עזרה עם חתולה עיוורת

DOCTOR W H O

Member
מנהל
עזרה עם חתולה עיוורת

אימצתי היום חתולה עיוורת בת 3 חודשים. איך מלמדים אותה איפה השירותים ואיך לאכול ולשתות? זקוקה לכל עצה

Yukita

Active member
מנהל
חתולה עיוורת

קודם כל- מזל טוב לרגל האימוץ הנפלא!!! ועכשיו קובלנה: למה בלי תמונות????!!!!?
&nbsp
פפינה שלי עיוורת, התעוורה בחוץ עם השגר שלה כשכולם חטפו דלקות וההתערבות שלי הגיעה בשלב מאוחר מכדי להציל את העיניים.
&nbsp
מנסיון אישי עם גורה שהתעוורה, ומראייה של חתולים עוורים במקומות אחרים, אעיד שלא היה צורך "ללמד" אותה דבר. בתוך מקום מוגן כמו בית, לחתול עיוור יש יכולת מרשימה למנף את כל חושיו. אצל פפינה זה מגיע לרמה שאם זורקים כדור ספוג רך, היא יודעת לרוץ לתפוס אותו ובחלק המקרים היא אפילו מביאה חזרה והניחה לי אותו ביד

&nbsp
כמו עם כל הגורים שעברו אצלי, הנחתי אותה בתוך ארגז החול בהתחלה כדי שהיא תלמד מה תכליתו. כל גור, רואה או לא, שעשה מחוץ לארגז - אספתי את צרכיו והנחתי על החול בארגז. בכל הנקרים זה הספיק. למשל עם השלושה שיושבים עכשיו אצלי בחדר האמבטיה (ומחפשים בית! אולי אחד יתאים כחבר לעיוורת?), אחד לא הבין ועשה פעם אחת באמבטיה עצמה. היברתי לארגז החול, וזהו, הבין את הקטע. לעוורים יש בהחלט חוץ ריח.
&nbsp
אוכל ומים- כנ"ל, מניחים את הגור ליד הקערות. במקרה הזה אולי הייתי בוחשת מעט באוכל (רעש, שהגורה תשמע שיש שם משהו) ונוקשת קלות על הקערה (זהירות לא להבהיל). אפשר גם לקחת גרגר או שניים ולהביא לה להריח ולאכול, ואז היא כבר תבין לבד.
&nbsp
כל הכבוד על האימוץ!

Yukita

Active member
מנהל
מהדקה האחרונה:

פפינה העיוורת עלתה על השיש במטבח ומחכה למנת האוכל הרטוב של הבוקר - דווקא הרואים אצלי לא עושים את זה....

צילי 25

New member
עזרה עם חתולה עיורת

לנו יש חתולה עיורת כבר עשר שנים, והיא מתפקדת כמו חתולה רגילה, קודם כל לתת לה להסתובב ולהכיר את הבית יש לה חושים חזקים של שמיעה והרחה לתת לה למצוא לבד פינה שהיא יכולה להתחבא בה כי בהתחלה כל רעש או משהוא לא מוכר יכול להפחיד אותה, כשניגשים אליה צריך לשים את היד ליד האף שלה כדי שתוכל לזהות , במשך הזמן היא תוכל לזהות אותך לפי הקול , ברגע שתכיר את הבית ותשימי לה את השירותים והאוכל במקום קבוע אז היא תלמד ותגיע אליו בעצמה, גם אם אפשר לא לעשות שינוים גדוליםבבית כמו להזיז רהיטים ממקום למקום או כמובן אם את מתכונת להשאר באותו הבית לאורך זמן זה עדיף כי מקום חדש זה הסתגלות חדשה וכמובן זה פי כמה אצל חתולה עיורת .
בסופו של יום לאחר ההסתגלות היא תהיה חתולה רגילה ואצלי אף בצעירותה היתה תופסת גויקים וזבובים יותר טוב מהחתולים הרואים שיש לנו בבית .
בהצלחה .

Yukita

Active member
מנהל
מזכירה קצת מישהו

להעלאת תמונות צריך להקטין אותן קודם. תמונה רגילה מהפלאפון בדרך כלל לא תעלה בגודל המקורי שלה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
עזרה!!!

סקאי עבר סירוס והוא בן שנה וחצי. הוא כל הזמן לא עוזב את הגורה העיוורת והולך אחריה ולא נותן לה מנוח והיא מפחדת מתקיפה אותו כל הזמן. מה עושים ולמה הוא עושה את זה?

הוא מגן על הטריטוריה שלו

הבאת לו חתולה נוספת הביתה והוא מרגיש מאויים ובעיקר - סקרן. היה כדאי שתכירי ביניהם במרחק בטוח על ההתחלה אבל היות ולא עשית את זה אין ברירה אלה לתת למצב להירגע בעצמו.
&nbsp
פנקי קצת את סקאי יותר מהרגיל, גם זה יעזור.

Yukita

Active member
מנהל
סקרנות

ישנן שתי גישות בכל הנושא של הכנסת חתול שני לבית שיש בו כבר חתול אחד או יותר:
&nbsp
גישה מאוד נפוצה שגם אני נקטתי בה - סגירת החתול החדש בחדר אחד בבית כדי שיתרגל למקום בשקט, והאחרים יוכלו לספוג את נוכחותו בבית באמצעות חושי הריח והשמיעה. בחלק מהמקרים גם מוציאים סמרטוט שניגבנו על החתול החדש כדי שהחתול הותיק ירחרח וילמד להכיר את הריח. אחרי כמה ימים, כשהחתול החדש כבר רגוע ומבין איפה הוא נמצא, פותחים את הדלת, לפעמים לגמרי, לפעמים לזמן קצר ואז קצת יותר כל פעם.
&nbsp
גישה אחרת, מוכרת מאוד גם היא - הגישה שמתארת אורלי זכאי (יועצת התנהגות חתולים) באתר שלה. לפי השיטה הזו, עדיף לא לשים את החתול החדש בחדר נפרד, ולא להתערב בסקרנות של הותיק כלפי החדש. לפי הגישה הזו, יושג איזון הרבה יותר מהר אם יורשו החתולים ליצור ביניהם מגע באופן חפשי ולהגיע למקום שבו יחסי הכוחות ביניהם מתאזנים.
&nbsp
במקרה שלכם, אין אלימות של ממש, אז כנראה אפשר לעזוב אותם ולתת להם להסתדר. אצלי רוב החתולים שהגיעו (כולל הגורים לאימוץ כרגע...) הגיעו עם איזה צורך בטיפול רפואי, כך שהיו לי הרבה מאוד סיבות לשים אותם בחדר נפרד: גם הרצון להרגיל בהדרגה, גם הצורך בטיפול רפואי (בכל זאת אי אפשר לרדוף אחרי חתול מפוחד בכל הבית כדי לתת לו משחת עיניים או אנטיביוטיקה), גם הרצון להגן על הח'ברה שלי שלא יידבקו בשום דבר. אצלנו באופן אישי השיטה ההדרגתית עבדה מצוין, גם החתולים וגם הכלבים בסך הכל קיבלו את העניינים בצורה די רגועה.

למעלה