עזרה עזרה עזרה (נראה לי שאלה מענינת )

עזרה עזרה עזרה (נראה לי שאלה מענינת )

אז ככה... אני עובד אם זמרת על שיר רוק מקליט אלצי בבית הסקיצה הראשונה שלנו הקלנו אם sm 57 למיקסר ואז לכרטיס 16 bit ו-44,100 והסקיצה נשמעה מושלם רק שהסולם היה טיפה גבוהה ולא רציתי ללחוץ אותה לקצה היכול שלה אז הקלטתי את הכל * טון למטה בנוסף: * קניתי מקרופון studio project b-1 (כי שמעתי הקלטות שהיא עשתה איתו בעבר וממש אהבתי) * העלתי את ה.... מ 16bit ל-24bit והקלטנו את השיר מחדש..פעמים! ומשהו בטייק שירה נשמע כאילו הוא פשוט לא מכוון בצורה "מרגיזה" שכזו, היא שרה מושלם אם שומעים רק את הערוצים שלה ביחס לעצמה ולקולות לווי שלה זה 100% מכוון היא פשוט לא מזייפת הבחורה, וגם אם שומעים את הטרק אז הכל מכוון אין שום זיוף אבל משהו בחיבור של שניהם נשמע "רע" (אני שם את זה בסוגריים כי זה מרגיש שיש חוסר כיוון כל כך קטן וכוויכול לא מורגש ורק יש אווירה מזייפת כזו) השאלה היא אם אחד מהגורמים שציינתי יכולים לגרום לסוג של "עיוות" של הפיצ' באיזו שהיא צורה ואם יש למישהו רעיון איך לבדוק תענינים האילה או איפה אפשר להתיעץ ?

HeavenlyB

New member
קשה לענות

אתה מדבר על מה שאתה שומע, ומכיוון שאנחנו לא שמענו, אין לנו מושג מה הסיבה. זה יכול גם להיות משהו פסיכולוגי
שינוי 16 ל-24 לא משנה את הפיץ'. שינוי תדר דגימה ישנה את הפיץ', אם לא נעשה נכון. שינוי מיקרופון גם לא ישנה את הפיץ'.

כמו שאמר חכמנו מעלי

אכן בלי לשמוע יהיה קשה לומר , יכול להיות שהליווי מזוייף ויכול להיות שהיא לא זמרת מפילה כמו שחשבת שים לב שאם בטעות שינית את ה44.1 ל96 לדוגמא שינוי בפיץ יקרה מחכים לשמוע ממך ואותך

אז ככה...

קודם כל תודה רבה על ההתיחסות, אני עושה המון באולפן הביתי שלי ויש לא מאת שאלות ונקודות חלשות שתמיד היו מדהים לגלות שיש מקום שאפשר לשאול והתיעץ וגם לשתף בתוצאות וחוות דעת! :) אז ככה אני חושב שכנירא שכשהורדנו טון וניסינו להצמד לתפקיד השירה הישן לא עיבדנו את התפקיד מספיק טוב לסולם החדש מ E ל D ולכן יש את ההרגשה הזו אני מניח אנחנו ננסה שוב בכל מקרה ונראה לאן זה לוקח אותנו...ושוב תודה לכם אני יעלה לינק יום אחד שתוכלו לשמוע וכתוב חוות דעת

למישהו יש המלצות לאפקטים בסיסיים לשירה (נשית)

יש הרמונייזרים שעובדים טוב כ ויאסטי?

שוב

כל שירה והכיוונים שלה , אם תשמיע לנו את הגוון והכיוון אז נוכל לתת טיפים יותר נכונים אני יכול לזרוק לך סתם ריוורב, קומפרסור, ואיקיו....זה עוזר...ממש לא!

gatinho

New member
יש תופעה פסיכואקוסטית כזאת

ואני לא יודע אם זה מה שקרה אבל האוזן שלנו משקרת לנו בעצמה מסויימת. כשהווליום גבוה מדי אנחנו נשמע פיטש נמוך בכמה אחוזים. מה שיכול להיות שקרה זה שהיא שמעה באוזניות את המוזיקה או את עצמה חזק מדי והתאימה את השירה שלה לזה ושרה מושלם יחסית לזה אבל ששומעים אחר כך שומעים את ההבדל בפיטש. תנסו להקליט שוב בעוצמה יותר נמוכה (כלומר להשמיע לה באוזניות יותר נמוך) ולראות מה קורה. חוץ מזה בקיובייס 5 יש פיצ'ר מגניב לגמרי של תיקון פיטש על השירה, ויש גם תוכנות שעושות את זה אוטומטית (לא ניסיתי). תחפש Autotune.

למעלה