עזרה עם כמה פקודות

baget13

New member
עזרה עם כמה פקודות

היי, אני צריך עזרה קצת ב UBUNTU
1. בעזרת איזו פקודה אני מציג את ה location of the network configuration file.
2. לאחר שאני כותב סקריפט שמציג לי מספר פרמטרים ב bash אני רוצה שהוא יציג לי את התוצאות ב HTML.
3. איך אני כותב את הפקודה לקבל את זה "open ports and processes listening to them" ושיעשה גם לופ (אני מכיר את הפקודה LSOF) אבל לא יודע איך אפשר להשתמש בא ושזה יעשה גם לופ.

אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה מראש!!!!!

baget13

New member
מצטער אבל אני לא יודע איך למחוק את ההודעה שבטעות יצאה פעמיים

Expect

New member
היי

מחקתי את ההודעה הכפולה.
אני (באופן אישי) לא כל כך הבנתי מה אתה צריך לעשות.
המיקום של קבצי Network משתנה מהפצה להפצה. באיזה לינוקס אתה משתמש?
אילו תוצאות ב-HTML אתה צריך ? אילו פרמטרים של BASH? קצת בילבלת בין הבקשות שלך...
לבדוק פורטים ואילו פרוססים מאזינים משתמשים בדר"כ ב netstat.

תתן בבקשה קצת יותר פרטים וקצת יותר סדר ונוכל לעזור לך.

אגב אם מדובר על HTML, לא בטוח ש Bash היא השפה הנכונה למשימה. פייתון יכולה להיות יותר יעילה בזה.

baget13

New member
UBUNTU

מדובר ב UBUNTU
אני צריך לכתוב סקריפט שייצור קובץ HTML עם הפרמטרים האלה:
computer name
distribution
load average
number of running process
location of the network configuration file
open ports and processes listening to them (please use a loop).

Expect

New member
שאלה

חס וחלילה ללא הטפת מוסר או משהו דומה. פשוט אני מתעניין לדעת האם אתה רוצה ללמוד או רק להשיג את התוצאה?
לכל אחד מהדברים ברשימה יש פקודה שניתן להשיג בה את התוצאה..ניסית לחפש קצת?
הצעה שלי. תתחיל מלכתוב סקריפט שרק מציג למסך את כל המידע הזה. תנסה להבין אילו פקודות נותנות את התוצאה לכל פריט ברשימה שלך...וברגע שיש לך את כל המידע מודפס למסך, המרחק משם לקובץ HTML הוא לא רב. השאלה אם אתה מחפש סקריפט מוכן שמישהו יתנדב לעשות לך או אתה מעוניין לעשות לבד?

baget13

New member
אני עצלן אבל לא עד כדי כך

יש לי כבר את כל הפקודות, כשאני מריץ את כל זה AS IS אז הוא מריץ לי את הכל, רק נשאר לי להבין איך אני גורם לזה להתבצע ב HTML
להלן הפקודות שמצאתי ונראה לי שעושות את העבודה, במידה ואתה מכיר משהו יותר טוב אז אשמח לקבל...
#!/bin/bash

lsof
hostname
ifconfig
uname -a
uptime
ps aux | less

Expect

New member
:)

את כולם אפשר לפרסר.. חוץ מHostname
כדי לך להציג את המידע הרלוונטי ביותר, כמו שעשיתי ב-uptime בתשובה השנייה שלי, זה יראה קצת יותר השקעה :)
קיים כלי לbash בשם ansifilter. זה כמובן לא אידיאלי להציג bash ב-html אבל זה אפשרי.

חלק מהאופציות של Ansifilter:
File handling: -i, --input=<file> name of single input file
-o, --output=<file> name of single output file
-O, --outdir<dir> name of output directory -t, --tail Continue reading after end-of-file (like tail -f) Use system tail if availableOutput text formats: -T, --text (default) Output text -H, --html Output HTML -L, --latex Output LaTeX -P, --tex Output Plain TeX -R, --rtf Output RTF -B, --bbcode Output BBCode

Expect

New member
סתם בשביל לתת לך התחלה

הצגת שם מחשב מתבצעת עם פקודת hostname, אך ניתן להציג אותה על ידי כמה פקודות שונות.
לגבי Load Average, אפשר להציג אותו עם פקודת uptime וגם עם top, והפירסור של הטקסט צריך להעשות על מנת להציג רק את המידע הרלוונטי לך ע"י grep/awk.
דוגמא ל Load Average עם חיתוך טקסט:
uptime | awk -F'load average:' '{print $2}'

baget13

New member
עזרה בפקודה נוספת

אני מצליח להריץ את רוב הפקודות ל HTML אבל יש פקודה שמזבלת לי עם המון נתונים את הדו"ח שאני אמור להפיק.
אני צריך למצוא פקודה שעושה :eek:pen ports and processes listening to them, וכשאני משתמש ב lsof אז מגיע לי המון המון מידע.
מישהו מכיר משהו שייתן לי רק את מה שאני צריך?

תודה

Expect

New member
תשובה

מתנצל מראש על ה- Quick and Dirty
netstat לא נותן שמות של אפליקציות שמאזינות בהרבה מקרים נקודתיים, אך lsof כן. לכן שילבתי ביניהם:
for i in $(netstat -tulpn | grep LISTEN | grep -v ":::" | awk -F' ' '{print $4}' | awk -F':' '{print $2}'); doecho -n "Port: $i, Name: "; lsof -i :$i | grep -v COMMAND | awk -F' ' '{print $1}' | head -1; done

למעלה