עזרה עם בובת וולדרוף

עזרה עם בובת וולדרוף

מאיזה בד תופרים את ראש הבובה, ל2 השכבות?

עשיתי נסיון לתפור בובה, תפרתי את כולה עם בד לייקרה, לגוף זה היה מצויין. הראש יצא מעוות [מה גם שלא עבדתי עם 2 שכבות ולא סימנתי את הבעות הפנים בחוט].
אני אשמח לעזרה בהדרכה איך לעבוד עם הראש בצורה נכונה יותר.

תודה..

צביה700

New member
בד הפנים והגוף הוא אותו הבד וזה טריקו מיוחד

בצבע גוף. אני קניתי בעומר. וכעת הזמנתי מארה"ב.
שנית- אם תכבתי איך תופרים בובת וולדורף באנגלית בגוגל פתחי בתמונות ובחרי את ההדרכה שהכי מתאימה לך.

בבובות וולדורף רוקמים עיניים ולא מחברים כפתורים.
בהצלחה.
צביה

תודה.

האמת שעד לא מזמן לא ידעתי מה זה בובת וולדורף. פשוט חיפשתי באנטרנט איך תופרים בובה ותפרתי את הנ"ל [נסיתי לרקום עיניים, יצא עקום אז פרמתי והדבקתי כפורים]
אח"כ כשהתבאסתי מקמטי הזיקנה בצוואר הבובה, גיגלתי יותר ביסודיות וראיתי הדרכות לבובת וולדורף. היה נראה שהבנתי את הרעיון, עכשיו עם הקישור שצרפה ש מ ש א אני חושבת שהבנתי יותר ובקרוב אנסה לתפור בובת וולדוף אמיתית

מה זה הבד טריקו מיוחד, זה לא טריקו סטרצ'י יותר?

ש מ ש א

New member
כפתורים כעיניים או קישוט

בלתי תקני לחלוטין להדביק דברים לצעצועי ילדים מבד. אם כבר - לתפור, היטב, ובחוט חזק ומחוזק בקשרים.
דבק אינו מספיק בטיחותי. ילדים מוצאים דרכים לתלוש ולבלוע דברים כאלה, אפילו מבלי משים.

וגם - עד כמה שהבנתי, לבובות ולדורף אמורים להיות תווי פנים מינימליים.

ועוד - הטריקו צריך להיות סרוג צפוף יחסית [כלומר די סמיך כדי להסתיר מה שמתחתיו]. הגמישות מושגת יותר מתכונות הסריג, ופחות מלייקרה, שהיא סיב סינתטי שמקנה את ה"סטרצ'יות" כפי שאת כותבת, כלומר הגמישות.

צביה700

New member
אני כבר לא זוכרת את האתר שממנו קניתי את הבד

אך אם תכנסי לאתר של עומר. יש להם חנות גם בדרום ת"א תוכלי לראות את הבד.
שמרי את הסטיקים ממסעדה הסינית כדי לדחוף היטב את המילוי לבובה ולפזר אותו היטב.
בהצלחה.

מ י כ ל פ

New member
הפילוסופיה מאחורי בובות וולדורף

קודם כל המחמירים מכינים את הבובה מ-100% חומרים טבעיים ו-100% עבודת יד
הם טוענים שיש לזה משמעות באנרגיה שיש לבובה
המילוי הוא מצמר כבשים טבעי
לראש עושים כדור מלבדים אותו מעט ואז מתחילים את תהליך העיטוף בבד, קשירה ועיטוף נוסף תוך הקפדה על עבודה עם בדים 100% כותנה
תוי הפנים הם מינימליים כדי שהילד המשחק בבובה לא יקבל את הרושם שהיא שמחה/עצובה אלא ידמיין את הרגשות שלה בעצמו
הנה בובונת שהכנתי במסגרת סגנת פורום פעם - פה הלבד של הגוף והכובע הוא מצמר טבעי

למעלה