עזרה עם הגדרת מודם-נתב של בזק ונתב של LINKSYS

Arrowhead

New member
עזרה עם הגדרת מודם-נתב של בזק ונתב של LINKSYS

ברשותי נתב-מודם של בזק מדגם Netgear N600 (VEGN2610) ורכשתי נתב LINKSYS 1900AC .

חשבתי שבדומה למחשב אני פשוט אחבר בכבל LAN את המודם-נתב של בזק לתוך כניסת האינטרנט של נתב ה-LINKSYS וזהו. בפועל זה לא כל כך עובד.

נתב LINKSYS עצמו מחובר לחשמל ועובד (הוא מתחמם ויש אותו WIFI) ברגע שאני מחבר אליו את כבל ה-LAN נורת האינטרנט נדלקת בכתום לכמה שניות ואז נכבת.

אודה לכם מאוד על מה לעשות כדי שהכל יעבוד

rafid1

Active member
מנהל
אתה צריך לקנפג את המודם כBRIDGE

כלומר, ללא פונקצית הנתב. אז תוכל להפעיל חייגן PPPOE מולו של הנתב שלך .

Arrowhead

New member
יש אולי מדריך איך לעשות את זה כי לומר את האמת

אני לא חזק בתחום.
&nbsp
ניסיתי להיכנס להגדרות המודם-נתב אבל יש שם ים הגדרות ואני לא יודע מאיפה להתחיל.
&nbsp

Arrowhead

New member
תודה אני אנסה להריץ עוד כמה חיפושים בסגנון, אם אני מבין נכון

אני בין היתר מבטל את החייגן שמוגד כרגע במודם-נתב של בזק, זה אומר שאני צריך להגדיר אותו בנתב LINKSYS?

Arrowhead

New member
טוב עדכון קטן.

&nbsp
מסיבה שאני לא לגמרי מבין בשביל להגדיר את הנתב הייתי צריך להתחבר אליו באופן אלחוטי מהמחשב תוך שהנתב עצמו מחובר למודם-נתב של בזק. ורק בצורה כזו אשף ההתקנה של הנתב נפתח והתחיל לרוץ. חיבור חוטי של הנתב למחשב לא איפשר לי לגשת לכתובת הנתב להתחלת אשף ההגדרות.
&nbsp
כרגע הנתב מחובר למודם-נתב ובלי שעשיתי BRIDGE או כל פעולה אחרת מספק אינטרנט אלחוטי.
השאלה היא האם עדיין מומלץ לעשות BRIDGE במודם ואז להגדיר חייגן (שאני לא יודע איך בינתיים) בנתב?
&nbsp
שאלה נוספת שתשמע אולי טיפשית אבל אני לא מוצא שום אפשרות לכבות את הרשת האלחוטית של המודם-נתב של בזק
תחת הגדרות ה-WIreless של המודם נתב יש לי בדיוק 2 אפשרויות (עבור כבר אחד משני התדרים) יש את Enable Wireless Isolation ויש את Enable SSID Broadcast אני מבין שאי סימון Enable SSID Broadcast גורם למודם-נתב להפסיק לשדר את שם ה-WIFI למרחב הפתוח אבל האם זה גם מה שפיזית מכבה את השידור עצמו?

cheif

Member
מנהל
הסבר

הסיבה לכך היא שהמודם-נתב של בזק שברשותך מתפקד עדיין כנתב. כפי שרפי המליץ לך, הדרך הנכונה לפתור את הבעיה היא להפוך את המוצר של בזק למודם נטו. החיבור שעשית משרשר שני נתבים האחד שלני - קונפיגורציה שלדעתי אינה מומלצת.

Arrowhead

New member
בשביל ידע כללי, למה זו קונפיגורציה עדיפה פחות מ- bridge?

cheif

Member
מנהל
שרשור נתבים

כאשר אתה משרשר נתבים אתה מייצר מצב שכל התקשורת עוברת שני מנגנוני NAT. התהליך הזה מאט את התעבורה ועלול ליצור בעיות כאשר נדרשת הפנית פורטים.

Arrowhead

New member
הכל עובד

את הנתב של LINKSYS הגדרתי דרך connectivity משם Internet Settings שם ב-type of internet connection בחרתי ב-PPPoE ולאחר מכן הכנסתי את שם המשתמש והסיסמה שלי של ספק האינטרנט ועשיתי Apply .
&nbsp
לאחר מכן הפכתי את המודם- נתב של בזק למודם בלבד.
תחת לשונית Basic נכנסתי להגדרת Internet ותחת WAN1 סימנתי NO תחת does your internet connection... ותחת הגדרת NAT בחרתי ב-bridge .
ובסוף Apply. אחרי האיתחול נורת האינטרנט של הנתב-מודם הפכה להיות אדומה.
&nbsp
הערה לגבי החיבור הפיזי של הנתב-מודם לנתב. קראתי באיזה מקום שיש לחבר את כניסת ה-ethernet של הנתב לכניסת LAN מספר 1 על המודם. הטיעון הוא שאחרי שביצוע ה-bridge זו היציאה היחידה שפעילה (לא בדקתי בפועל).

למעלה