עזרה עבור חברה

triny

New member
עזרה עבור חברה

שלום לכולם, חברה טובה שלי חלתה לפני שנתיים בסרטן באזור הראש, לא אכנס לפרטים. כבר כתינוקת היא חלתה בסרטן והחלימה, אך נשארה עם מוגבלות פיזית מסויימת. לפני שנתיים היא חלתה שוב, באותו מקום. מדובר בבחורה מבריקה, הישגית, אינטילגנטית, שיכולה לנצח כל דבר. אני וחברות נוספות סיפקנו את כל התמיכה שיכולנו- אבל יש גבול לכמה שאפשר לעזור. הוריה מבוגרים, היא בת יחידה וכך כל העול נפל עליה. היא זו שהתרוצצה בין בתי החולים, משרדי הביטוח הלאומי, הרופאים המומחים, ההילרים, ובמקביל המשיכה לעשות תואר באוניברסיטה. היא עברה ניתוח קשה להוצאת הגידול, עברה הקרנות וכימותרפיה. נראה שהיא ניצחה את המחלה. הבעיות המשיכו גם אחרי שהיא סיימה את הטיפולים. מעבר להשמנה, לבעיות פיזיות שונות שגדלו, לפער שנוצר בלימודים, היא סובלת גם מדיכאון מתמשך. היא לא אותה בחורה שהייתה פעם, נראה כאילו משהו השתלט עליה. וכאן אני מגיעה לשאלה שלי- מהידע המצומצם שיש לי לגבי ניתוחי מוח, אני מבינה שבהחלט קיימת אפשרות שהניתוח גרם נזק כלשהו, שמשפיע על הפן הנפשי. אני מנסה לשכנע אותה לגשת לפסיכיאטר ולקחת כדורים נגד דיכאון, אבל היא לא מצליחה להתרומם מספיק כדי להזיז משהו. היא הולכת לטיפול פסיכולוגי אבל לא נראה שמשהו זז. אז קודם כל רציתי לשאול- האם יש בכם אנשים שחשו דכאון עמוק אחרי המחלה? שהזדקקו לכדורים? אולי טופלו בפרחי באך? האם זה עזר? איך גורמים לה להבין שלאור כל מה שהיא עברה זה לגיטימי להעזר בכדורים נגד דיכאון? ושאלה אחרת- מניסיונכם, מה אני יכולה לעשת למענה? אני מקשיבה לה כשהיא מקטרת, אבל מרגישה חסרת אונים כי זה לא מספיק. היא גרה בעיר רחוקה, ואני לא יכולה להציע לה טרמפים או לעשות את הסידורים שלה. תודה לכם.

בוזיקית

New member
הי טריני ../images/Emo140.gif

אינני יודעת את התשובות לשאלתך, אך הרשי לי לברך אותך על כך שאת חברה כל כך טובה, תומכת ומקסימה, ואשריה של חברתך, למרות מחלתה, שיש לה חברה כמוך... האם יש לה חברות/חברים נוספים? קרובי משפחה אחרים חוץ מההורים? בת כמה החברה? אני יודעת שישנם כל מיני אירגונים עם מתנדבים, כמו עזר מציון וכד', שיוכלו לסייע לה בהתנהלות מול גורמים ממסדיים. המון הצלחה שיהיה לשתיכן ורפואה שלמה

מיליתו

New member
למה לא כדורים נגד דיכאון?

יש היום בשוק לא מעט כדורים "קלים" ללא תופעות לוואי, שמיועדים לאנשים שלא ממש חולים במחלות נפש או בדיכאון, אלא עוברים תקופות קשות. אני לוקחת ציפרלקס וזה מאוד עוזר לי. לפני כן הייתי ממש בדיכאון ובכיתי כל הזמן, עכשיו אני מתפקדת הרבה יותר טוב. אפשר לבקש מרשם גם מרופא משפחה, אבל רצוי לפחות פעם אחת להפגש עם פסיכיאטר.

triny

New member
תודה על התגובות

לחברתי יש מין אנטי נגד זה. אני מבינה את הרתיעה הבסיסית, אני חושבת שלאנשים קשה להיות מתוייגים כ"לוקחי כדורים", אבל אני רואה את המצב שלה ומבינה שזה לא יעבוד אחרת. היא לא מקבלת את הלגיטימיות של זה, ואומרת- "זה נורא תעשייתי, כאילו לכולנו יש את אותן בעיות ולכולנו נותנים את אותם כדורים". הסברתי לה שבסופו של דבר חלק מהבעיות נובעות מעניינים כימיים במוח, שכדורים יכולים לסדר.ודי ברור שזו הבעיה אצלה. למישהו יש משפט מחץ, שידחוף אותה לפעולה? בערך פעם ביומיים אני עושה לה שיחת מוטיבציה, אבל לשווא. פעם זה- אין לי זמן ללכת לרופא, פעם- מצאתי פתרון אחר, כל מיני תרוצים.

