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין

וזאת הסיבה שבגללה פרסמתי גם כאן וגם בפורום תרומת ביצית. אני מקווה למצוא משהי שתסכים לשוחח איתה ואולי לתת לה נקודת מבט אחרת, שאני לא יכולה לספק לה.

תודה לך.

למעלה