עזרה עם "מוקפץ"

עזרה עם "מוקפץ"

אני רוצה לעשות לבעלי מוקפץ ושיהיה "פצצה"!!
הוא אוהב עם איטריות ביצים או אטריות אורז דקות.

אני חושבת שאקנה שריפס (אני גרה בארה"ב ויש פה מקומות טובים לקנות)
אז על מה חשוב להקפיד?
עם איזה רוטב להכין?
אשמח לכל עיצה וטיפ בנושא

תודה רבה... (וסליחה שהעלתי שני פוסטים נפרדים)
 
להקפיד לאדות קודם את הירקות הקשים יותר

בצל גזר וכדומה
כמובן את האיטריות לבשל בנפרד סמוך לזמן ההוספה
 

גםאני5

New member
מכינה עם ירקות בלבד וכל ירק בנפרד

כך, לטעמי, יוצא הכי מוצלח. בבית של חברים (שייך להם) יש כירה מיוחדת בנויה בשיש עם להבה מתאימה, כיום בטח יש כיריים "רגילות", עם התאמה.
 

גםאני5

New member
כל ירק בנפרד ולערבב אותם לפני הוספת הרוטב,תיבול וכו'

 
להגיש מייד

שלום
למוקפץ יש נטיה לשחרר נוזלים ולהפוך לספוגי לאחר זמן.
חשוב לעבוד על אש גבוהה ואם יש ווק.
הווק מאפשר להניח בצד הכלי חומרי גלם להמתנה בעוד בתחתית הם מתבשלים ומהר.
רצוי להכין את כל החומרי הגלם חתוכים בקערות (מזון פלאס) כולל נוזלים/שמן/רטבים מראש.
ירק עדין בסוף (נבטים) ירק קשה בהתחלה (בצל גזר). לא לשרוף את השום (יצא מריר!). גם השרימפס לקראת הסוף. כאשר הצבע שלהם מתחלף מאפור לכתום, השרימפס מוכן.
לבשלש ולהגיש מיד.
 
למעלה