עזרה עם התמודדות בהריון שני עם פעוט

מעיין0902

New member
עזרה עם התמודדות בהריון שני עם פעוט

שלום רב, אני פונה אליכם לקבלת עזרה וטיפים מקצועיים או כל דבר שיעזור.. בני בן 2.10 ילד פיקח ומפותח לגילו, אני ברוך השם בהריון, לא רציתי לספר לו אבל הוא גילה לבד. גם כנראה נפל לו האיסמון ואני חווה איתו קושי רב, מילד מקסים הפך לילד רגיש בכיין נדבק אליי, בורח לי ולאביו עושה מעשי קונדס מסוכנים וכו..מרחיק קצת את אביו, אני אובדת עצות, חיפשתי ברשת מאמרים על התמודדות בהריון אך כל מה שמצאתי אלו מאמרים על אח חדש.. בבקשה עזרו לי להתמודד עם בני, אני מרגישה שאני כבר קצת חסרת סבלנות ושנינו חווים קושי רב, תודה .
 

גרא.

New member
מעיין0902,אפשר להבין,וודאי לא להסכים עם

התנהגות הילד,שחש לכאורה נבגד שהוא לא שותף מכתחילה בספור ההריון.הוא מקנא,חושש
למעמדו,ולבטח מאד כועס על התינוק העומד להיוולד.אפשר לנסות לשנות את התנהגותו,דרך
שיחת הסבר משותפת לבעלך ולך,יחד עם הספרות הרלוונטית ראי רשימה מצורפת.
http://mamysword71.wordpress.com/2011/02/01/הולדת-אחאחות-ספרים-מומלצים-ושלאבמצבים כאלה חשוב לשתף את הילד כמה שאפשר
בתהליכים שאת עוברת,וודאי גם בעזרה ממשית בתפקוד שלך. שתהיה לך לידה קלה.
 

מעיין0902

New member
תודה ,אבל..

שיחות והתעמקות בנושא בוודאי לא עוזרות ,
שמתי לב שככל שמתעמקים בנושא כך הוא מוחשי וכך התתנהגות שלו מחמירה
הפרשנות שלך לגבי הרגשת נבגד היא לא נכונה .
הוא גילה בטבעיות בשלב די מוקדם של ההריון. לפעוטות אין תחושת זמן לכן נראה לי לא נכון להתחיל לשתף אותו חצי שנה לפני שמשהו משתנה בכלל
מרגע הגילוי עד רגע השינוי לקח די הרבה זמן.
הסברנו לו שתיוולד לו אחות עוד הרבה זמן, לקחתי לחברים עם אח קטן שנולד, וכו
אך השינוי בהתנהגות שם.
ספרים יש
מאמרים מקצועיים בנושא הריון שני והתמודדות אין כמעט.
אשמח באם למישהו יש ניסיון עם מקרים אלו או הפניה למאמרים בנושא.
המון תודה ושבוע טוב
 

smile li

New member
התנהגותו לא בהכרח קשורה רק לגילוי ההריון

בגיל הזה פעמים רבות ילדים מתמרדים בהוריהם ובודקים את הגבולות שלהם (ג"יל שנתיים/שלוש הנורא"). אני לא בטוחה עד כמה בנך מודע לכל התהליך של ההריון ותוצאותיו, אבל ייתכן שהוא גם מגיב להתנהגות שלכם שהשתנתה.
אני לא בעד לשתף אותו כבר מעכשיו, הדבר הנכון הוא להגיד לקראת סוף ההריון, אך מכיוון שהוא כבר יודע, הייתי פשוט מדברת על ההריון והלידה באופן קונקרטי ולא נכנסת לפרטים. התעסקות בנושא רק תגרור תגובות בלבול וחרדה מצידו בשלב הזה ולא בהכרח תקל על תחושיותיו.
נסו להתהג כרגיל ולשמור על השגרה שהיתה עד כה. אם התהגותו של בנך שלילית, הגיבו בהתאם וללא כל קשר לגילוי ההריון. כרגע הניחו את האינפורמציה הזו בצד וחזרו אליה רק כשההריון יהיה מתקדם והלידה תהיה קרובה.
הריון מהנה ולידה קלה!
 

מעיין0902

New member
תודה , לא פשוט

הלוואי והייתי יכולה לקחת את זה פחות קשה.. אני מאוד רגישה אליו.. :( נקווה לטוב וקל.
 
אני דווקא כן בעד לדבר איתו על כך

היות והוא כבר יודע, אבל בעצם לא יודע מה זה אומר. אפשר להגיד לו שעכשיו התינוק בתוך הבטן ויקח הרבה זמן עד שהוא יצא. אפשר להציע לו לדבר אל התינוק מדי פעם, או לתת לו נשיקה או חיבוק או ליטוף אם זה נוח לך. ככה יהיה לו יותר ברור מה המשמעות כרגע. אם את חווה גם מיחושים שונים, בחילות, עייפות, כאבים אחרים, יכול להיות שגם זה מבלבל אותו ואת יכולה להגיד לו שהתינוק כבד לכן כואב לך. זה דווקא נותן יותר סדר והיגיון לחיים שלכם כרגע. שוב, זאת במידה ואת סובלת מכאבים שונים במהלך ההריון אשר משפיעים על תפקודך הרגיל.

בנוסף, אני כן מסכימה עם סמיילי שפרט להריון, ההתנהגויות שציינת מאוד מאפיינות את הגיל. אם הבן שלך עכשיו בחופש ממסגרת הגן סביר להניח שההתנהגויות מקצינות והקושי גובר עוד יותר.

החליטו בינך לבין בעלך על כמה קווים אדומים שאותם אתם לא מסכימים בשום אופן שהוא יחצה. לרוב מדובר על דברים שהם סכנת חיים - כמו שאסור ללכת בכביש בלי לתת יד להורה, אסור לשחק בחשמל, ודברים שהם עקרוניים כמו - אסור אלימות בבית וכדומה.

