עזרה!!! עכברים מתים!!!

Noyka0

New member
היי החתולים שלי מביאים לי לאחרונה (לא הביאו כלום בשנה האחרונה מאז שנולדו) עכברים/חולדות מתות!!! לא יודעת אם יש הדברה בשכונה שמריצה את העכברים אבל הגיעו כבר 5 שאני מוצאת מתים, והלחי של אחד החתולים התנפחה כבר פעמיים, אני לא יודעת אם מתגובה אלרגית או מה הסיפור אבל בבקשה אם יש למישהו דרך למנוע את ההגעה של עכברים לבית/ חומר מרחיק/ריח חזק וכדומה (כמובן לא מלכודות ודברים מזיקים) בבקשה שתפו אותי אני במצוקה!!!! תודה מראש לעונים

גורדיאן-II

Active member
היי החתולים שלי מביאים לי לאחרונה (לא הביאו כלום בשנה האחרונה מאז שנולדו) עכברים/חולדות מתות!!! לא יודעת אם יש הדברה בשכונה שמריצה את העכברים אבל הגיעו כבר 5 שאני מוצאת מתים, והלחי של אחד החתולים התנפחה כבר פעמיים, אני לא יודעת אם מתגובה אלרגית או מה הסיפור אבל בבקשה אם יש למישהו דרך למנוע את ההגעה של עכברים לבית/ חומר מרחיק/ריח חזק וכדומה (כמובן לא מלכודות ודברים מזיקים) בבקשה שתפו אותי אני במצוקה!!!! תודה מראש לעונים
מה שאני מבין זה שהעכברים נתפסים בתוך הבית.
הדברה בסביבה דווקא מונעת מהם להגיע לבית. כי הם מתים במחילות שלהם.
המניעה הכי טובה נגד עכברים הם חתולים, ואת זה כבר יש לך.
בכל מקרה חתולים לא אוכלים עכברים שהם צדים, האוכל שהם מקבלים טעים יותר.

Yukita

Active member
מנהל
אם לחי של חתול התנפחה כדאי מאוד כשזה קורה להיות בקשר עם הוטרינר כדי לראות אם אפשר להבין מה הסיבה. יכול להיות שקשור לעכברים ויכול להיות שלא. אם באמת מדובר בפגרים מורעלים זה מסוכן מאוד לחתולים.

יש בהחלט סבירות לא קטנה שהעכברים היו חיים כשהחתולים תפסו אותם... אבל אין לי מושג מה קרה באמת. בעיקר רצוי לבדוק כל אפשרות של כניסה הביתה (אתם בקומת קרקע?) קומת קרקע הן בעייתיות מהבחינה הזו אבל אלא אם כן יש לכם גינה אמור להיות אפשרי לפחות במידה סבירה לבדוק את כל הקירות ולחפש אזורי כניסה אפשריים, לבדוק אם רואים סימנים כלשהם לכניסה של עכברים חיים (סימני כירסום, קקי של עכברים, שתן של עכברים) ולטפל בזה ישירות, כלומר למנוע דרכי כניסה.

אם החתולים יוצאים החוצה, אז הדרך היחידה לעצור את התופעה היא למנוע מהם לצאת.

נערך לאחרונה ב:

דגלמנגל

Well-known member
לחפש אזורי כניסה אפשריים
פעם אחת בחיים פגשתי מדביר מקצועי, שנקרא לטפל בכניסת חולדות, לדירה בקומה שניה, של ידידה ברעננה. לכאורה, לא הגיוני שחולדות תגענה לשם, כשכל הבית, כולל חדר המדרגות, מצוחצח ברמה יקית ממש. המדביר הסביר, שחולדות מטפסות על שיחים. אם יש מטפס, שמגיע לחלונות, זה בשבילן כמו אוטוסטרדה. ואם קירות הבית מכוסים בטיח שפריץ, אז זה רק משפר את האחיזה בקיר. הוא סיפר, שחולדות מטפסות לגובה, כשמסוכן להן בחצר (חתולים, כלבים חופשיים) או בגשמים החזקים הראשונים, כשהמאורה פתאום מוצפת ואדמת החצר כולה בוצית. אם יש חלון פתוח, אפילו סנטימטרים בודדים - זה מספיק.
לוכד נחשים, שהתייעצתי אתו, בהזדמנות אחרת, בנוגע לתפיסת זעמן מטבעות צעיר על מלכודת דבק, (אני בקומת קרקע ועכברה באה להמליט אצלי בראשית החורף) אמר שצמחים מטפסים ושיחים, הצמודים לפתחים, מאפשרים כניסה, לא רק לחולדות ועכברים, אלא גם לנחשים, שבאים בעקבותיהם. ושאם אני אוהב חלונות ודלתות פתוחים (כי מה שווה גינה אם אי אפשר לראות ולהריח אותה) אז שאדאג לרשתות, שניתן לפתוח ולסגור עם נעילה של ידית.

אלישבע777

Well-known member
לצערי אין לי פתרון, אבל אספר לך, שהחתול הראשון שלי ( חתול בית חוץ) היה מביא לי... ג'וקים חיים למיטה!!:eek: ולך תתפוס אותם... צרות של אחרים אינן מנחמות, אבל לפעמים הן נותנות איזו שהיא פרופורציה... ( ואפילו בדיחות הדעת...) מאחלת שיימצא לך פתרון מהיר!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לצערי לא אוכל להשיב לך לגבי סילוק העכברים, אבל זהירות... אם הם הורעלו, הם עלולים לפגוע (עד מוות) בחתול שמתעסק בפגר. הייתה לי כלבה שכנראה טרפה עכבר מורעל והיא מתה בייסורים קשים. אז זהירות. זה פשוט מסוכן.

האם יהיה לא יפה מצידי להגיד לך שתגידי תודה שהם מתים? מפני שכבר שנים שמדי שבועיים-שלושה אני מקבל עכבר חי במתנה - אחד החתולים מגיע הביתה עם עכבר חי אחוז בזהירות בין השיניים, ואז הוא משחרר אותו בבית ומשחק איתו עד שאני מצליח לתפוס אותו. (ומשחרר אותו בשדות)
אין לי עצה איך למנוע את זה. אפשר רק לקוות שמדובר במכת עכברים זמנית, שהחתולים וההדברה (אם יש) יחסלו, והעניין יגמר.

למעלה