עזרה עם בקבוק פלסטיק

sheda0ktana

New member
עזרה עם בקבוק פלסטיק

בעקבות יצירת חודש ספטמבר והשנה החדשה החלטתי לעשות עציצים מבקבוקי פלסטיק ולתת אותם עם שתילים שהנבטתי מדלורית. היות ודלורית היא צמח מטפס, והיות ונשארתי עם החצי העליון של הבקבוק (התחתון משמש בסיס לעציץ) חשבתי לחתוך את החלק העליון בצורת ספירלה, ככה שיצא לי נחש ועליו הדלורית תוכל לטפס. הבעיה היא שאני לא מצליחה לחשוב על שום קומבינציה שתייצב את ה"קפיץ" נחש הזה ככה שהוא ישאר מתוח-פתוח כמו ספירלה באמת, ולא כמו חצי בקבוק חתוך, שגם תהיה חזקה (יחסית), גם עמידה במים וגם לא רעילה. חשבתי אולי על תערובת של מלט לבן עם גבס, אבל זה יחליקליק על הפלסטיק ולא ישאר. מה אפשר למרוח שידבק, יחזק,ואם אפשר גם לא יהיה עבודת נמלים? (נ.ב. מבטיחה תמונות כשהכל יהיה גמור)

natali_rh

New member
אולי לתקוע מקל של שיפוד

אולי לתקוע מקל של שיפוד בתוך האדמה ובעזרת חוט לקשור אליו את ה"קפיץ".

sheda0ktana

New member
חשבתי על זה, אבל

העסק צריך להחזיק גם צמח, לא רק את הקפיץ. אני לא בטוחה שזה יהיה מספיק יציב ואין לי איך לבדוק את זה.

אבג

New member
רעיון (שלא נוסה)

באותו כוון של השיפוד, פשוט מקל יותר חזק למשל ענף עץ או צינור נחושת או אלומיניום חלול יש כאלה בערך בקוטר של ב 1 ס"מ ואם צריך לייצב אותו אז אולי יציקה של גבס בתחתית הבקבוק כשהמקל כמובן ממוקם בעיסה הרטובה.

av_i_va

New member
אפשר אולי....../images/Emo140.gif

לחתוך את הבקבוק כך, שישאר שלם. מתחילים את החיתוך באמצע ומשם כלפי הצוואר ממשיכים בחתך ספירלי. את כל היצירה ניתן לתלות מהתיקרה. את מחוררת 3 חורים בשפה של החלק התחתון, מוציאה מכל חור כזה חבל כלפי מעלה, דרך פי הבקבוק, שם את מדביקה בדבק את הפתח לחבל ובך יוצרת ספירלה במפתח כרצונך. את שארית החבל את קולעת לצמה ובסוף משחילה טבעת לתליה על וו.

sheda0ktana

New member
../images/Emo39.gifתודה לכולם על העצות הנהדרות!

בנתיים בגלל לחץ זמן ויתרתי על החלק של הספירלה ומסרתי את העציצים כמו שהם, אבל אני לוקחת את זה כפרוייקט לעצמי למצוא את הפתרון היעיל ביותר, ואם יהיו מסקנות מרחיקות לכת אני אפרסם אותן פה,כמובן. שנה טובה ומלאה כל טוב.

למעלה