עזרה עם טיפול בשממית הבית

azlan

New member
עזרה עם טיפול בשממית הבית

שלום לכולם, מצאתי שממית בית פצועה, כאשר על פי תנועות ראשה ורגליה האחוריות היא בעירנות, אך רגליה הקדמיות תלויות לאחור כאילו הם שבורות או משותקות. בכל אופן היא לא יכולה ממש לזוז. הנחתי אותה בקופסא עם זבובונים חיים בקרבת המזון שלהם, אך לא נראה שהיא ממש מסוגלת לצוד (או שהיא לא ממש מעוניינת בזבובונים). גם חרקים מתים שהנחתי לידה לא הלהיבו אותה. כבר שבוע, כך נראה, שלא אכלה. כיצד אפשר להאכיל אותה במשהו שלא צריך לזוז? כיצד מספקים מים לשממית? מתוך כלי? צמרגפן לח או שהיא משיגה נוזלים מהמזון?

dreaming h

New member
שלומלום

סליחה על הפסימיות, אבל מנסיוני עם שממיות בתים פצועות, הסיכויים שלהן קלושים. לבד מזה, שממית בתים היא בעל חיים מוגן, ועדיף לה בטבע. אולי הסיכויים שלה גבוהים יותר בחוץ, ואם לא, לפחות היא תשמש מאכל לטורף שלה בשרשרת המזון.

azlan

New member
אני אשאר עם האופטימיות

אני אחסוך לטורף את טרפו חסר הישע הבא. אני לא ממש בטוח ש"עדיף לה בטבע" ברגע זה, כאשר היא באופן מעשי לא יכולה לזוז. אני גם לא חושב שהרשויות יבואו להחרים אותה במצבה. עדיף לה שתמות ברעב "בשלווה" מאשר להאכל בחיים על ידי נמלים שזאת כנראה האופציה השניה כאן בחצר. אם למישהו יש המלצות אופרטיביות כיצד אני יכול לספק לה אוכל, ואם בכלל אפשר, שלא זז - אשמח מאוד.

dreaming h

New member
טוב.

אני בטח לא אבוא אלייך הבייתה, ובוודאי שלא אטריח אפחד אחר. אבל, אני חושבת שחשוב שתבין כמה דברים. הראשון מביניהם הוא, שלא אתה הוא זה שמחליט מה טוב עבור השממית הזו, בין אם היא פצועה וחסרת ישע, ובין אם לאו. אי אפשר לנתק את השממית מהמערכת הכוללת אליה היא שייכת, ולקחת ממנה את התפקיד במערכת הזו. אף אחד לא מטפל בשממיות פצועות בטבע, ובכל זאת, לפגרים יש תפקיד חשוב אחר. ככה זה עובד. זו לא חיית מחמד שחיה בבית, שרגילה לתנאים של בית, כמו כלב, שבבוא היום תיקבר ככל הנראה במקום משמעותי לבעליה. זו חיית בר, שיש לה תפקיד במערכת, בין אם היא חיה או מתה. לפעמים יש לנו נטיה לקחת לידיים החלטות כאלו או אחרות, שנובועות מהיכולות הסנטימנטיליות הקלוקלות שלנו, ומביאות אותנו להאמין שאנחנו מצילים עולמות. אני לא אחליט בשבילך, ואני לא אעשה שומדבר בנידון, אני רק מבקשת, תעצור לחשוב על זה. לפעמים הבאות. נ.ב בע"ח פצועים לא תמיד צריכים לאכול.

azlan

New member
תודה ובכל זאת הכנסת לכם גול עצמי

אני מודה לך על הנ.ב - הוא היחיד שהועיל לי מכל המונולוג על כמה שאני לא מבין ולא בסדר. עכשיו תסבירי לי דבר אחד, כי אני מסכים איתך לחלוטין ברעיון הכללי שהעברת: מדובר פה בפורום שבו הרבה מגדלי נחשים ולטאות בר - בדיוק כמו השממית. בע"ח שאמורים לחיות פרא בטבע, לשוטט חופשי ולא בתוך אקווריומים. שצריכים למצוא לבד את האוכל שלהם, ובאם העונה קשה גם ליפול לשיני שרשרת המזון וכו וכו... אז איך את מסבירה את התמיכה שלך בגידול זוחלים אלו בשבי?

Itamar Levy12

New member
בקצרה

פשוט כלא מדובר בזוחלים שנלקחו מהטבע. מדובר בדורות של חיות שהורבו בשבי בשביל לשמש חיית מחמד והם לא חלק מהמערכת האקולוגית. זה התמצית,בגלל השעה נבצר ממוחי היכולת לכתוב מעבר לזה. איתמר.

easy4me

New member
צביעות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אם הבן אדם רוצה לעזור לחיה פגועה צריך לשבח אותו ולא לזלזל. אם הוא היה מוצא צפע חרמון פצוע לא היית אומרת "זרוק אותו בחוץ, יסתדדר? ימות? לא נורא.... מדהים איך כל פעם שמישהו כותב על נחש שנדרס או נרצח וכולם קופצים.... אבל אם מדובר בחתול או במיקרה הזה שממית [מוגנת ככל זוחלי ישראל] אז זה לא נורא ואפילו די בסדר אם החתול "המזיק" ימות מוות נורא [הרעבה, דריסה וכולי] בקיצור אני לא מחשיב אנשים כאלה כאוהבי חיות.

אני לא מזלזל

אבל אני גם חושב שצריכים להיות מציאותיים. שממית בתים זה אחד הזוחלים הנפוצים בארץ, והן אינן מצויות בשום סכנת הכחדה או סכנה אחרת, נהפוך הוא הן מתרבות יפה מאוד באזורים מיושבים. וכששממית בתים מסיימת את תפקידה כחיה יש לה מה לתרום כמזון ואין הדבר פוגע ביתר השממיות בשום צורה. לטפל בזוחל בגודל של שממית בתים זה כמעט בלתי אפשרי ואו שהם מתאוששים לבד או שאין הרבה מה לעשות. כששממית נהרגת בגלל בורות של אנשים זה מרגיז ומפריע לי בערך כמו שזה קורה עם נחשים, אבל הנחשים סובלים הרבה יותר מרגליו של האדם (גם כשדורכים עליהם וגם שפוגעים להם בסביבה) ושממיות בתים נראה שמרוויחות מזה ולכן אני לא דואג להן יותר מדי. ולכן לפעמים צריך לתת לטבע לעשות את שלו ולנסות להתערב כמה שפחות, פשוט כי אין סיבה מספיק טובה לנסות לשנות דברים, וזה שרוצים להרגיש יותר טוב עם עצמנו זו לא סיבה שמעניינת את הטבע. חיות מתות בטבע וזה חלק מהחיים וצריך לזכור את זה ולקחת את זה בחשבון.

למעלה