עזרה עם חתול שמתלכלך דרך קבע מארגז החול

MaorKr

New member
עזרה עם חתול שמתלכלך דרך קבע מארגז החול

אשמח לעצה ממישהו שחווה בעיה דומה עם החתול/ה שלו ומצא דרך לפתור אותה. את החתלתול שבתמונה הצלנו לפני כ4 חודשים ועד היום אנחנו מחפשים לו בית ללא הצלחה.. הבעיה איתו היא שמהיום הראשון שלו אצלנו הוא לא ממש מסתדר עם לכסות את הקקי שלו בארגז חול, מה שמהר מאוד מוביל לכך שהוא נמרח בקקי ברגליים ואז מטייל ככה בכל הבית.. זוועה כבר אמרתי? יש לנו עוד שתי חתולות, אחת מהן עיוורת, ושתיהן תמיד נקיות אחרי ביקור בארגז החול. כבר שללנו שהבעיה היא בארגז עצמו כי זה קורה גם בארגז רגיל וגם בsmartsift שהוא הארגז הקבוע שלהם, ולאחרונה גם החלפנו את סוג החול לגרגירים עבים יותר וגם זה לא נראה שעוזר.. הוא פשוט לא תופס את הפרינציפ ומטנף את עצמו ואותנו כל פעם מחדש. כבר התעייפנו מלקלח אותו כל יומיים ואנחנו מנקים את ה smartsift כמה שיותר פעמים ביום ובפרט רגע אחרי שאחד החתולים יוצא משם אבל זה כבר נהיה ממש מתיש.. עצה מישהו..?

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי הכיוון הוא לא הארגז והחול אלא המזון. כניראה הוא לא כ"כ

מתאים לחתול הזה אחרת הצואה שלו הייתה מוצקה וגם אם הוא היה דורך עליה הוא לא היה מתלכלך.

MaorKr

New member
הצואה מוצקה ונראית תקינה לחלוטין

הוא לא מתלכלך כתוצאה מדריכה לא מכוונת, הוא מתלכלך כי הוא חופר בחול בניסיון כושל לכסות את הצואה, רק שהוא חופר עם הרגליים האחוריות בדיוק במקום שבו הצואה מוטלת ואז מלכלך אותן בתהליך.. לפעמים הוא בכלל מתלכלך מצואה שהייתה קבורה ממקודם, ובגלל שהוא לא ממש יודע מה הוא עושה הוא מצליח לפורר גם אותה ולהתלכלך.. חתלתול מוכשר

dimitrygo

Active member
מנהל
הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא לנסות ארגז חול ממש גדול

ארמורגם

New member
ואוו, אני מודה שעוד לא שמעתי על מקרה כזה

לצערי אין לי עצה קונקרטית, אני רק רוצה לחזק את ידכם על ההצלה. הדברים האלה אף פעם לא קלים, ובמקרה הזה זה אפילו יותר קשה מהסיבה הזאת...

אולי תנסו להרגיל אותו להשתמש בשירותים של בני אדם? (קישור לערכה). אני בדרך כלל מתנגד לכך כי מדובר בדבר לא טבעי עבור החתול, אך במקרה שלכם זה יכול להיות ההבדל בין המשך שהיותו באומנה, לבין מציאתו בחוץ...

MaorKr

New member
האמת שהעצה שלך מעניינת

רק שאין לי חצי מושג איך להרגיל אותו לזה, וזה נראה לי מסובך עוד יותר בהתחשב בזה שתמיד תהיה לו את אפשרות הארגז חול שהשתיים האחרות משתמשות בו.. נשמע שזה אתגר גם למאלפי חתולים..
&nbsp
מאיפה מתחילים? יש איזה מדריך אונליין טוב לזה?

meedas

New member
אצלנו עזר ארגז מאוד גדול

יש לי 3 חתולים. אחד מהם סובל מנזק מוחי, וזה מתבטא בין השאר בקושי מוטורי ועיוורון כמעט מוחלט. אז בצד החיובי הוא לא עולה על ספות ולא שורט רהיטים... בצד הפחות סימפטי - הוא לא מצליח לכסות את הצרכים (למרות שהוא בהחלט מנסה לפעמים) וכמובן לא רואה על מה הוא דורך...
החתול הדומיננטי בלהקה לפעמים מכסה אחריו (לא ברור אם מתוך הפגנת דומיננטיות או סתם כי מגעיל אותו לראות קקי חשוף
) וגם אנחנו מכסים אם שמנו לב שהוא היה בארגז. אבל בהחלט יש תאונות פה ושם. הן הצטמצמו מאוד כשהחלטתי לעבור לארגזים גדולים - קודם לארגזי ג'מבו (בלה מקסי למשל) ובדירה החדשה אליה נכנסנו לאחרונה - ארגז ענק שנבנה במיוחד
אגב, כמה ארגזים יש לכם?

MaorKr

New member
ארגז אחד מסוג smartsift

שהוא קטן מבחינת נפח החול שנכנס בו אבל תופס לא מעט מקום. לא רואה עצמי חוזר לימי הארגזים הרגילים שצריך לשלות את הגושים במשך דקות ארוכות ועוד בשביל חתול שלא ישאר אצלנו ואני גם לא רואה איפה אני מכניס בדירה הקטנה שלנו ארגז כזה... הייתי מעדיף למצוא פיתרון לבעיה ההתנהגותית או לפחות להבין את הגורם לה ובזה לטפל.

meedas

New member
ארגז אחד קטן לשלושה חתולים?

זה בהחלט יכול להיות מקור הבעיה.
לצערי אין לי איך לסייע מבחינה התנהגותית
רק אציין שככלל קל יותר לפתור בעיות טכניות (כמו כמות וגודל של ארגזים) מבעיות התנהגותיות. במיוחד כשצריך פתרון קצר טווח.
&nbsp
&nbsp

MaorKr

New member
הייתי מסכים איתך אם דבר דומה היה קורה גם עם השתיים האחרות

אבל כששתיהן נכנסות לא נדבק בהן גרגיר אחד גם כשהארגז מטונף (מה שכמעט ולא קורה כי אנחנו מנקים אותו כמה פעמים ביום). הגאון לעומת זאת נכנס גם לא פעם רגע אחרי שניקיתי ועדיין מתלכלך

dimitrygo

Active member
מנהל
אז יש 1000 חתולים שמסתדרים עם ארגז קטן. אבל החתול הזה לא

מסתדר (זו עדיין רק השערה אבל היא די סבירה). אז מה תעשה? תתעקש?

אני הגעתי למסקנה שגם חתולים

לא תמיד נקיים עד הסוף, בעיקר הזכרים, בעקר אם הם צעירים ואצה להם הדרך להגיע לדברים יותר מעניינים. אצלנו הם לא תמיד מכסים כמו שצריך, לעיתים דורכים בזה, לעיתים מעיפים החוצה קקי כשהם מפזרים חול, ואפילו לא תמיד מנקים כמו שצריך את הטוסיק. בקיצור קצת כמו ילד בן שנתיים שגילה את הסיר.
לצערי אין לי עיצה או תובנה מעבר לכך.

למעלה