בוזיקית

New member
לצערי אני חוששת שלא תוכלי לעזור לה

מעבר למה שאת כבר עושה. אי אפשר לעזור למי שמסרב לקבל עזרה. היא לא קטינה, ולא תוכלי לדחוף לה את הכדורים בכוח. נסי להסביר לה ולא להטיף, ואם היא תסרב אין לך מה לעשות יותר.

NiR AbR

New member
דעתי...

שלום. קודם כל, אני לא רופא, אז הדברים שיאמרו הם בעירבון מוגבל...
אני חושב שניתוח ראש יכול לגרום לדברים כאלה. או בכלל, אני חושב שהכימו וההקרנות בהחלט יכולים לשבש תהליכים מסויימים, כמו בכל איבר שקיבל טיופל דומה. בראש פשוט זה יותר... מגוון? כלומר, יש המון דברים שקשורים לראש, הוא המרכז של כל הפעולות. בכל אופן, דרך אחרת לנסות לשכנע אותה לקחת כדורים, שמאוד יכולים לעזור לאנשים מסויימים, זה להסביר לה שכנראה נגרם נזק מהטיפולים וזו התוצאה וכמו שבסרטן טיפלו בדרך מסויימת, גם בזה יש לטפל בדרך הנכונה, ושפשוט זוהי בעיה פיזיולוגית שמשליכה על המצב הנפשי. וזו גם לא טענה ללא בסיס - אם הכדורים נגד החצ'קונים, רואקוטן, יכול לגרום לדיכאון קליני, אני חושב שבטח שגם תרופות כימותרפיות והקרנות לאיזור הראש יכולים לפגוע באיזון של החומרים שבמוח. שווה לנסות לשכנע בפאן הזה. זה יותר קל לקבל, מאשר להבין את זה כ"מחלת נפש" או כל הסטיגמות שקשורות סביב הנושא... ואם היא בטיפול פסיכולוגי, אני חושב שאם המטפל הוא טוב ומקצועי מספיק, הוא יכול לעלות על הבעיה ולהמליץ על זה גם. ועוד משהו - שווה לברר מי המטפל ולנסות לקבוע איתו פגישה ולהסביר את המצב. זה מאוד יעיל לפי דעתי. מממ... יצא לי לכתוב הרבה, ואני מקווה שלא בילבולי שכל. בכל אופן, אשמח לעזור. בהצלחה, ניר.

את עושה המון

למרות שאולי זה נראה לך מעט או לא מספיק. לא לכולם יש את החוסן הנפשי להשאר ולתמוך בהתמודדות הזו. אני לא מבינה מספיק בניתוחי ראש ובהשפעה שלהם אבל אני יודעת שכימו עלול לגרום לדכאון, וגם כל החוויה הרגשית שעוברים אחרי הטיפולים לא קלה. אם היא מטופלת אצל פסיכולוג אז אולי הוא לא מתאים למה שהיא זקוקה לו כרגע ואולי גם קשה לה כרגע לצאת מהמצב בו היא נמצאת. זה מצב שמאד קל לתת לעצמך ליפול וליפול ולפעמים פשוט אי אפשר לראות את הקרקעית. אבל זה נעצר מתישהו. ואז מתחילים את הטיפוס כלפי מעלה. אני לא יודעת אם כדורים נוגדי דכאון יעזרו לה, זה רק פסיכיאטר יכול להחליט. אבל אם היא תחליט שהיא רוצה לצאת מזה, ותחליט שכדורים הם הדרך שלה, לדעתי היא תוכל להפגש עם פסיכיאטר ולקבל כדורים. אני בהחלט יכולה להבין את הרתיעה שלה מפני הכדורים כי אולי היא אומרת לעצמה שכאילו לא מספיק מה שהיא עברה ועוברת אז גם להיות מקוטלגת כלא נורמלית.. זה יותר מדי. אבל היא לגמרי בסדר, כי אם במצב הזה היא כל הזמן היתה שמחה ומאושרת אז היה מקום לחשוש שהיא בהכחשה או משהו כזה. אני חושבת שאת עושה מעל ומעבר, וזה למרות התחושה שלך. אולי תכירי לה את הפורום, אולי יהיה לה נוח להתחבר לאנשים ולנושאים שעולים כאן. אולי דרך העיניים שלנו, היא תראה דברים קצת אחרת שיעזרו לה.
גלי

למעלה