עזרה עם בצק שמרים

noaronen1

New member
עזרה עם בצק שמרים

לכל המומחים בנושא בצק שמרים.
האמצעית רוצה להכין חלה לארוחת הערב של ראש השנה מחר
בעייה: אנחנו צריכים להגיע לארוחת ערב ב- 6:30 בערב מחר.
הבצק צריך לתפוח שלוש שעות ואז עוד שעה בערך אחרי שיוצרים את הצמות ואז עוד משהו כמו 40 דקות בתנור.
בהתחשב בעובדה שהיא בבית ספר עד 4 אחר הצהריים, רעיונות איך אפשר לאפשר לה להכין את החלה בלי להשאיר אותה בבית מחר???
הבנתי שיש אפשרות להקפיא את הבצק אבל אני לא רוצה לקלקל... אפשרות אחרת שחשבתי שאולי אנחנו נכין את הבצק מחר בבוקר.
היא הציעה שנכין אותו הערב, אבל אז החלות לא יהיו טריות מחר...
תודה מראש
 

forglemmigej

New member
למה שלוש שעות

תכינו בערב ,תשמרו במקרר בשקית ניילון (לא צריך הקפאה), לקלוע את החלה ולהשאיר בטמפרטורת החדר כשעה עד לאפיה.
 

TearGarden

New member
בצק שמרים

אני אפיתי אתמול בערב שתי חלות לארוחה של מחר בערב. את שתיהן אפיתי והקפאתי.
היום אני אוציא אותן להפשרה במקרר, ומחר לפני הארוחה אני רק אחמם בתנור ואמרח את הציפוי שלהן (יש להן ציפוי דבש).
זה מה שראיתי שהכי ממליצים לעשות לקצרים בזמן שרוצים לחלק את זה על פני יומיים שלושה.

במקרה שלך, אולי הקפאה לא כל כך רלוונטית אבל אפשרות נוספת היא שתכינו היום את הבצק ותכניסו למקרר להתפחה איטית. מחר תוציאו את הבצק מהמקרר שיגיע לטמפרטורת החדר, תעשו את הצורה של החלה, תתפיחו התפחה שניה ותאפו.
 

boneguy

New member
בעקרון, בצק שמרים לא צריך 3 שעות תפיחה

אני מכין לא מעט. לרוב תפיחה ראשונה כשעה בטמפרטורת חדר, ועוד תפיחה אחרי שכבר חילקתי למנות (במקרה הזה כדורים שיעשו את הצמות). גם ככה את קצת מוגבלת בזמן.

הייתי עושה ככה: התפחה ראשונה יום קודם בטמפ' חדר, חלוקה למנות שיעשו את הצמות ולמקרר (מופרדות אחת מהשנייה) להתפחה שניה ואיטית. בבוקר, מוציא את האויר ומשאיר במקרר עד שחוזרת מבית ספר. שחוזרת מבית ספר, להוציא מהמקרר, לקלוע ולתנור.

בהצלחה.
 

noaronen1

New member
תודה לכולם

מה לא נעשה בשביל חיוך קטן מהילדים שלנו...
 

noaronen1

New member
צודקים זה היה רק שעה ויצא מעולה

שלוש שעות זו עוגת השוקולד שמרים שהכנו לפני כמה שבועות ויצא מעולה!
תודה על הטיפים. עשיתי מה שהצעתם הכנתי כדורים בערב לפני ובבוקר אפינו את החלה (אחר הצהריים זה היה לחוץ מדי).
יש נפוח טעים וטרי - לחיי השמרים. וכניסתי לעולם האפייה המדוייק - קשה למלאתרים שביננו, אבל אני לומדת סדר ומשמעת.
 
למעלה