> עזרה עם אנטנה

avinamal

New member
> עזרה עם אנטנה

אהלן. מצאתי מכונית צעצוע על שלט, אבל במקום אנטנה יש לה כבל נחושת קרוע (משהו כמו 10 סיבים, כבל דק), חשוף בקצה. הכבל נראה כמו משהו שאפשר למצוא בתוך טלפון (מבחינת העובי והחומר). המכונית קולטת את השלט רק כאשר האנטנה של השלט נוגעת בכבל הנ"ל. על השלט כתוב 27 MHz. בקיצור, אני רוצה לחבר אנטנה טובה לכבל נחושת הזה, אבל כל מה שניסיתי (שזה כל חתיכת כבל/מתכת בבית שלי) ממש לא הלך. איך אני יודע איזה מן אנטנה צריכה להיות שם?

spake

New member
חחחחח

יש לך רדיו/טרנזיסטור ישן?.....תפרק ת'אנטנה תחבר מקסימום היא תתחיל לשיר לך........ סתם אבל תנסה זה אמור לעבוד.....

prefect

New member
הצעה

קח כבל נחושת ארוך (נגיד מטר וחצי) בעל עובי דומה לכבל של המכונית, חבר קצה אחד לכבל של המכונית, ותתחיל לקצץ חתיכות קטנות מהכבל הארוך עד שמשהו יעבוד (וכשיעבוד - עד שיעבוד ממרחק מקסימלי). כל זה יכול לעבוד בהנחה שיש בעיה עם תיאום לאנטנה, ולא שהמקלט נדפק..

avinamal

New member
ראשית תודה, אני מייד ניגש לנסות

הצעה מצויינת דרך אגב. אני מניח שאין בעיה במקלט, כיוון שכאמור יש "קליטה" כאשר השלט במגע (או ממש קרוב) לכבל החשוף.

avinamal

New member
אוקיי, הצלחתי בשיטה שלך לשפר את המצב

הגעתי לטווח קליטה של ~ חצי מטר. זה הרבה יותר טוב מקודם, אבל אני מניח שהדבר הזה עבד פעם לפחות עד 10 מטר. יש מצב לבעיית תיאום בחיבור של הכבלים?

niv1990

New member
ניסית לעקם את הכבל?

בד"כ זה עובד לי עם רדיו אוזניות שפשוט צריך להחזיק אותו בזווית הנכונה.

niv1990

New member
אם זה אפשרי

אולי שווה לנסות לקשור אותו על עמוד אנכי.

חייסוס

New member
הערה מהוססת

כעקרון הפרמטרים של אנטנה אמורים להשתנות כתוצאה מהצורה הפיסית שלה, וגם כתוצאה מאינטראקציה חשמלית עם משטח אדמה. התוצאה התאורטית של אנטנה שניצבת למשטח אדמה הוא שהמשטח גורם לה להראות ככפולה מאורכה האמיתי. אני מניח שאם האנטנה מאוזנת למשטח האדמה, ועוד נוגעת בו, כנראה שיש לכך השפעה. ההערה מהוססת, כפי שציינתי בכותרת, משום שאני מדבר מתוך ידע תאורטי יבש, ולא מתוך נסיון רטוב, וכמו כל מי שעשה פעם ניסוי בפיסיקה - יודע שיש הבדל עצום בין השניים.

למעלה