עזרה עם הבולם הקידמי.

eyaltir

New member
עזרה עם הבולם הקידמי.

נראה לי כל הזמן שאני רוכב כאילו הבולם הקידמי "צולל" ויש לי תחושה של עוד שניה התהפכות הבולם הוא : Rock Shox Tora 318 solo air. האופניים הם :http://www.pedalim.com/Product.asp?Pid=76576575&Cat2Cat1ID=65&Cat2ID=197 (אופני מרין EAST PEAK) המשקל שלי הוא 102 קילו. אשמח אם תעזרו לי להגיד האם הוא בכלל מתאיםן לי, או שמא 100 MM זה קצת מידי בשבילי. הרכיבות שלי הם לא השתוללויות אלא בכיוון של כרמי יוסף ויער בן שמן, אני רוכב רגוע מאוד אבל לא רוצה תחושה של התהפכות תודה ושבת שלום אייל

eyaltir

New member
עד כמה שאני זוכר הוא במקסימום

יכול להיות שהוא "קטן" מידי בשבילי?

nintense

New member
קטן הוא לא...

יתכן שהוא לא מכוון טוב או לא מתאים לצרכים. כמובן שאסור לשכוח שמדובר במזלג כניסה, ובמזלגות איכותיים יותר ניתן לכוון קומפרשן למניעת סגירת מהלך.

נשמע כמו מתלים לא מאוזנים...

אני מניח שאתה רוכב על שיכוך מלא. אם, נניח, המזלג שלך מכוון עם ריבאונד סגור כמעט עד הסוף, והבולם האחורי מכוון עם ריבאונד פתוח לגמרי + קצת מנופח יותר מדי - אתה תקבל רכיבת לונאפרק: האופניים כל הזמן יזרקו אותך מעל הכידון ואתה תרגיש שעוד שניה אתה מתהפך קדימה... עוד דוגמא: אם המזלג שלך מכוון עם ריבאונד פתוח לחלוטין + עודף לחץ, והבולם האחורי עם ריבאונד סגור כמעט עד הסוף - אתה תרגיש כאילו הגלגל האחורי עוד שניה נכנס לך בגב, כל ירידה ממדרכה נגמרת בסגירת מהלך בבולם וקרוב לוודאי, אתה תיפול אחורה בעלייה... כל זה בגלל שהמזלג והבולם האחורי אינם מאוזנים. כדי לאזן את הרכיבה שלך, תשתמש בכיווני הריבאונד והפרילוד. כיוון פרילוד (עומס ראשוני): על המזלג (או במדריך למשתמש/אינטרנט) יש טבלת לחצים בהתאמה למשקל הרוכב. את הבולם האחורי תכוון לסאג של 25% כיוון ריבאונד (מהירות החזרה): במזלג, על רגל ימין למטה ישנו כפתור ריבאונד. שים אותו באמצע, ומשם תתחיל בניסוי וטעייה עד שתגיע למצב מאוזן של האופניים. כנ"ל לגבי הבולם. בהצלחה.

למעלה