במקביל, החליטו באילו מלחמות אתם מוותרים מראש ולא נלחמים. למשל, אצלנו בבית יש חוק שלא רבים על אוכל. מי שרוצה אוכל, מי שלא רוצה לא אוכל, וזה נושא שלא רבים עליו (אלא אם נמצאים אצל סבתא ואז זה נהייה יותר בעייתי
).
דבר נוסף, רצוי להקפיד על סדר יום מאוד ברור. בבוקר - סדר פעולות קבוע - מתלבשים, מצחצחי שיניים, אוכלים ארוחת בוקר, והולכים לגן. אחה"צ סדר פעולות קבוע (לדוגמא) - חוזרים מהגן, אוכלים ארוחת 4, יוצאים לגינה, אחרי שעה חוזים, אוכלים ארוחת ערב, אמבטיה, קוראים סיפור והלכים לישון. סדר יום קבוע מעורר ביטחון אצל הילד, היות והוא יודע למה לצפות בכל רגע משעות היום. שתפי אותו בכל יום מה הולך לקרות בהמשך. למשל - אחרי שהוא מתעורר - עכשיו בוקר, אז אנחנו נתלבש, נצחצח שיניים וכו'... ספרי לו לאן תלכו היום אחרי הגן. שתפי אותו לאורך היום מה הולך להיות, כך הוא יוכל לצפות ולהתכונן מראש. בייחוד, לפני סיטואציות שאת יודעת שקשות לו יותר. למשל, לבן שלי תמיד היה קשה לשבת לאורך זמן במסעדות. אז לפני שנוסעים למסעדה, אנחנו אומרים לו מספר פעמים שעוד מעט נגיע למסעדה, ושם חייבים לשבת ליד השולחן לאורך כל הארוחה. ההכנה הזאת עוזרת לו מאוד ומקלה עליו את ההתמודדות ברגע האמת, כי זה לא "נחת" עליו פתאום אלא הוא ידע מראש מה הולך להיות.

טוב, כתבתי המון, אני מקווה שהצלחת לקרוא הכל
המון הצלחה, זה גיל לא פשוט אבל גם גיל מקסים של המון גילויים חדשים!
 

מעיין0902

New member
בטח שהספקתי :)

יש לנו סדר יום מובנה מגיל 0 שמשתנה לפי הגיל והצרכים
אני כן מדברת איתו אך מנסה לא לשים דגש ומתמקדת בכאן ועכשיו, בע"ה אני עתידה ללדת רק באמצע נוב' זה עוד המון זמן (לפנינו עוד הסתגלות לגן עיריה)
מקווה שיהיו לי את הכוחות ואת הסבלנות להתמודד עם הכל כמו שצריך ושיהיה לנו קל.
 
נראה שיש לך ילד חכם

הוא מבין לבד את ההשלכות של הריון ( כלומר, אח חדש) ומתחיל את הריגרסיות כבר עכשיו.
יכול להיות שיהיה לך יותר קל, כשהתינוק יוולד, למרות שכמובן אין הבטחות.

תשתדלי להיות סבלנית איתו. הוא מחפש את המקום שלו, וצריך להרגיש בטוח שהאהבה שלך לא תפחת.
בעיקרון, אותם דברים שכתובים בספרים על אח חדש, מתאימים גם עכשיו.
לפני שאת קונה לו ספרים על אח חדש, תקראי אותם בחנות, רבים מציגים רק את הצד השלילי.
הבן שלי מאוד התחבר לספר האח של פספס ( לידת ילד למשפחת ג'ירפות)
דברו איתו, תנסו לגייס אותו לחכות לילד, לגעת בו, להרגיש אותו...

והכי חשוב, תבינו ותקבלו את הצרכים שלו.
הקרקע שלו מתערערת, והוא בודק אותכם.
תוסיפי את הגיל שגם ככה בעייתי ( גיל שנתיים האיום....)
קשה, אבל בסוף יהיה טוב.
 

מעיין0902

New member
עדכון

ראשית תודה על המענה
אכן בורכתי בילד חבל על הזמן (טפו טפו שום בצל)
הוא די נרגע וממש עושה הכנה לקראת בואה של אחותו עם תינוקות אחרים. הוא שואל את ההורים שלהם הרבה שאלות וממש מפתח דו שיח בעניין התינוקות שלהם.
משחק איתם חוקר אותם ולפעמים קצת מציק להם.
הלב שלי נמס ממנו
יש לנו כמה ספרים אקנה גם את ההאח של פספס
הספרים שיש לנו :במזל דוב - מקסים
משפחת פילפלים או משהו כזה = על פיל שנולדה לו אחות -ספר מקסים
מה יש בבטן של אמא -לא התחברתי בכלל
 
שיהיה בהצלחה

עוד עצה קטנה,
תשתפי איתו פעולה במשחקי הורות
כדאי לקנות לו בובת תינוק, שהוא יוכל לטפל בה
אפשר לבנות עריסה מקופסת נעליים.

אם הוא לא מתחבר לבובות, אז לא כדאי להשקיע יותר מדיי כסף
אבל יכול לתת לו רעיון

לגבי הספרים - משפחת הפילפילים - ידוע ומצויין.
את שני האחרים אני לא מכירה.

כשהייתי בהריון עם השני, קיבלנו מהגן איזה ספר מקסים, לא זוכרת את השם, אבל דיבר על הקשר בזמן ההריון,
הילד קורה לתינוק בוא כבר תנסי לשאול בחנות ספרים...

תני לו לשאול, ותעני בהתאם.
מקווה שיהיה בקלות
 
למעלה